27/1/12

Προτεκτοράτο με νομική σφραγίδα


thumb
του Μενέλαου Γκίβαλου
 

Παραδίδουν τη χώρα και την κοινωνία στους δανειστές και στους διεθνείς κερδοσκόπους. Μέσα από ένα άθλιο παιχνίδι, μια πολιτική – θεατρική «παράσταση», που έχει ως μόνο στόχο να αποκοιμίσει τον ελληνικό λαό, να διαλύσει τους όποιους δημοκρατικούς θεσμούς απέμειναν, να απαξιώσει πλήρως τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό, να καταλύσει το εθνικό Δίκαιο και να καταστήσει οριστικά τη χώρα πολιτικά και νομικά υποτελή στους δανειστές μας.
 
Ζούμε το σκηνικό μιας δόλιας, συνειδητής και σχεδιασμένης επιχείρησης εξαπάτησης. Όλοι σήμερα αποδέχονται -είτε φανερά είτε υπόρρητα- ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι διαχειρίσιμο, οποιαδήποτε κατάληξη κι αν έχουν οι δήθεν διαπραγματεύσεις για το περίφημο PSI.
Ήδη οι δανειστές μας προβληματίζονται ότι σύντομα θα πρέπει να επακολουθήσει ένα δεύτερο «κούρεμα» του χρέους, γεγονός για το οποίο προετοιμάζονται…
 

Δεύτερο σκέλος της επιχείρησης εξαπάτησης: Δεν πρόκειται να υπάρξει ανακοπή του υφεσιακού κατήφορου, ιδιαίτερα με τα νέα μέτρα που επιβάλλουν στην ανύπαρκτη κυβέρνηση του δότου τραπεζίτη Λουκά Παπα-δήμου -που εξακολουθεί να υποδύεται τον πρωθυπουργό- η τρόικα και η μονεταριστική στρατηγική του Δ Ράιχ. Τα παραμύθια περί θετικού πλεονάσματος που θα καλύψει τα ελλείμματα και θα αντιμετωπίσει το χρέος δεν πείθουν πλέον ούτε ηλιθίους.
 
Οι δανειστές μας, βέβαια, και οι διεθνείς κερδοσκόποι δεν είναι ούτε ανίκανοι ούτε αδαείς ούτε ηλίθιοι. Έχουν συγκεκριμένο σχέδιο και σαφείς στόχους, τους οποίους έχουν στην πράξη υιοθετήσει τα εγχώρια μνημονιακά συμφέροντα και οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι τους.
 
Πρώτος στόχος, η εσωτερική υποτίμηση, η φτωχοποίηση, η πλήρης απαξίωση του παραγωγικού δυναμικού, της αξίας της εργασίας αλλά και των αξιών της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Ένα απαξιωμένο παραγωγικό δυναμικό και μια πλήρως απαξιωμένη εργατική δύναμη αποτελούν στην πράξη την ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ πάνω στην οποία «θα επενδύσουν» οι δανειστές μας με ελάχιστο γι’ αυτούς κόστος. Το «πείραμα» της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, το οποίο αποτέλεσε την «επιτυχέστερη» επιχείρηση καταλήστευσης και διαρπαγής περιουσίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων αποτελεί γι’ αυτούς ένα πρότυπο, που πρέπει να επαναληφθεί.
 
Δεύτερος στόχος, Η κατάλυση της εθνικής αυτονομίας και της νομικής υπόσταση στης χώρας, η μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο με νομική «βούλα».
Πράγματι, η υιοθέτηση της ισχύος του αγγλικού Δικαίου, στην περίπτωση που αδυνατούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, συνεπάγεται εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και, μάλιστα, σε ιδιώτες και ταυτόχρονα κατάργηση της ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού τις αποφάσεις θα τις λάβουν, σε μια τέτοια περίπτωση, τα βρετανικά δικαστήρια.
 
Τι είδους διαπραγματεύσεις διεξάγει κρυφίως ο δοτός πρωθυπουργός; Είναι δυνατόν να «συσκέπτονται» στο Μαξίμου οι αρχηγοί των κομμάτων που «στηρίζουν» την κυβέρνηση μαζί με τον πρωθυπουργό και να μην έχει ΕΝΑΣ από αυτούς το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να διατυπώσει ένα «ΟΧΙ», να χαράξει κάποιες «κόκκινες γραμμές» απέναντι σε εκβιασμούς και σε απαιτήσεις που οδηγούν τη χώρα σε βέβαιη καταστροφή;
 
Επί δύο ολόκληρα χρόνια ο ελληνικός λαός εκβιάζεται, τρομοκρατείται, εξαθλιώνεται. Δεν υπάρχουν, όμως, περιθώρια για άλλα ψέματα. Τώρα που η μόνη «λύση» που μας προτείνουν ουσιαστικά είναι η χρεοκοπία -με κάποιο επιθετικό προσδιορισμό, στην καλύτερη περίπτωση-, τώρα που οι μάσκες της πολιτικής «μαφίας» έπεσαν, τώρα που οι υπηρέτες του Μνημονίου και οι «δελφίνοι» του πρωθιερέα της εθνικής ταπείνωσης και κατ-στροφής παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί», ενόψει της επικείμενης ιστορικής καταδίκης τους, έρχεται η ώρα των πολιτών, η ώρα της συλλογικής αντίστασης και δράσης.
 
Κι όπως γνωρίζουν όλοι, αυτή η ιστορική αντίσταση και έγερση ανήκει αποκλειστικώς στο Εθνικό Ιστορικό Δίκαιο.
 
Πηγή: «Επίκαιρα» –27/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου