3/1/12

Take the money and run


Ν. Κουνενή

Η παρελθούσα χρονιά δύναται παντοιοτρόπως να αξιολογηθεί ως άκρως επιτυχημένη. 

Στο μέτωπο της Οικονομίας η εξελισσόμενη εξυγίανση έθεσε εκτός παραγωγικών δραστηριοτήτων εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, περιορίζοντας δραστικά τις υπερβολικές απολαβές των υπολοίπων και κατευθύνοντας με ασφάλεια την ανεργία προς το ποσοστό-στόχο του 25-30%, επίδοση που αναμένεται να αποτελέσει πανευρωπαϊκό ρεκόρ, ανατρέποντας την πολυετή κυριαρχία της Ισπανίας σε αυτό τον τομέα.  

Οι γενναίες αναδιαρθρώσεις της παραγωγικής βάσης της χώρας οδηγούν ήδη στην επιδιωκόμενη δημιουργική καταστροφή, μέσω του κλεισίματος των μη αποδοτικών τομέων της οικονομίας (βιομηχανία, βιοτεχνία, εμπόριο ειδών πρώτης ανάγκης, δημόσια νοσοκομεία κ.ά.) και την ανάδειξη νέων δυναμικών κλάδων που κατακλύζουν ήδη τη χώρα (εμπόριο χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, ενεχυροδανεισμός, τοκογλυφία, κουλοχέρηδες, παπατζιλίκι, νταβατζιλίκι, χαρατσοδοσία κ.ά.).
Το συνταξιοδοτικό σύστημα συνέχισε να εξυγιαίνεται με ταχύτατους ρυθμούς, μετατρεπόμενο σε χαρτζιλικοδοτικό-ελεημοσυνικό σύστημα (εάν και εφόσον τα Ταμεία διαθέτουν την απαιτούμενη προς τούτο ρευστότητα). 

Το δημόσιο χρέος της χώρας τέθηκε υπό διεθνή τοκογλυφικό έλεγχο και αναμένεται να επιστρέψει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ, εκεί δηλαδή που βρισκόταν κατά την περίοδο έναρξης της οικονομικής κρίσης, ενώ τα επαναλαμβανόμενα σύνδρομα στέρησης της ελληνικής οικονομίας αντιμετωπίζονται δραστικά με τη χορήγηση επαναλαμβανόμενων δόσεων, χορηγουμένων από το ειδικευμένο ιατρικό team της τρόικας.
 
Στους τομείς της Υγείας και Παιδείας συντελέστηκαν ραγδαίες αλλαγές, διά της υιοθέτησης των σύγχρονων μονοδραστικών συστημάτων της διά βίου θεραπείας χωρίς ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και φάρμακα και της διά βίου εκπαίδευσης χωρίς δασκάλους, καθηγητές και βιβλία. 

Ριζοσπαστικές τομές έλαβαν χώρα και στις δημόσιες συγκοινωνίες, μετατρέποντας τα αστικά μέσα σε υπεραστικά (π.χ. Πετρούπολη-Πλατεία Βάθης, μέση διάρκεια ταξιδιού 92 λεπτά μαζί με την αναμονή, Ζωγράφου-Ακαδημία 84 λεπτά μαζί με την αναμονή κ.λπ.) και τα υπεραστικά σε διεθνή (Αθήνα-Πάτρα 4 ώρες και 47 λεπτά μαζί με την αναμονή κ.λπ.). 

Η Δημόσια Τάξη αναβαθμίστηκε δραστικά με ενίσχυση της κατασταλτικής οργής και ορμής των οργάνων της και τον εμπλουτισμό του οπλοστασίου τους με τεράστια ποικιλία εισπνεύσιμων και κοπανίσιμων ουσιών και υλικών.
 
Η επιτευχθείσα, σε επίπεδο κυβέρνησης, κεντροαριστεροδεξιοουλτραδεξιά συναίνεση δυνάμωσε τη διεθνή διαπραγματευτική δύναμη της χώρας και εξουδετέρωσε τις ανεύθυνες φωνές όσων μιλούσαν για ανυπαρξία λαϊκής νομιμοποίησης του κυβερνητικού έργου. 

Περήφανοι για το οικονομικό και πολιτικό θαύμα που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, μετατρέποντάς την σε λίκνο της Παγκόσμιας Αναδιανομής του Εισοδήματος Προς τα Άνω, οι συντελεστές του εύχονται στους κατοίκους της χώρας καλή, συνετή και υπάκουη χρονιά, με την υπόσχεση ακόμα μεγαλύτερων εκπλήξεων στο προσεχές μέλλον.

Χορστ Ράιχ εντ Μπανκ, Μέγας Τοποτηρητής της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Λύκος Παπαδαίμων, υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Γιώργος Προβοκατορόπουλος, Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

: Αριστερό Βήμα και inprecor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου