26/4/12

Λοβέρδος: Λουκέτο σε δεκάδες Νοσοκομεία το 2013

της Eirini Giann

"Αποκαλυπτικός" λοιπόν ο κ. Λοβέρδος. 
Θα κλείσουν Νοσοκομεία, φαίνεται να λέει σε δηλώσεις του στο Radio 9 σύμφωνα με δημοσιεύματα αρκετών ηλεκτρονικών μέσων.

Δεν μας κάνουν καμία εντύπωση οι «αποκαλύψεις» του Υπουργού Υγείας. 

Το «κόλπο» δεν είναι απλά καλά στημένο αλλά και αποφασισμένο από καιρό. 
Μπορεί μέχρι σήμερα να μην το αποδέχονταν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο ίδιος, αλλά σήμερα με τις δηλώσεις το παραδέχτηκε.

Βέβαια περιόρισε τον αριθμό στο 20% προφανώς για να μην έχει μεγάλες αντιδράσεις, όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο αριθμός των Νοσοκομείων που οδηγούνται στο λουκέτο θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

 Όμως ο Υπουργός Υγείας σύμφωνα με τα δημοσιεύματα παραδέχτηκε και κάτι ακόμα που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό από την ιστοσελίδα μας. Το γεγονός δηλαδή ότι ο ΕΟΠΥΥ, για τον οποίο ο ίδιος δήλωνε περήφανος για την δημιουργία του, έχει καταρρεύσει οικονομικά και δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει έστω και ένα ευρώ στα Νοσοκομεία. Επίσης επιβεβαιώνει ότι ο μόνος τρόπος σωτηρίας για τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, είναι η κρατική χρηματοδότηση από το Υπ Οικονομικών.

Το ερώτημα είναι ο κ Λοβέρδος τα είπε όλα αυτά από μια «κρίση ειλικρίνειας» ή αυτές οι δηλώσεις του αποτελούν μια ωμή παραδοχή γνωρίζοντας και τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν;

Βεβαίως οι δηλώσεις του Υπ υγείας συνοδεύονται και από εκβιασμούς που στοχεύουν στην υπερψήφιση του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ. 
Συγκεκριμένα για να δικαιολογήσει τη στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές των Νοσοκομείων και των μονάδων υγείας αλλά και την αθέτηση των υποσχέσεων που κατά καιρούς δίνει ο ίδιος προς αυτούς, ρίχνει την ευθύνη στην τρόικα, που δεν εκταμίευσε χρήματα από τα δάνεια πριν τις εκλογές.

Έτσι λοιπόν, με ωμό εκιασμό, έμμεσα καλεί στην υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ, ως του μοναδικού κόμματος που με "συνέπεια" θα εφαρμόσει το μνημόνιο και έτσι, θα δοθούν δάνεια από την τρόικα για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις.

Οι εκβιασμοί έχουν και τα όριά τους! 
Φτάνει πια!

Δείτε σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα iatropedia.gr

Δήλωση σοκ Λοβέρδου: «Μπορεί να κλείσουν νοσοκομεία το 2013»!

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος διαβλέπει σοβαρό κίνδυνο να μπουν λουκέτα σε δυο στα 10 νοσοκομεία εξαιτίας της μη δυνατότητας χρηματοδότησης.

Οριστικό κλείσιμο σε δημόσια νοσοκομεία μπορεί να επιφυλάξει το 2013 για το ΕΣΥ, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, εκτιμώντας πως από τα 132 νοσοκομεία του ΕΣΥ (82 με τη μορφή συνδιοικήσεων) δεν αποκλείεται να κλείσει το 20%!
«Για το 2012 υπάρχουν χρήματα, ωστόσο ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την επιβίωση των νοσοκομείων το 2013», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Radio 9.

Ο κ.Λοβέρδος πρόσθεσε ότι αν δεν περιοριστεί η ύφεση και δεν έρθει κάποια στιγμή η πολυπόθητη ανάπτυξη, θα το πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τελικά τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις υποχρεώσεις του στα νοσοκομεία, τα οποία θα επιχειρήσουν να τα διεκδικήσουν από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως θα αδυνατεί να τα καταβάλλει. 

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου