20/1/14

Πανυγειονομικό συλλαλητήριο την Πέμπτη (24/01) ενάντια στη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας

Πανυγειονομικό συλλαλητήριο την Πέμπτη (24/01) ενάντια στη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας 

Πανυγειονομικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη (24/1) στις 13:00 έξω από το υπουργείο Υγείας νοσοκομειακοί γιατροί και γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει κηρύξει για την ίδια ημέρα στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ η κινητοποίηση διοργανώνεται από κοινού με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Αίτημα της ΟΕΝΓΕ είναι η απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου το οποίο όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της χαρακτηριστικά, διαλύει την ΠΦΥ και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη.

Παράλληλα, η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για κατεδάφιση του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ, του δημόσιου τομέα υγείας και για νέα επίθεση στις «άδειες τσέπες των πολιτών», που αφορά σε δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και για «υγειονομική γενοκτονία» στον βωμό των μνημονιακών συμβάσεων.πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου