23/11/10

Γεράκι του "Νέου ΝΑΤΟ" ο Γ. Παπανδρέου

του Κώστα Ήσυχου
 
Η Σύνοδος κορυφής της Λισσαβόνας για το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε. Το ΝΑΤΟ θα μπορεί, πλέον, να πνίγει στο αίμα και παντού, σε κάθε σημείο του πλανήτη, λαϊκές κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις! Στα πλαίσια της συνόδου ο Παπανδρέου συμφώνησε απολύτως, χωρίς μισόλογα και δισταγμούς στην νέα δομή και ρόλο του ΝΑΤΟ, που ουσιαστικά μετατρέπεται σε στρατιωτικό βραχίονα της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και των πολλαπλών κέντρων του νέου ιμπεριαλιστικού χάρτη που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. 

Οι αποφάσεις της συνόδου προβλέπουν παραπέρα εμπλοκή και εντατικοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στην Ασία, στην Σομαλία και την Αφρική, την διεύρυνση των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, οπού θα ισχύουν νέες στρατιωτικές συνεργασίες με μια σειρά από χώρες σε όλες τις ηπείρους. Η αντί-πυραυλική ασπίδα, που θα φέρει δημιουργεί νέους κινδύνους για την Ελλάδα, οπού προβλέπεται να εξεταστεί και το Αιγαίο, ως μια από τις αρκετές «πυραυλικές βάσεις», που θα εξαπλωθούν στην Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο. Νέα δεδομένα προκύπτουν ταυτόχρονα για τον παραπέρα οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας αφού θα «αναβαθμίσει» τις αγορές νέων όπλων από χώρες του ΝΑΤΟ αλλά και το Ισραήλ!

Αποτελεί παράδοξο η χώρα μας να περνά την χειρότερη οικονομική κρίση στην νεότερη ιστορία της, και σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε, ο πρωθυπουργός της να συμμετέχει, να ομοφωνεί και να υποτάσσεται σε νατοϊκές λογικές που γεννούν νέους κινδύνους για την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
Ακόμα χειρότερα, η δέσμευση της χώρας μας στο νέο Ναοϊκό πολεμικό δόγμα πραγματοποιήθηκε με ένα πραγματικό πραξικόπημα, αφού συντελέστηκε χωρίς να ρωτηθεί ο ελληνικός λαός, χωρίς καν την παραμικρή ενημέρωση, αλλά και ερήμην της Βουλής!

Η άμεση αποχώρηση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και συνολικά η διάλυσή του είναι η μόνη απάντηση. Η δημιουργία ενός ρωμαλέου μαζικού, αντι-ιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα, την Ευρώπη είναι επιτακτική και ιστορικά αναγκαία.

Μια πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική είναι αναγκαία τώρα, πού θα ανοίγει δρόμους αμφισβήτησης από την χώρα μας σε συντονισμό με άλλες, που θα μπορεί να ανοίγει δρόμους ειρήνης, σταθερότητας και οικονομικής χειραφέτησης από το αδυσώπητο νεοφιλελευθερισμό που σε οικονομικό επίπεδο επιτίθεται αλλά και τον μιλιταριστικό του βραχίονα το ΝΑΤΟ.

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου