5/11/10

Μέγα-Σίριαλ Τρομοϋστερίας

alt
ΤΡΟΜΟ-ΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ!
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΙΚΑ  ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ!

Σε μέγα-σίριαλ έχει εξελιχθεί η υπόθεση των λεγόμενων «παγιδευμένων» δεμάτων, - οι καταγγελίες των οποίων πληθύνονται αλλά τα περισσότερα η ίδια η αστυνομία αναγνωρίζει ότι αποτελούν φάρσα ή συνιστούν εύκολες αβάσιμες υποψίες- με όλο και περισσότερους επηρεασμένους από το κλίμα τρομο-παγίδευσης να υποψιάζονται τα πάντα και να κάνουν αθρόες, εν πολλοίς αυθαίρετες και αβάσιμες καταγγελίες.
  
Η επιχείρηση τρομοϋστερίας μοιάζει να έχει πιάσει τόπο και πάει να καλύψει τα πάντα στρώνοντας το δρόμο προς τις επερχόμενες εκλογές με φόβο, πανικό και ανασφάλεια. Και μέσα στην τρομο-θολούρα που δημιουργείται ο λαός εκβιάζεται από κυβέρνηση και ΜΜΕ, προκειμένου να παραδοθεί αυτοβούλως στην προκρούστεια κλίνη των νέων μνημονιακών μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η αναστολή αποστολής δεμάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, καθώς και η σκόπιμη μεγέθυνση των όποιων περιστατικών με «παγιδευμένα» δέματα. Και μιλάμε για μεγέθυνση, καθώς οι αρμόδιες αρχές ούτε διευκρινίζουν τον βαθμό επικινδυνότητας των πακέτων αυτών ούτε κάνουν λεπτομερείς αναφορές στον μηχανισμό ή τους μηχανισμούς «παγίδευσης».

 Παράλληλα, τόσο η Κυβέρνηση όσο και η ΕΕ, κάνουν λόγο για ένταση των μέτρων ασφαλείας τόσο στις ταχυμεταφορές όσο και γενικότερα στις μεταφορές εμπορευμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η "τρομοκρατία" !
Χθες η καγκελάριος Μέρκελ, ζήτησε με δηλώσεις της την επιβολή νέων αυστηρών μέτρων και ελέγχους στις αερομεταφορές των εμπορευμάτων και υπογράμμισε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο: «Η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνον αν συντονιστούν οι δυνάμεις σε παγκόσμια κλίμακα. Τα παγιδευμένα δέματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να είναι η αφορμή για να βελτιωθεί ο έλεγχος στις μεταφορές εμπορευμάτων, εντός της Ευρώπης, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα».

Στη χώρα μας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έθεσε θέμα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να ενισχυθούν οι έλεγχοι, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούνται από το προσωπικό εταιρειών security, καθώς και να υπάρχουν αυστηρότερες προϋποθέσεις λειτουργίας των ίδιων των εταιρειών ταχυμεταφορών.

Επιπλέον, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Αθήνα πράκτορες της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ), προκειμένου -όπως έγινε χθες επίσημα γνωστό- να ενημερωθούν για την πρόοδο των ελληνικών ερευνών και ίσως και να ''συνεισφέρουν'' με την πείρα τους στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης...  

Στο επίπεδο της ΕΕ, σύσκεψη εμπειρογνωμόνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες προκειμένου να αξιολογηθούν οι απειλές που σχετίζονται με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων από την Υεμένη και την Ελλάδα.

Οι κινήσεις αυτές μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως να είναι τεχνικής φύσεως αλλά, όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα είναι μια τεχνική συζήτηση περί μέτρων ασφαλείας να διολισθήσει σε μια τρομολαγνική υστερία. Μια τρομολαγνική υστερία, η οποία αποτελεί πάντα το υπόβαθρο γενικευμένης περιστολής των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, υπάρχουν σημαντικές προσπάθειες τόσο από τον αστικό τύπο αλλά και από τα κυρίαρχα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, να συνδεθεί τεχνηέντως η ύπαρξη τρομοκρατικών οργανώσεων με το ίδιο το πανεπιστημιακό άσυλο. Πολλά ρεπορτάζ υπερτονίζουν τη φοιτητική ιδιότητα των δύο συλληφθέντων καθώς και το γεγονός(;) του προσανατολισμού των αστυνομικών ερευνών στην Πολυτεχνιούπολη! Όλα αυτά δε, λαμβάνουν χώρα, όταν παρατηρείται έντονη κινητικότητα μεταξύ των φοιτητών ενάντια στις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας! Τυχαίο;

Τα ερωτηματικά παραμένουν ακόμα γύρω από τη «σκοπιμότητα» αποστολής φακέλων με εκρηκτικό περιεχόμενο, στις πρεσβείες χωρών όπως η… Βουλγαρία!

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι ένα τέτοιο «αναρίθμητο» πλήθος παγιδευμένων δεμάτων τόσο για να κατασκευαστούν όσο και για να αποσταλούν σε Ελλάδα και εξωτερικό, απαιτούν μια πολυάριθμη οργάνωση με άρτια οργανωμένη τεχνική και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και δίκτυο, πράγματα πολύ δύσκολο να υπάρξουν χωρίς ειδικές επαγγελματικές γνώσεις και χρηματοδότηση αλλά και αν υπήρχαν πολύ δύσκολο να μην είχαν εντοπιστεί. Την ίδια ώρα μεγάλες απορίες προκαλεί η εύκολη, αστραπιαία σύλληψη των πρώτων δραστών πράγμα που παραπέμπει περισσότερο σε «ερασιτέχνες» παρά «επαγγελματίες» του είδους.

Πέραν τούτων, εντυπωσιάζει η υπερπροβολή της υπόθεσης των «παγιδευμένων» δεμάτων σε Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και το μέγεθος μιας τεράστιας επιχείρησης «τρομολαγνείας» και ενστάλαξης φόβου που είχε εξαπολυθεί και η οποία αναδεικνύει σαφέστατες, άκρως αντιδραστικές πολιτικές στοχεύσεις.

Όλα μοιάζουν ως «έτοιμα από καιρό» και ιδιαίτερα χρήσιμα, εν μέσω καλπάζουσας κρίσης και ειδικότερα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, για να αξιοποιηθούν και να υποβοηθήσουν ένα γενικότερο κλίμα καταστολής και ένα νέο γύρο συντηρητικοποίησης και αυταρχοποίησης των κοινωνιών διεθνώς και ιδιαίτερα στο «πειραματόζωο» που λέγεται Ελλάδα, το οποίο πρέπει να υποστεί ένα δεύτερο «σοκ» καταιγιστικών μέτρων λεηλασίας και διάλυσης.

Πηγή: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου