9/3/12

Το PSI ολοκληρώνεται. Ο μεγάλος εκβιασμός αρχίζει

του Γιώργου Σαρρή

H προθεσμία για την "εθελοντική" συμμετοχή στο PSI έληξε στις 10μμ κι αυτή την ώρα τα κομπιουτεράκια της ΤτΕ μετράνε και καταγράφουν τα αποτελέσματα. Οι πληροφορίες δίνουν και παίρνουν σε ελληνικά και ξένα γραφεία και πρακτορεία και μιλάνε για μεγάλη "επιτυχία" αφού η συμμετοχή κινείται γύρω από το 85% ίσως και περισσότερο.


Αυτό που πάντως θεωρήθηκε ως τώρα σίγουρο από τις αγορές είναι η ενεργοποίηση των CACs (υποχρεωτική συμμετοχή των υπολοίπων) κάτι που πιθανότατα θα υποχρέωνε σε ενεργοποίηση και πληρωμή cds's. Θα τα δούμε όμως όλα αυτά αύριο στις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τις 8 το πρωί.

Φυσικά όλη την ημέρα θα έχουμε κρεσέντο πανηγυρισμών ειδικά από τον κ.Βενιζέλο που θα μας ζαλίσει όσο ποτέ άλλοτε για τη μοναδική και ανεπανάληπτη επιτυχία του για ευνόητους λόγους. Θα παλέψει με καταιγιστική πολυλογία και φθηνά κόλπα αριθμητικής Δημοτικού σχολείου να μας πείσει ότι του αξίζει βέβαια μια θέση στο πάνθεον των εθναρχών, σωτήρων και  ευεργετών.
Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.  Ποιος τον ακούει, θα φροντίσω να λείπω αύριο....

Επί της ουσίας, επειδή θα μιλήσουν για χωρίς προηγούμενο συμφωνία, η "επιτυχία" είναι σε ότι μας αφορά, το γδάρσιμο χωρίς προηγούμενο του λαού, η εξαφάνιση τωρινών και μελλοντικών μισθών και συντάξεων, και  επομένως η καταστροφή της εσωτερικής αγοράς που εγγυάται με μαθηματική ακρίβεια τη μείωση των εσόδων και την παραπέρα ύφεση, όπως επίσης και η παραχώρηση Δημόσιας περιουσίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. 

Βέβαια τα παραπάνω μόνο προαπαιτούμενα για τη μελλοντική βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι που ήταν αρχικά και το ζητούμενο. Γι αυτά όμως θα πανηγυρίζει αύριο ο κ.Βενιζέλος απευθυνόμενος σε εξαθλιωμένους και σε ένα λαό που χάνει μέρα με τη μέρα το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Πάντως αν τελικά ενεργοποιηθούν τα CDSs θα βρεθούμε σε αχαρτογράφητη περιοχή.

Η ώρα της αλήθειας θα αρχίσει από Δευτέρα, μαζί και με τα νέα πακέτα μέτρων που θα  σχεδιάζονται και θα προωθούνται με τα κατάλληλα βέβαια ντεκόρ και περιτυλίγματα μιας και μάλλον μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Για όσους τώρα νομίζουν πως μετά το τέλος του PSI  μπαίνουμε σε πιο ήρεμα νερά αρκεί η δήλωση του έλληνα αναλυτή της BofA Μerrill Lynch κ.Θάνου Βαμβακίδη που είπε:

"Ακόμη κι αν υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI+, γρήγορα οι αγορές θα αρχίσουν πάλι να ανησυχούν για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα" Ο δημοκράτης αναλυτής χαρακτηρίζει "τρομακτικές" τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνοδο της Αριστεράς. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι θα ακολουθήσει.

Το PSI λοιπόν ολοκληρώνεται. Ο μεγάλος εκβιασμός αρχίζει.


"Δεν φτάνει μόνο το μυαλό σου,

δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου.
Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία..." 

πηγή: http://giorgossarris.blogspot.com/ και "βαθύ κόκκινο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου