20/7/12

Τα ΜΑΤ μπήκαν στη Χαλυβουργία - Υπάρχουν συλλήψεις- Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο - Ψηφίσματα και καλέσματα

Όλοι στις 5:30 μ.μ. στη συγκέντρωση που καλεί το σωματείο της Χαλυβουργίας στον κόμβο Ασπροπύργου της Εθνικής Οδού. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Νίκη στους Χαλυβουργούς!

 
=====================
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
ΕΛΜΕ
ΝΟΤΙΑΣ
ΑΘΗΝΑΣ

Δωδεκανήσου 6-12 & Πάτμου 1 (Κτήριο ΕΠΑΛ Αλίμου), Άλιμος - τηλ./φαξ: 210-9942150
Άλιμος, 20 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση – καταγγελία

Κάτω τα χέρια από την απεργία των χαλυβουργών!

Η νέα τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου, άξιος συνεχιστής της πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, έριξε πολύ γρήγορα το φιλολαϊκό προσωπείο της. Έστειλε μέσα στη νύχτα σαν τον κλέφτη, ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ να χτυπήσουν την απεργιακή φρουρά των χαλυβουργών και να ανοίξει την πύλη του εργοστασίου για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση και την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της κρατικής  βίας και καταστολής που εφαρμόζει ενάντια στους εργαζομένους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί κάθε συνάδελφο, να εκδηλώσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους σκληρά δοκιμαζόμενους εργαζόμενους της χαλυβουργίας.

Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων!

Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή δεν θα περάσει!

Όλοι σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου

στην κοινή συγκέντρωση και πορεία προς την πύλη της Χαλυβουργίας.
Το σημείο συνάντησης έχει οριστεί η γέφυρα του Ασπροπύργου στην
Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στις 5.30 το απόγευμα.
Αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών!
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Β. ΤΖΑΦΑΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. ΣΟΦΗΣ
=====================
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.
Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ!

•  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5:30 ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
• ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ
• ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
=====================

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Είμαστε όλοι Χαλυβουργοί!
Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των εργαζόμενων!
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ και την εισαγγελική παρέμβαση στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τη νύχτα, με σκοπό να σπάσει την ηρωική και δίκαιη απεργία των χαλυβουργών εργατών.
Ο βιομήχανος Μάνεσης βρήκε συμμάχους του την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για να περάσει τα σχέδιά του, τις απολύσεις και τα αντεργατικά μέτρα. Βρήκε το μόνο τρόπο να ανοίξει το εργοστάσιο, το ξύλο, τα γκλοπ και τις συλλήψεις, αντί για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των απεργών.
Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους απεργούς χαλυβουργούς και καλούμε κάθε εργαζόμενο να δείξει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη του. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων θα είναι πλάι στον αγώνα των απεργών και κάθε εργατικό αγώνα, για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαίκά μέτρα κυβέρνησης, εργοδοτών και τρόικας.
-Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών χαλυβουργών.
-Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των κατασταλτικών δυνάμεων από το εργοστάσιο.
-Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που έχει αποφασίσει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία στις 5.30 σήμερα στη γέφυρα Ασπρόπυργου.
Αθήνα, 20 Ιουλίου 2012
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
=====================
Δήλωση
των εκπροσώπων
των Παρεμβάσεων – Κινήσεων - Συσπειρώσεων
στο Δ.Σ της ΔΟΕ
 Νικολάρα Λάμπρου 6974750410
Αναγνωσταρά Γιάννη 6975308409
 paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Καταγγέλλουμε την εισβολή των ματ της μαύρης κυβέρνησης κατοχής στη χαλυβουργία. Τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) χτύπησαν σήμερα τους ηρωικούς απεργούς του μετάλλου. Το βίαιο ρεπερτόριο δράσης της συγκυβέρνησης αρχίζει. Το σάρωμα των εργασιακών σχέσεων, των δημόσιων αγαθών και της ζωής ξεκινά από τους εργάτες του μετάλλου για να ξεκαθαρίσουν, ότι η απεργία, το δικαίωμα στο μεροκάματο, απαγορεύονται από την κυβέρνηση "εθνικής ενότητας”. Ένα βαθύ, κατασταλτικό και αντιδημοκρατικό κράτος ξεδιπλώνεται, που θέλει να εξοντώσει κάθε μορφή αντίστασης και διεκδίκησης. Δεν Θα περάσει. Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5:30 ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ
=====================
Το σωματείο των Χαλυβουργών ζητάει ενίσχυση , να βρεθεί κόσμος στην είσοδο του εργοστασίου.
Οι κρίσιμες ώρες είναι σήμερα στις 14:00 όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν οι απεργοσπάστες και το πρωί στις 6:00 όταν θα μπαίνουν στις 17:00 υπάρχει συλλαλητήριο στον κόμβο του Ασπρόπυργου και πορεία στη χαλυβουργία.

Σε συγκέντρωση σήμερα στις 5.30 μ.μ. στην γέφυρα Ασπροπύργου και πορεία πρός την πύλη της Χαλυβουργίας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας
Συγκέντρωση σήμερα 20/07 στην Πλατεία Όλγας στην Πάτρα στις 7:00μμ για την Επέμβαση στην Χαλυβουργία
Έξι κλούβες των ΜΑΤ, τα οποία επιτέθηκαν και σε αλληλέγγυους και σε βουλευτές του ΚΚΕ και του Συριζα, φρουρούν τώρα το εργοστάσιο. Συνελλήφθησαν οι πέντε απεργοί που περιφρουρούσαν το χώρο κι έχουν γίνει εννέα προσαγωγές. Η απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία αφορούσε το γεγονός ότι την πρώτη φορά η απόφαση για την κήρυξη της απεργίας δεν πάρθηκε νομότυπα, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την παρουσία των ΜΑΤ εκεί, αφού έκτοτε οι αποφάσεις για τη συνέχιση της απεργίας πάρθηκαν νόμιμα. Ο Μάνεσης έχει ήδη πάρει άδεια για να φτιάξει ένα λιμάνι μπροστά από το εργοστάσιο, οπότε δεν παίζει και το χαρτί να κλείσει το εργοστάσιο.
Περίπου 10 εργαζομενοι που είχαν βάρδια στην περιφρούρηση της απεργίας έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ.

6 κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου.

Όλοι οι απεργοί με το σωματείο τους και εκατοντάδες εργαζόμενοι από τις πρώτες πρωϊνές ώρες εμποδίζουν άλλους απεργοσπάστες να μπουν στο εργοστάσιο.

Σε συγκέντρωση στην πύλη της Χαλυβουργίας καλούν το Σωματείο Εργαζομένων, άλλα σωματεία, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α. Σε μαζική συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων στις 5.30 μ.μ. στη γέφυρα του Ασπρόπυργου (μετά την Χαλυβουργία πρός Ελευσίνα) καλεί το σωματείο της Χαλυβουργίας.

Ανακοίνωση, με αφορμή την επαναλειτουργία της Χαλυβουργίας, έπειτα από σχετική εντολή του Εισαγγελέα, εξέδωσε, πριν από λίγο το ΠΑΜΕ. "Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στην χαλυβουργία."
Το Μ-Λ ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει "Η τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδήμου έστειλε τα ΜΑΤ, μέσα στη νύκτα σαν τους κλέφτες, να χτυπήσουν την απεργιακή φρουρά των χαλυβουργών και να ανοίξουν την πύλη του εργοστασίου για να μπουν μερικές δεκάδες απεργοσπάστες... Ο αγώνας των χαλυβουργών ήταν και είναι αγώνας της εργατικής τάξης και ως τέτοιος πρέπει να στηριχθεί και τώρα... Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε εργάτη, κάθε άνεργο που θα συναντήσει την ίδια καταστολή όταν σηκώσει το κεφάλι και τη γροθιά του ενάντια στη βαρβαρότητα...Καλούμε τους εργαζόμενους να βρεθούμε στη χαλυβουργία - ΟΛΟΙ στην πύλη του εργοστασίου - Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες - Εξω τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία".
Το ΚΚΕ (μ-λ) με ανακοίνωσή του τονίζει "Τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ με εισαγγελική απόφαση επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας, προχώρησαν σε συλλήψεις και έμπασαν στο εργοστάσιο δεκάδες απεργοσπάστες. Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των «αριστερών» πρόθυμων μαϊντανών της ΔΗΜΑΡ προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να καταφέρει αυτό που δεν κατάφεραν οι στημένοι από την εργοδοσία του Μάνεση απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, αυτό που δεν κατάφερε η οικονομική πίεση που δημιούργησε στους ηρωικούς απεργούς η πολύμηνη απεργία τους: Να καταφέρει να σπάσει την απεργία. Η κυβέρνηση του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού θέλει να δώσει το πρώτο έμπρακτο μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους για το τι εννοούσε με την «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου»: Το τσάκισμα κάθε αγώνα, την ωμή βία στους «εχθρούς εργάτες», στον «εχθρό λαό». Και την κυνική και απροσχημάτιστη χρησιμοποίηση όλων των κρατικών μηχανισμών στην υπηρεσία του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής επίθεσης".
Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επιδρομή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, την εκδίωξη της περιφρούρησης και την κατάληψη του χώρου από τις δυνάμεις καταστολής. Ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται συζητούσε για την «άρση του αδιεξόδου», τελικά προετοίμαζε την έφοδο των ΜΑΤ και το κτύπημα της ηρωικής απεργίας σύμβολο του εργατικού αγώνα. Απέδειξε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο πλευρό τίνος βρίσκεται: στο πλευρό του Μάνεση, στο πλευρό των εργοδοτών, στο πλευρό του κεφαλαίου, που θέλει να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει τους μαχόμενους χαλυβουργούς.
Και σήμερα μαζικά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι, θα συγκεντρωθούν στις "Πύλες της φωτιάς", για να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή. Και στη συνέχεια να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών."

Πηγή: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου