24/8/12

“Σκοτώνουν” και τα Κέντρα Υγείας για την τρόικα! Κλείνουν και τις εφημερίες


Στο τέλος οι Έλληνες θέλουν δε θέλουν θα καταφεύγουν με δικά τους χρήματα στον ιδιωτικό τομέα για να γιατρευτούν. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι πλέον σταδιακά ξεκινούν και τα κέντρα υγείας να μην εφημερεύουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες της πρωτοβάθμιες περίθαλψης των τοπικών περιοχών. Δείτε ποια κέντρα υγείας αρχίζουν να υπολειτουργούν και τι λένε οι γιατροί.
 
Χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη στα Κέντρα Υγείας μένουν οι κάτοικοι στο Κιάτο, το Ξυλόκαστρο και το Λουτράκι αφού με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου παύουν να...  εφημερεύουν. Όπως αναφέρουν οι γιατροί των συγκεκριμένων κέντρων υγείας, το ιατρικό προσωπικό της εφημερίας της συγκεκριμένης ημέρας θα εφημερεύει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Κορίνθου ( ως ειδικευμένοι χειρουργοί - παθολόγοι ) το οποίο και παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού. 

Το ίδιο γίνεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Σέρρες, Χαλκιδική, Κιλκίς, Κρήτη κλπ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές αποτελούν καλοκαιρινά θέρετρα με χιλιάδες λουόμενους να βρίσκονται εκεί και να παραθερίζουν.
Γεγονός που σημαίνει ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας οι κάτοικοι στο Κιάτο, το Ξυλόκαστρο, το Λουτράκι θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Κόρινθο για τις πρώτες βοήθειες ή οι κάτοικοι από Σέρρες, Χαλκιδική, Κιλκίς κλπ καταφεύγουν στην Θεσσαλονίκη.
Η κατάσταση σε όλη τη χώρα είναι τραγική και αυτό που χρειάζεται είναι να ανατραπεί.

Πηγή:  Ιatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου