30/8/12

Γενική απεργία κηρύσσουν τα συνδικάτα στη Γαλλία


Γενική απεργία κηρύσσουν τα συνδικάτα  στη Γαλλία

Γενική απεργία κηρύσσουν τα συνδικάτα στη Γαλλία

CGT: «Ο Ολάντ δεν καταλαβαίνει πόσο επείγοντα είναι τα προβλήματά μας»

Σε γενική απεργιακή κινητοποίηση την 9η Οκτωβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μεγάλο αριθμό απολύσεων στη χώρα κάλεσε ο Μπερνάρ Τιμπό, ηγέτης του μεγαλύτερου γαλλικού συνδικάτου Γενική Εργατική Συνομοσπονδία (CGT), με 700.000 μέλη.
Τόνισε ακόμη ότι θα καλέσει και σε καταψήφιση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο ισοδυναμεί -όπως είπε- ως «βέτο» κατά των Γάλλων εργαζομένων, «κάτι απαράδεκτο».

Εκφράζοντας την έντονη αγωνία του για την οικονομική συγκυρία και προοπτική στη Γαλλία, ο Τιμπό κατηγόρησε την κυβέρνηση Ολάντ ότι δεν κατανοεί τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων και την κάλεσε να αποφασίσει επιτέλους αν θα πάει με τους εργοδότες ή τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιμπό υπογράμμισε ότι «ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική συγκυρία και προοπτική στη Γαλλία».

Το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του εργατικού δυναμικού στη Γαλλία παραμένει εδώ και πολλούς μήνες κοντά στο όριο του 10%.

«Έχουν επιδεινωθεί πολύ οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας αφότου είχαμε διαβουλεύσεις τον Ιούλιο με την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Τιμπό.
«Κατηγορώ λοιπόν την κυβέρνηση», συνέχισε, «ότι αποτυγχάνει να κατανοήσει τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων και ότι ενεργεί σαν να μπορούσε ταυτοχρόνως να αντιπροσωπεύει όλη την κοινωνία για όλα τα ζητήματα».
«Πρέπει τελικά η κυβέρνηση να επιλέξει μεταξύ εργοδοσίας και των αιτημάτων της για ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και μικρό κόστος εργασίας και των ψηφοφόρων της, που ήθελαν αντιθέτως να αλλάξουν προς το καλύτερο γι’ αυτούς τα πράγματα» αναδεικνύοντας στην εξουσία τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές τον Μάιο.

Το κοινοβούλιο, που αναμένεται να συγκληθεί την 10η Σεπτεμβρίου, θα κληθεί να επικυρώσει το Δημοσιονομικό σύμφωνο, με δέλεαρ ένα αναπτυξιακό σύμφωνο που προσετέθη, προϋπολογισμού περίπου 120 δισ. ευρώ.
Ο Τιμπό υπογράμμισε ότι το Δημοσιονομικό σύμφωνο ισοδυναμεί με ένα «βέτο» κατά των Γάλλων εργαζόμενων, «κάτι απαράδεκτο».

Η επισήμανση αυτή προστίθεται στις φωνές διαφωνούντων βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού κόμματος για το Δημοσιονομικό σύμφωνο.

Πηγή: admin. Under Uncategorized και tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου