6/8/12

Ιερισσός: μάχες ΜΑΤ - κατοίκων!



Από το http://halkidikinews.gr/:

Στην Ιερισσό συνεχίστηκαν τα επεισόδια που ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής από τις Σκουριές.

Διαδηλωτές, κάτοικοι της περιοχής, απέκλεισαν αργά το απόγευμα τη διασταύρωση που οδηγεί στο Γομάτι, στον κεντρικό δρόμο της Ιερισσού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχτηκαν όλη τη μέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η συγκέντρωση έγινε πάνδημη στο κέντρο της Ιερισσού και δεν άργησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ, κάνοντας χρήση χημικών μέσα στο κέντρο της πόλης.
Ο δρόμος παραμένει κλειστός. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δήλωσε σε αντιπροσωπεία κατοίκων ότι τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν την αναίτια επίθεση στους κατοίκους, διότι δέχθηκαν πληροφορία πως καταστρέφεται το Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη.


Οι κάτοικοι δήλωσαν πως το Δημαρχείο επ ουδενί δεν υπήρξε στόχος των ειρηνικών διαδηλωτών και παραμένει ακέραιο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποσυρθεί προς την έξοδο της Ιερισσού προς το δρόμο του Γοματίου.

Εντωμεταξύ το athens.indymedia.org μεταδίδει πληροφορίες για απάντηση κατοίκων με πυροβολισμούς στον αέρα και για υποχώρηση των ΜΑΤ όπως και για προσωρινό κόψιμο των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή (στη συνέχεια οι συνδέσεις αποκαταστάθηκαν). Τελικά τα ΜΑΤ αποχώρησαν οι δε κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου