8/12/10

Εικόνες αντίστασης



πηγή: http://www.aksioprepeiakantoxh.com/thematikes/diadiloseis/329-6-dekembri-2010.html
___________________________________________________________________________________




Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην απογευματινή διαδήλωση - Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και τραυματισμοί - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τις διαδηλώσεις - ΒΙΝΤΕΟ
06/12/2010 - 07:59




 

 

 
 
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του δεύτερου συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών, ύστερα από πέτρες που τους πέταξαν άγνωστοι. Στα Προπύλαια, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά των διαδηλωτών, ενώ παραβίασαν και το πανεπιστημιακό άσυλο διώχνοντας τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις 15:00, λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης πορείας που διοργανώνεται στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Προπύλαια. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Στο σημείο πραγματοιούνταν η προσυγκέντρωση για τη δεύτερη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν: Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, νεολαία ΣΥΝ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ΕΕΚ-τροτσκιστές, ΑΝΤΑΡΣΥΑ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ΔΕΑ, Συσπείρωση Αναρχικών, Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φορτοεκφορτωτών, Αυτόνομη Μαθητική Πρωτοβουλία, σύλλογοι, σωματεία και συλλογικότητες.
Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν πάνω στο πεζοδρόμιο των Προπυλαίων.



Οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν την πορεία στις 16:00 με κατεύθυνση προς την Ομόνοια. Η πορεία συνεχίζεται, ζωσμένη από τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο "Τιτάνια" και στην αρχή της Σταδίου, όπου διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.
Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στην συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του τραυματισμού του.
Συμπλοκές και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης σημειώθηκε και πάλι στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Χρήστου Λαδά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο σημείο.
Η κεφαλή της πορείας έφτασε λίγο μετά τις 5 μ.μ. στην Βουλή. Συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες κατά των ΜΑΤ κι εκείνοι απάντησαν, πετώντας κρότου λάμψης, ενώ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.
Συγκρούσεις σημειώνονται και στους κάθετους δρόμους της Πανεπιστημίου.


πηγή: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=16342

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου