15/12/10

Μεγάλη επιτυχία της απεργίας. Ογκώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.


ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
ΤΥΦΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ!

Με μεγάλη επιτυχία και ευρύτατη συμμετοχή εκτυλίχθηκε ο σημερινός απεργιακός αγώνας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πράγμα που καταδεικνύει τη θέληση του κόσμου της μισθωτής εργασίας να αντισταθεί στην κλιμακούμενη λεηλασίας κυβέρνησης-τρόικας και να ανοίξει προοδευτικούς δρόμους ελπίδας για τη χώρα.

Εξαιρετικά ογκώδεις υπήρξαν οι εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συγκέντρωση και η πορεία στην Αθήνα.

Ήταν τόση και τέτοια η κοσμοπλημμύρα στο εργατικό κάλεσμα της Αθήνας, ώστε οι προαποφασισμένες ξεχωριστές συγκεντρώσεις τελικά ενώθηκαν από τα πράγματα, κάνοντας πράξη  τη βούληση των εργαζομένων για την πιο πλατιά αγωνιστική και ταξική ενότητά τους, πέρα από στενά και χωριστικά παραταξιακά σχήματα. 

Είναι τραγικό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, προφανώς με κυβερνητικές εντολές και κατευθύνσεις, αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη προκλητικότητα και με τη λογική της «μηδενικής ανοχής» το εργατικό λαϊκό ποτάμι της Αθήνας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες σύσσωμες και πάνοπλες ήταν παραταγμένες σε όλο το μήκος της πορείας, ως έτοιμες, βάση σχεδιασμού, αξιοποίησαν σαν αφορμή τη στάση λεγόμενων «αντιεξουσιαστικών ομάδων» αλλά και «παρακρατικών ακροδεξιών» στοιχείων, για να εξαπολύσουν απρόκλητες γενικευμένες επιθέσεις κατά του κορμού της ειρηνικής πορείας.
Για μεγάλο διάστημα η κυβερνητική αστυνομική βαρβαρότητα μετέτρεψε το Σύνταγμα σε «κόλαση» βομβαρδίζοντας ανεξέλεγκτα  το χώρο και τον κόσμο με καρκινογόνα δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ χτυπούσαν αδιάκριτα!

Όσο και αν η κυβέρνηση δεν ήθελε να αναδειχθεί το σημερινό, συγκλονιστικό, ειρηνικό, ενωτικό και αγωνιστικό εργατικό μήνυμα αντίστασης κι ελπίδας, δεν τα κατάφερε!
 
Η εργαζόμενη Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα του «καναπέ» και της απάθειας!

Η σημερινή μεγαλειώδης απεργία και εργατική κινητοποίηση θα επηρεάσει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις και μάλλον θα αναδειχθεί ως αφετηρία νέων μεγάλων ενωτικών ταξικών αγώνων ανατροπής και προοδευτικής προοπτικής.

Η κυβέρνηση βγαίνει βαθύτατα τραυματισμένη από την ψήφιση, με απώλειες, του πολυνομοσχεδίου-εκτρώματος!

Στην ουσία η κυβερνητική παράταξη της τρόικας και του μνημονίου ήδη βαδίζει στην αρχή του τέλους της.

Αυτή την ώρα γίνεται απόλυτα επιτακτική η ανάγκη για τη συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, οι οποίες πρέπει να βάλουν σε δεύτερη μοίρα αυτά που τους χωρίζουν και να προτάξουν τα μεγάλα, τα ουσιώδη και τα επίκαιρα που μπορούν να τις ενώσουν, ώστε να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση αριστερής διακυβέρνησης και προοδευτικής προοπτικής στον τόπο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Δείτε εδώ εκτενές φωτορεπορτάζ και εδώ video από την Telegraph
Επίσης, δείτε  εδώ φωτορεπορτάζ και σχολιασμό από τους "Σχολιαστές χωρίς σύνορα"
Ακόμα,
ρεπορτάζ του BBC εδώ,
video από το Russia Today εδώ
καθώς και livefeed ρεπορτάζ των όσων συμβαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονικη εδώ και εδώ

Πηγή: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου