29/12/10

Η Ρεγγίνα των Πάγων

Του Θανάση Καρτερού

Ακριβότερα καύσιμα, ακριβότερο ρεύμα, ακριβότερες υπηρεσίες, ακριβότερα εισιτήρια στις δημόσιες συγκοινωνίες, ακριβότερα είδη πρώτης ανάγκης λόγω αύξησης του ΦΠΑ. Νέες περικοπές αμοιβών στο δημόσιο με το ενιαίο μισθολόγιο, στις ΔΕΚΟ που τις έχει περιαδράξει το Μνημόνιο, στον ιδιωτικό τομέα με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Μικρότερες συντάξεις λόγω πληθωρισμού κα κυρίως λόγω του επερχόμενου νέου ασφαλιστικού, αύξηση της ανεργίας, επέκταση της επιδημίας του λουκέτου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν πρόκειται για ταινία τρόμου, αλλά για τον βαρύ χειμώνα του 2011 που είναι μπροστά μας. Όσο αισιόδοξος κι αν είναι κανείς ούτε καν μισοάδειο δεν είναι δυνατό να δει το ποτήρι. Μόνο παγωμένο και έτοιμο να σπάσει… Εκτός πια κι αν είναι ο Παπανδρέου ο οποίος μέσα στη χιονοθύελλα της πολιτικής του θεωρεί λογικό να ιδρύσει και τον ανάλογο Λευκό Οίκο.

Μια κυβέρνηση των πάγων. Εκατόν πενήντα υπάλληλοι χωρισμένοι σε Μονάδες, με επικεφαλής κάθε Μονάδας επίλεκτα στελέχη ειδικευμένα σε διάφορους κλάδους της παγοποιίας, και με επικεφαλής των επικεφαλής τη Ρεγγίνα των Πάγων -κατά κόσμο Βάρτζελη.

Αν πιστεύετε ότι πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι ο Παπανδρέου είναι στην κοσμάρα του, δεν έχετε άδικο. Αν υποψιάζεστε αυτό που ακόμα και η ημιεπίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως υποψιάζεται, ότι δηλαδή την έχει δει President όπως Αμερική ορθώς υποψιάζεστε. Αλλά ότι θα φτάσει με το ρηξικέλευθο πνεύμα του να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιθεώρηση και στα ανέκδοτα ποιος το περίμενε; Και όμως! Τον κερδίζει επάξια ιδρύοντας ανάμεσα στα άλλα τμήματα των εν λόγω Μονάδων του Λευκού του Οίκου και Τμήμα Καινοτομίας και Καλών Πρακτικών. Όπως ακριβώς το διαβάζετε -και ο Λαζόπουλος ας ετοιμάζεται για το ταμείο ανεργίας.

Μένει να διευκρινιστεί με ποιες ακριβώς Καλές Πρακτικές θα ασχολείται το οικείο τμήμα. Με όσες έχουν ήδη βρει τη θέση τους στη ζωή των μισθωτών και των συνταξιούχων; Με όσες ήδη εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία στους τομείς της αγοράς, της απασχόλησης, της υγείας και της παιδείας; Ή με νέες, ακόμα ευρύτερες και βαθύτερες, εν αρμονία και με τις νέες επερχόμενες απαιτήσεις των δανειστών για τα επόμενα χρόνια;

Η απορία έχει όπως καταλαβαίνετε ουσιαστικό χαρακτήρα, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με μια άλλη: Στις Καλές Πρακτικές συμπεριλαμβάνεται η ετοιμότητα του σχετικού ελικοπτέρου;
 
Πηγή: http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου