2/3/14

Η μνημονιακή αποικιοκρατία εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας στην Κύπρο


alt Η μνημονιακή αποικιοκρατία εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας στην Κύπρο

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έντρομη επαναφέρει την Τρίτη (3/3) στην κυπριακή βουλή, το μνημονικό νομ/διο για τις ιδιωτικοποιήσεις που καταψηφίστηκε την Πέμπτη (27/2)

Η Κύπρος του Δημοκρατικού Συναγερμού του Ν. Αναστασιάδη, με τη συνδρομή του ΔΗΚΟ του Νίκου Παπαδόπουλου, συμπεριφερόμενη ως αθλιέστατο προτεκτοράτο, αποφάσισε να επαναφέρει για ψήφιση την Τρίτη (3/3) στην Κυπριακή Βουλή, με διαφοροποιημένες 100 λέξεις, το νομ/διο για τις ιδιωτικοποιήσεις, το οποίο είχε πανηγυρικά απορρίψει η ίδια η Βουλή, κάτω από την πίεση χιλιάδων διαδηλωτών, την Πέμπτη (27/2).

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση, η οποία συνιστά ένα πρώτου μεγέθους διασυρμό κάθε έννοιας δημοκρατίας, αναδεικνύοντας πλήρως τη σιδερένια μνημονιακή δικτατορία που, μετά την Ελλάδα, έχει επιβληθεί και στην Κύπρο, έγινε δυνατή μετά από συμπαιγνία του έντρομου διδύμου Ν. Αναστασιάδη και Ν. Παπαδόπουλου και εκβιασμούς από την ΕΕ, με το Ν. Παπαδόπουλο να «πείθει» υποτίθεται τους «αντάρτες βουλευτές» του για το ότι οι τροποποιήσεις «της πλάκας» που έγιναν στο με ψηφισθέν νομ/διο, έρχονται να κατευνάσουν τις αρχικές αντιρρήσεις τους.
Στην κωμικοτραγική αυτή εξέλιξη, η οποία συνιστά πλήγμα και για την πορεία του Κυπριακού, αφού δείχνει μια Κυπριακή Δημοκρατία υποταγμένη στην τρόικα και επομένως ανίκανη για οποιεσδήποτε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, αντέδρασε και σωστά, το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο δια του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Γιώργου Λουκαϊδη, για «διακοσμητικές αλλαγές στο νομ/διο» και για «εξευτελισμό των θεσμών».

Ωστόσο, αρνητική εντύπωση προκαλεί η τελική αποστροφή του Γ. Λουκαϊδη με την οποία προτείνει το «διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων με στόχο την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων»

Αυτήν την ώρα Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή από το συντονισμό τους για να απαλλαγούν από τις τρόικες, τα μνημόνια, τις λιτότητες, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου του τους και για να αντιμετωπίσουν με ριζοσπαστικά μέτρα διαγραφής  δυσβάστακτα και άδικα χρέη και αυτά, προκειμένου να ακολουθήσουν νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς ορίζοντες.
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Κύπρου τόνιζαν ότι αν η Βουλή δεν ψήφισε την περασμένη Πέμπτη το νομ/διο για τις ιδιωτικοποιήσεις αυτό οφείλεται κυρίως στις μεγάλες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. 

Οι ίδιες και ακόμα μεγαλύτερες κινητοποιήσεις μπορούν να ματαιώσουν το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» της Τρίτης (3/3) του Ν. Αναστρασιάδη και να σπάσουν τη μνημονιακή ευρω-τρομοκρατία.

Πηγή: Ο "ΚΥΠΡΙΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου