27/3/14

"Η ζωή μας δεν χρειάζεται ευρώ για να υπάρξει, αλλά δημιουργικότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη"


Πρώτη γιορτή του Δικτύου Ανταλλαγών Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης 

Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, παρουσιάζει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) και συγκεκριμένα πρόκειται για την πρώτη γιορτή του δικτύου ανταλλαγών Πιερίας. Εκτός από την επισυναπτόμενη ανακοίνωση, δείτε ΕΔΩ και το σχετικό βίντεο.




"Εσείς που είσαστε κομμάτι του Εμείς ελάτε την Κυριακή 30 Μαρτίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης (Δίπλα στα δικαστήρια) για να δούμε πως η ζωή μας δεν χρειάζεται ευρώ για να υπάρξει αλλά χρειάζεται δημιουργικότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίας με το σύστημα αχρήματων συναλλαγών που λειτουργεί στην Πιερία από το 2011. Πρόκειται για μια προσπάθεια γνωριμίας με την αλληλέγγυα ανταλλακτική οικονομία, έναν πατροπαράδοτο τρόπο επιβίωσης χωρίς ευρώ αλλά με ανταλλαγή αγαθών.

Ο τρόπος αυτός εναλλακτικής οικονομίας εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου με επιτυχία. Στο Δίκτυο Ανταλλαγών που υπάρχει στην Πιερία συμμετέχουν ήδη πολλές οικογένειες.
Είναι μια θετική δράση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και δίνει αξία στα τοπικά προϊόντα και τις υπηρεσίες. Μια γεύση θα πάρετε από το επισυναπτόμενο βίντεο.

Η εκδήλωση αρχίζει στις 6:30μμ  με παρουσίαση και ενημέρωση της λειτουργίας του δικτύου ανταλλαγών. Θα ακολουθήσει ομιλία του Χρήστου Παπαϊωάννου από το Δίκτυο Ανταλλαγών-ΤΕΜ Μαγνησίας. Τα μέλη του Δικτύου θα πραγματοποιήσουν αχρήματες συναλλαγές ανταλλάσσοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η βραδιά  θα συνεχιστεί με μουσική και εδέσματα.

Σας καλούμε να μοιραστούμε τις κοινές μας ανησυχίες για αξιοπρεπή απασχόληση και επιβίωση και να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να εδραιώσουμε το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης στην κοινωνία της Πιερίας ως εναλλακτικό τρόπο οικονομίας, προσφέροντας ελπίδα στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας".

Πληροφορίες:
τηλ: 6932651183
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174


πηγή: otoposmou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου