12/3/14

«Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα»

του Νίκου Μπογιόπουλου
 
Στην Υγεία μόνο μέσα σε ένα χρόνο, από το 2013 στο 2014, οι περικοπές στον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία αγγίζουν τα 900 εκατομμύρια.  

Στα χρόνια των Μνημονίων η περικοπή στα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέσω της οποίας καταβαραθρώνεται συνολικά ο τομέας της Υγείας, ξεπερνά σωρευτικά τα 4,5 δισ. ευρώ! Ο προϋπολογισμός του ίδιου του υπουργείου Υγείας από το 2009 έχει μειωθεί κατά 4,4 δισ. ευρώ!
 
Κι αυτοί τι κάνουν; Προχώρησαν σε μια κίνηση που και ο τελευταίος Μαυρογιαλούρος θα ντρεπόταν ακόμα και να την σκεφτεί: Τα 17 εκατομμύρια που επέστρεψαν – λέει – οι μιζαδόροι από τις μίζες των εξοπλιστικών, ως καλοί και ευαίσθητοι που είναι οι κυβερνώντες, ανακοίνωσαν ότι θα τα διαθέσουν στην Υγεία και την Παιδεία...

Είδατε οι «σωτήρες» μας; Αυτοί που παραγγέλνουν και παραλαμβάνουν υποβρύχια που γέρνουν, εκτός από «κάθαρση» κάνουν και «κοινωνική πολιτική». Με τι; Με τα κόλλυβα! Με ένα μικρό κομματάκι από τις μίζες, που προηγουμένως ο ελληνικός λαός τις είχε πληρώσει ολόκληρες, κάνουν «κοινωνικό έργο»!

Τι κάνουν; Αφαίρεσαν δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων από την Υγεία και την Παιδεία του λαού, αλλά τώρα καλούν τον λαό να τους ευγνωμονεί! Γιατί; Επειδή έναντι των δισεκατομμυρίων που του βούτηξαν, θα του επιστρέψουν (του λαού) 17 εκατομμύρια! Έβγαλαν, μάλιστα, και … αφίσα για να το διαφημίσουν! Ευτυχείτε!
Στη Δανιμαρκία όλα επιτρέπονται: Ακόμα και η σαπίλα της μίζας να πουλιέται σαν «κάθαρση» και σαν «κοινωνική πολιτική»!   
*
Εδώ κι ένα χρόνο ακούμε τον Βρούτση, τον υπουργό Εργασίας, να ανακοινώνει τη… μείωση της ανεργίας. Τον είχαμε θαυμάσει μάλιστα να δηλώνει κορδωτός έξω από τα Μαξίμου ότι στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί ο πρωθυπουργός είχε κηρύξει «συναγερμό για την αντιμετώπιση της ανεργίας»… Στο μεταξύ η ανεργία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο...

Και αυτοί τι κάνουν; Ανακοινώνουν προγράμματα για… «ωφελούμενους». Τους άνεργους, δηλαδή, τους βαφτίζουν και «ωφελούμενους από πάνω! Και γιατί είναι «ωφελούμενοι» οι άνεργοι, που χτες τους έλεγαν «εκ περιτροπής εργαζόμενους», που προχτές τους έλεγαν «απασχολήσιμους» και που μονίμως τους αντιμετωπίζουν σαν «σκουπίδια»;
 
Θα είναι… «ωφελούμενοι», γιατί σύμφωνα με το πρόγραμμα του κυρίου υπουργού και της κυρίας κυβέρνησης, η κυβέρνηση επιχορηγεί (στο όνομα των ανέργων)… επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές, στους ανέργους μεταξύ 33 – 66 ετών που θα προσλάβουν (για ένα χρόνο) θα δίνουν 450 ευρώ… Όσο για τους ανέργους κάτω των 25 ετών που θα προσλάβουν, σε αυτούς θα δίνουν… 375 ευρώ (για 4μήνες)… Υπάρχει αμφιβολία ότι, όποιος εργάζεται για 4 μήνες ή για ένα χρόνο, και παίρνει 375 – 450 ευρώ για να ζήσει, είναι «ωφελούμενος»;… 

Ε, λοιπόν, αυτοί οι τύποι που μας κυβερνούν με τόση ευαισθησία, που βαφτίζουν τον άνεργο… «ωφελούμενο», είναι οι ίδιοι που έδωσαν την περασμένη Παρασκευή την εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν σε διαδηλωτές… ανέργους! Με χημικά, με γκλομπς και με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Είναι αυτοί που βαφτίζουν «ωφελούμενους» τους άνεργους, που έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ να σπάσουν στο ξύλο τους άνεργους! Ανάμεσά τους και τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη. Έτσι, για να μάθουν οι άνεργοι που διαδηλώνουν να μην είναι αχάριστοι. Ειδικά τώρα που είναι… «ωφελούμενοι».
Την περασμένη Παρασκευή, οι άνεργοι διαδηλωτές – «ωφελούμενοι», αφού δεν κατάφεραν να συναντηθούν με τον «σωτήρα τους, τον κ.Βρούτση, είχαν μια πολύ… ωφέλιμη συνάντηση με τα ΜΑΤ.
*
Μας λένε ότι «διαπραγματεύονται». Ξανά… Ότι έχουν «κόκκινες γραμμές». Ξανά! Μας έχουν φλομώσει με τις τιτάνιες μάχες που δίνουν, όπως λένε, για το γάλα και την τιμή των βιβλίων. Και τι μαθαίνουμε; Ότι στις διαπραγματεύσεις τους περιλαμβάνονται από νέες μειώσεις μισθών, από καταργήσεις τριετιών, επιδομάτων τέκνων και ανθυγιεινής εργασίας μέχρι το βρικολάκιασμα των πιο αντεργατικών νόμων που γνώρισε ποτέ ο τόπος: Από τον νόμο 330/1976 μέχρι το «άρθρο 4» του νόμου 1365/1983! Δηλαδή το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων προωθείται με την επιστροφή στη «νομιμότητα» της δεκαετίας του '70, όταν με τον «νόμο 330» τα δικαστήρια επικύρωναν χιλιάδες διώξεις εργατών που απολύονταν από τους εργοδότες στη σκέψη και μόνο της κήρυξης απεργίας. 

Προωθείται η επιστροφή στη δεκαετία του '80, όταν με τις διατάξεις του περιβόητου «άρθρου 4» διαπράχθηκε εκείνο το άνευ προηγουμένου πραξικόπημα, με το οποίο τα δικαστήρια επικύρωσαν την εκπαραθύρωση της νόμιμης πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ!

Και αυτοί τι κάνουν την ώρα των… «διαπραγματεύσεων»; Αφού κουνάνε την ουρά τους από χαρά κάθε φορά που βλέπουν τους τροϊκανούς (σσ: «μας λείψατε», δήλωσε κατά την υποδοχή τους ο Γεωργιάδης…), όταν οι τελευταίοι τους τραβάνε το αυτάκι (σσ: «Αdonis, πολύ με απογοητεύσατε. Είμαι απογοητευμένος από εσάς», ήταν τα λόγια του  κ.Τόμσεν προς τον «κακό μαθητή» υπουργό Υγείας), τότε εκείνοι, οι κυβερνώντες μας, οι «σωτήρες» μας, οι εκφραστές του φιλότιμου και της περηφάνιας μας, βάζουν τα δυνατά τους: Επιστρατεύουν όλο το δαιμόνιο της φυλής και δείχνουν σε κάτι τύπους σαν τον Τόμσεν πως όταν αυτοί κατοικούσαν στα βελανίδια, εδώ, οι δικοί μας είχαν ανακαλύψει το… σαλάμι!

Τουτέστιν: Αν θες να εξοντώσεις ένα λαό, Τομ, και να τον εξοντώσεις… απολαυστικά, τότε το κάνεις με τη μέθοδο του  σαλαμιού: «Δεν μου λες, Πολ, από σαλάμι ξέρεις; Γιατί εάν ξέρεις, τότε θα γνωρίζεις ότι εάν φας αμέσως ολόκληρο το σαλάμι είναι πολύ πιθανόν να πεθάνεις. Ενώ εάν το κόψεις σε φέτες και το τρως σιγά-σιγά το απολαμβάνεις». Έτσι «τσεκουράτα» τα είπε ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης στον Τόμσεν (σύμφωνα με το «Βήμα»).

Πώς επομένως να μην είμαστε υπερήφανοι για τους υπουργούς μας; Υποτίθεται ότι η τρόικα ήρθε να δώσει εκείνη «τεχνική βοήθεια» στην κυβέρνηση για το πως θα ρημάξει το λαό. Αλλά να που η κυβέρνηση, η δική μας κυβέρνηση, είναι αυτή που προσφέρει «τεχνική βοήθεια» στους φραγκολεβαντίνους χαρτογιακάδες για το πώς θα γίνει η δουλειά. Όχι, παίζουμε!

Δείξε, λοιπόν, κατανόηση Πολ. Και να είσαι έξυπνος. Όπως ο Άδωνις. Η δουλειά θα γίνει. Αλλά δεν χρειάζεται να του το φορέσουμε με τη μία όλο το «σαλάμι» του λαού. Γιατί μπορεί να τσινήσει. Επομένως, σιγά – σιγά. Φέτα – φέτα. Η εξόντωση του ελληνικού λαού θα γίνει. Τα μέτρα θα υλοποιηθούν. Όλα. Αλλά με την μέθοδο του σαλαμιού, Πολ. Δεν χρειάζεται κόπος, τρόπος χρειάζεται, Πολ. Άκου και την κυβέρνηση, Πολ. Αυτή ξέρει…
*
Υστερόγραφο:
 «Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγέτιδας τάξης στην Ελλάδα, σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις (...). Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα».
Μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Τα παραπάνω δεν αφορούν τη σημερινή Ελλάδα. Όχι. Γράφτηκαν παλιότερα. Από τον Γιώργο Σεφέρη («Ημερολόγιο», 1945). Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου