1/4/12

Σπύρος Ραυτόπουλος: συνέντευξη στον ΗΧΩ 99.8

 

Ο συνθέτης και συγγραφέας Σπύρος Ραυτόπουλος, σε μία πρώτη συνέντευξή του στον ΗΧΩ 99.8 και τη Μαρία Τσαγκαράκη, ανέλυσε τις σκέψεις του για το πολιτικό σύστημα υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι αυτό που χρειάζεται, είναι πλήρης αναθεώρηση του Συντάγματος με ειδοποιό διαφορά πως η αλλαγή αυτή, πρέπει να επέλθει από τα κάτω, μέσω των διαδικασιών που οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους σε κάθε χώρο δουλειάς θα αποφασίσουν

Υποστήριξε πως σε μία τέτοια πολιτική περίοδο όπου κυριαρχεί η ετερονομία, οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να αλλάξουν μορφή και περιεχόμενο, πέρα από την πεπατημένη και χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου είδους πάλης, θεωρεί τη μάχη του Νοσοκομείου Κιλκίς, όπου οι εργαζόμενοί του, αποφάσισαν να το διοικούν επιβάλλοντας μία μορφή εργατικού ελέγχου.


Οι πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του κ. Ραυτόπουλου, στη συνέντευξη που ακολουθεί:




Ο Σπύρος Ραυτόπουλος είναι ίσως ευρύτερα γνωστός από τη συγγραφή (από κοινού με τον πιανίστα της jazz Μάρκο Αλεξίου) του περίφημου διδακτικού εγχειριδίου για την jazz που ήλθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής βιβλιογραφίας επί του θέματος πριν από αρκετά χρόνια. Είναι όμως ακόμη γνωστός από την πολύχρονη θητεία του στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης, (καθηγητής, διευθυντής και ιδρυτής ωδείων, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων), αλλά και ως αρχιμουσικός και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Το δημιουργικό του έργο κινείται ανάμεσα στην σύνθεση (έργα για σόλο όργανα και ποικίλα ενόργανα σύνολα), την jazz arrangement, τη συγγραφή (στο ενεργητικό του υπάρχει ένα ακόμη βιβλίο: «Αρμονία, αντίστιξη και δομή στη μουσική του J. S. Bach για πληκτροφόρο – Οι Αγγλικές και Γαλλικές Σουίτες» Αθήνα 2002, εκδ. Οδυσσέας – από κοινού με τον Μιχάλη Γκαρτζόπουλο) τις μουσικές εφαρμογές της πληροφορικής, αλλά και την μουσική αρθρογραφία. Τελευταία, έντονη είναι η παρουσία του στο χώρο της διαδικτυακής αρθρογραφίας με πολιτική κυρίως θεματολογία και με οξεία και πάντα εύστοχη κριτική.

Πηγή: HxoNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου