8/4/12

Συγκέντρωση οργής, αντίστασης και ελπίδας ο ''αποχαιρετισμός'' στον Δημήτρη Χριστούλα!

Η πολιτική κηδεία του Δ. Χριστουλα στο Α' νεκροταφείο έστειλε μήνυμα εξέγερσης!

Θυσία αφύπνισης το ''φευγιό'' του!

Το τελευταίο «αντίο» στον 77χρονο, Δημήτρη Χριστούλα, είπαν συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές και κυρίως μεγάλο πλήθος κόσμου το μεσημέρι του Σαββάτου (7/4) στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών!

Μετά από επιθυμία του ίδιου, ο «αποχαιρετισμός» έγινε στον αύλειο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση.

Το ''αντίο'' στον 77χρονο Δημ. Χριστούλα, γρήγορα μετατράπηκε σε πολιτική συγκέντρωση οργής, πολιτικής αντίστασης αλλά και ελπίδας!
Για τον Δημ. Χριστούλα μίλησαν πάνω από το φέρετρό του, στην αυλή του Α' Νεκροταφείου, με ιδιαίτερα θερμά, συγκινητικά και ελπιδοφόρα λόγια, φίλοι, συνάδελφοι, γείτονες, συναγωνιστές και σύντροφοί του.

Για όλους αυτούς ο Δημ. Χριστούλας ήταν ο ακέραιος, ο συνεπής αριστερός, ο ακούραστος αγωνιστής και κυρίως ο μεγάλος άνθρωπος, ο οποίος με την πολιτική θυσία του θέλησε να στείλει ένα μεγάλο μήνυμα ζωής, ελευθερίας, δικαιοσύνης, ανεξαρτησίας και ανθρωπιάς απέναντι στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.

Ιδιαίτερα συγκλονιστικός ήταν ο σύντομος αποχαιρετισμός της κόρης του Δημ. Χριστούλα!
Οι αποχαιρετισμοί διακόπτονταν συνέχεια από χειροκροτήματα και αγωνιστικά συνθήματα του πλήθους!
Ο Δημ. Χριστούλας καταγράφηκε, ήδη, με τη θυσία του στη λαϊκή συνείδηση ως μια σύγχρονη ηρωική μορφή, που δείχνει το δρόμο της ζωής και του αγώνα στη νέα γενιά!

Μετά το τέλος της τελετής πλήθος κόσμου πραγματοποίησε πορεία  προς το Σύνταγμα!

Το πολιτικό μήνυμα πριν το ''φευγιό''!

Ο Δημ. Χριστούλας επέλεξε να θέσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος, μια ανάσα από το Κοινοβούλιο, ενώπιον των συμπολιτών του. 

Το πολιτικό μήνυμα της πράξης του επιβεβαιώνεται από το μήνυμα που άφησε:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι'αυτή.

Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)».

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου