25/5/12

Παραίτηση από ασυλία

Η προπαγάνδα μιας υποκρισίας
για τα πραγματικά ζητήματα του δημόσιου χρέους

του  Γιώργου Πάσογλου 
δικηγόρου, ιδρυτικού μέλους της ομάδας ΧΧΧΕ 
                                                    
Γίνεται πολύς  λόγος για  την παραίτηση της χώρας από την ασυλία για διάφορα περιουσιακά στοιχεία, ιδιοκτησίες, στρατιωτικό ή ιστορικό  υλικό κτλ.
Κυρίως αυτή η ρητορική αναπτύσσεται από όσους θέλουν να «ξυπνήσουν»  εθνικά αντανακλαστικά  και να μην δείξουν την πραγματική αιτία του προβλήματος που είναι  τα δώρα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στο τραπεζικό και επιχειρηματικό κατεστημένο της Ελλάδας  σε βάρος των συντάξεων, των μισθών, της υγείας, της παιδείας, των  οικογενειακών περιουσιών και στο εν γένει βιοτικό επίπεδο με μια κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη σε όφελος του συνόλου του πληθυσμού θεμελιώνοντας  παράλληλα  ένα μέλλον αντάξιο των κόπων και των θυσιών των εργαζόμενων.
Στην υπουργική απόφαση σχετικά με την ανταλλαγή των ομολόγων γίνεται  εξειδίκευση του όρου «ασυλία».
Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ Β΄ 682/2012 αναφέρεται ότι παραίτηση από την ασυλία δεν αφορά κατάσχεση  ή εκτέλεση  για τα παρακάτω :
α) περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησία της Δημοκρατίας που βρίσκονται στην Ελλάδα,
β) τις εγκαταστάσεις και την ιδιοκτησία των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ελληνικής  Δημοκρατίας,
γ) περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησία της Δημοκρατίας εκτός Ελλάδας που δε χρησιμοποιούνται ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για εμπορική χρήση
δ)  περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας  ή της νομισματικής αρχής της Ελληνικής Δημοκρατίας
ε) περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησία στρατιωτικού χαρακτήρα ή υπό τον έλεγχο μιας στρατιωτικής αρχής ή αμυντικής αρχής της Δημοκρατίας
στ) περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησία που αποτελεί μέρος της  πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελληνικής Δημοκρατίας

Επίσης στην παραπάνω υπουργική απόφαση γίνεται αναφορά ,  ότι η παραίτηση από την ασυλία θα προσδιορίζεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπει την κατάργηση της  ανεξαρτησίας για τα κέρδη  των δανειστών μιας χώρας. 

Από τα παραπάνω πηγάζει, ότι οι δανειστές, αν θέλουν να κατασχέσουν περιουσία του Δημοσίου, θα στοχοποιήσουν  περιουσιακά στοιχεία που έχουν εμπορική σημασία. Τέτοια σημασία έχουν κυρίως οι πόροι και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι ΔΕΚΟ ή  ό,τι άλλο επινοήσουν οι οπαδοί της οικονομίας της αγοράς ως εμπόρευμα. Με άλλα λόγια, από ορυκτό πλούτο, τον οποίο οι Έλληνες και οι μετανάστες που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν, γιατί είναι μάλλον ηλίθιοι , τεμπέληδες και απατεώνες, μέχρι το ρεύμα, το σιδηρόδρομο και ό,τι άλλο προβλέπεται για ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή ό,τι μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορίου. 
Χρειάζεται να γίνει υπενθύμιση, ποιοι θέλουν ή έχουν ήδη κάνει ιδιωτικοποιήσεις ;

Η παραίτηση της εθνικής κυριαρχίας και της ασυλίας  έχει επέλθει προ πολλού με την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  με την υπαγωγή της χώρας στις οικονομικές εξουσίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την επικύρωση των συνθηκών για το EFSF (EMS) ή άλλως ευρώ ΔΝΤ, την είσοδο στο ΔΝΤ ως μέλος και τα τελευταία χρόνια ως  οφειλέτης  κτλ.
Αυτά τα έχουν ψηφίσει και τα έχουν στηρίξει πολλοί  «αντιμνημονιακοί» όλων των αποχρώσεων  που δεν μιλάνε για τα πραγματικά αίτια της κατάντιας της χώρας. Αντίθετα, αυτοί οι δήθεν «αντιμνημονιακοί» συνεχίζουν να δημαγωγούν και να επιδιώκουν προσωπικά και πολιτικά οφέλη,  χωρίς καμιά ουσιαστική κριτική επί των πραγματικών προβλημάτων και επομένως χωρίς καμιά αποτελεσματική πρόταση για τη διέξοδο από το σημερινό πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Ας σταματήσουμε επιτέλους να δείχνουμε δύο, είκοσι ή εκατό πρόσωπα για τη σημερινή κατάσταση. Τα «μνημόνια»  δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι ιστορικά ομολογημένοι πόθοι  ενός ολόκληρου συστήματος  που ζει μέσα στη χώρα μας  και επί δεκαετίες  πλουτίζει σε βάρος των πολλών με κόστος ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Άμεσα πρέπει να καταδειχθεί η πραγματική αιτία χωρίς αναστολές και δήθεν ρεαλισμούς  για να βρει το κίνημα τους στόχους  και τα μέσα που θα τους πετύχουν.
Ενημέρωση άρθρου 23.05.2012 : Από τη συζήτηση που ξεκίνησε από την Επιτροπή για τα ομόλογα σταθερότητας (ευρωομόλογα) προκύπτει, ότι όποιο κράτος μέλος συμμετέχει στην έκδοση ευρωομολόγων θα εγγυάται το χρέος της με τις μετοχές των ΔΕΚΟ που κατέχει. Έτσι συνάγεται και από εδώ, ότι οι ΔΕΚΟ και οι πόροι των χωρών είναι ο απώτερος στόχος των κερδοσκόπων.
  
Πηγή: nodebtnoeuro.wordpress.com
                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου