24/5/12

Να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία!

Να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία των Πατησίων!

Διαδήλωση στα Νοσοκομεία των Πατησίων (Γ.Ν.Πατησίων, 7ο ΙΚΑ, Παμμακάριστο)
του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, μέλους του ΔΣ του σωματείου του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, μέλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Ο μακελάρης της υγείας και πρωτοπαλίκαρο της τρόικα, Λοβέρδος, μαζί με τα τσιράκια του, επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διαλύσουν τη δημόσια υγεία.
Καταδικάζουν ένα εκατομμύριο κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές, υποβαθμίζοντας και κλείνοντας τις εφημερίες από τα νοσοκομεία της περιοχής των Πατησίων.

Ήδη εδώ και καιρό έχουν κλείσει την εφημερία στο 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ και πρόσφατα έκλεισαν και τη μεγάλη εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων. Ως αποτέλεσμα, η εφημεριακή κάλυψη μιας περιοχής 1 εκατομμυρίου κατοίκων της Αθήνας και πολλών γειτονικών δήμων, μειώνεται χρονικά από 75% που ήταν πριν 1 χρόνο, στο 25% αφού θα εφημερεύει στην ευρύτερη περιοχή μόνο κάθε 4 ημέρες το ΓΝΝΙ Κωνσταντοπούλειο («Αγία Όλγα») μαζί με την Παμμακάριστο και ότι έχει απομείνει από το 7ο ΙΚΑ! Επίσης, επισημαίναμε επανειλημμένως τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις εξόφλησης δεδουλευμένων που έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο σε πραγματικά οριακό σημείο.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τον πρόσφατο... νόμο Λοβέρδου - από τους εφαρμοστικούς του νέου Μνημονίου (ν.4052/1-3-2012), που καταργεί την μέχρι τώρα αυτοτέλεια και τους ξεχωριστούς οργανισμούς των 131 νοσοκομείων και αποφασίζει ότι μέχρι τέλους του 2012 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία θα αποτελέσουν 80 πλέον ενιαία ΝΠΔΔ με 80 ενιαίους οργανισμούς, μπορούμε να καταλάβουμε για ποιους χτυπά η καμπάνα. Ομοίως έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε και με τις εξαγγελίες Μουσιώνη για τη δημιουργία «Συγκροτήματος Πατησίων» από ΓΝ Πατησίων, Παμμακάριστο, 7ο ΙΚΑ όπου από τα 3 νοσοκομεία του «Συγκροτήματος» που θα έχουν έναν ενιαίο οργανισμό, ένα μόνο θα εφημερεύει και ότι τα άλλα 2 θα έχουν υποστηρικτικές λειτουργίες.  

Άλλωστε στους 8 μήνες που μετά τις αποφάσεις Λοβέρδου περί συγχωνεύσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, το ΓΝ Πατησίων υποτίθεται ότι διοικείται από το ΓΟΝΚ στην Κάτω Κηφισιά και η Παμμακάριστος και το 7ο ΙΚΑ από το «Αγία Όλγα» της Νέας Ιωνίας, μόνο δεινά έχουν δει οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και οι κάτοικοι που εξυπηρετούνται από αυτά. Το 7ο ΙΚΑ πλιατσικολογείται με παράνομες αποφάσεις από το «Αγία Όλγα» και έχει κλείσει η Παθολογική κλινική του με αποτέλεσμα να αδυνατεί ουσιαστικά να εφημερεύσει. Το ΓΝ Πατησίων έχει τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό, η Αιμοδοσία λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, από τον Απρίλιο του 2011 είναι κλειστός ο τελευταίας τεχνολογίας αξονικός του και αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις φαίνεται ότι επιφυλάσσουν για αυτό την τύχη του 7ου ΙΚΑ.

Εμείς τους απαντάμε ξεκάθαρα ότι δε θα τους περάσει!
Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων βρισκόμαστε σε δυναμικές κινητοποιήσεις από το προηγούμενο καλοκαίρι και έχουμε αποφασίσει μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, τις συλλογικότητες και το Κίνημα Δεν Πληρώνω να ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ τον αγώνα μας για να μην επιτρέψουμε στα αρπακτικά την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας!

Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία από την υγεία αλλά και κάθε εργασιακό χώρο, λαïκές συνελεύσεις και κινήματα πολιτών, δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις, κόμματα και οργανώσεις  που μάχονται ενάντια στο Μνημόνιο να πλαισιώσουν τον αγώνα μας. Ζητάμε τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ της οποίας η ηγεσία κινείται σαφώς σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση και ελπίζουμε κάποτε να ξυπνήσει και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που μέχρι τώρα είναι νεροκουβαλητής των μνημονιακών κυβερνήσεων. Απευθυνόμαστε σε δημοσιογράφους που πιστεύουν στην ανάγκη να σωθεί ότι απόμεινε από το ΕΣΥ, για να προβάλουν τις κινητοποιήσεις μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα όπως έχουμε ξαναπεί, ότι δεν περιμένουμε τίποτα από Υπουργούς, Υφυπουργούς, ΥΠΕάρχες, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές κλπ. Άλλωστε από τις μέχρι τώρα επαφές της Διοίκησης του Σωματείου μας με τέτοια υποκείμενα (Λοβέρδο, Μπόλαρη, Βαρτζόπουλο, Μουσιώνη, Συγγελάκη κλπ), μόνο κοροϊδίες τελικά εισπράξαμε. 

Ελπίζω να τελείωσαν οι αυταπάτες, να χορτάσαμε με τα «μούσια» του Μουσιώνη. Με το Λοβέρδο και τη συμμορία του, που έδωσε ακόμα μια φορά ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού, προχειρότητας, ανευθυνότητας, αναλγησίας ο μόνος «διάλογος» που μπορεί να γίνει είναι στους δρόμους.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ!

πηγή: ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ 

Προβλήματα ξανά με το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Προβλήματα ξανά με το νοσοκομείο Ιεράπετρας – Καθησυχάζει ο ΚαρχιμάκηςΈκτακτη συνέλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της τετάρτης 23 Μαίου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με αφορμή το ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε την ίδια μέρα και μετατρέπει το Νοσοκομείο σε ένα κουτσουρεμένο, κακής ποιότητας, κέντρο Υγείας.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, (δείτε το) η μετατροπή του οργανισμού που θα έρθει πολύ σύντομα, υποβαθμίζει το νοσοκομείο Ιεραπετρας αφού μειώνει το ήδη ανεπαρκές Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατά περίπου 40%.
Ο κ.Καρχιμάκης σε παρέμβαση που έκανε τηλεφωνικά στην εκπομπή "Δεύτερη έκδοση" του Δημήτρη Τουρλούκη, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και ότι έχουν γίνει λάθη σε όλη την Ελλάδα στο συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανάκληση του ΦΕΚ και επανεξέταση του.

Οι προφορικές δεσμεύσεις του Βουλευτή κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά λειτούργησαν και από την έκτακτη συνέλευση που έγινε στο Νοσοκομείο, αποφασίσθηκε να κοινοποιηθεί η εξέλιξη αυτή στην τοπική κοινωνία και στην συνέχεια να πραγματοποιηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αποφθεχθούν τα «θεριστικά» σχέδια του πρώην υπουργού Υγείας Α.Λοβέρδου ο οποίος να σημειωθεί ότι υπέγραψε το συγκεκριμένη απόφαση, που τώρα την αποδίδουν σε «λάθος», λίγες ώρες πριν την αποχώρηση του.

 
πηγή: RADIOLASITHI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου