3/5/12

Περί "υποχρεώσεων της χώρας"

του Γ. Γ.

Δεν μας κάνει καμιά αποκάλυψη όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος» δημοσιεύοντας τα όσα έχει σχεδιάσει το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-τρόικας και αφορούν τον νέο σφαγιασμό μισθών και συντάξεων, την νέα φοροκαταιγίδα, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και το ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει.  

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο έχει ψηφιστεί στην βουλή από το πολιτικό σύστημα που στηρίζει την δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου και μάλιστα έχουν δημοσιευτεί και στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Αν τώρα «ξύπνησαν» οι συντάκτες του «Πρώτου Θέματος» και το ανακάλυψαν ….

Ας δούμε, λοιπόν τι γράφει η σελίδα που αναφέραμε και να το σχολιάσουμε:
"Σοκ έχει προκαλέσει στα κομματικά επιτελεία η αποκάλυψη από το protothema.gr του καταλόγου των μέτρων που θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται ανοιχτά αν αντέχει μία κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση με οριακή αυτοδυναμία για να περάσει όλα αυτά τα μέτρα: Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μαχαίρι σε συντάξεις- κύριες και επικουρικές- και εφάπαξ, πωλήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΚΟ, είναι μερικές μόνο από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών και πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου".
Η πίεση που νιώθουν είναι τόσο μεγάλη που έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν θέμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή επαναληπτικών εκλογών. "Η πατάτα είναι τόσο καυτή που θα κάψει σε λίγες ημέρες όποιον κάνει το λάθος να την κρατήσει μόνος" είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από υπουργούς, οι οποίοι έχουν πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας"….

Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημόσιων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ. Η λίστα των όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει τέλος. Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες και τις παρέδωσε σε κάθε υπουργό ξεχωριστά στο τελευταίο υπουργικό. Προκειμένου να παραδοθούν σε λίγες ημέρες στους διαδόχους τους».

  Αρχικά να πούμε ότι το μέλλον που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς και ενάντια σε μας δεν είναι «υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα» όπως ισχυρίζεται το «Πρώτο Θέμα». Είναι οι σχεδιασμοί που έχει κάνει το μαύρο μέτωπο να εξαθλιώσει τον λαό, να ξεπουλήσει τον τόπο για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών. Ο λαός έχει την δύναμη και έτσι πρέπει να γίνει, όλες αυτές τις «υποχρεώσεις» που ανέλαβαν εξ’ ονόματος του λαού και της χώρας ένα τσούρμο ασπόνδυλα πρεζόνια της εξουσίας και τις πετάξει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Να μην πέσει δηλαδή στην παγίδα που του έχουν στήσει.
 
Ας θυμηθούμε τι γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας, δίνοντας έτσι απάντηση και στο ότι αυτό που μας παρουσιάζεται σαν «αποκάλυψη σοκ» δεν είναι τίποτε άλλο απ’ αυτά που έχουμε γράψει εδώ και καιρό:

"Ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει μέρος σε εκλογές ξέροντας ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος όποια κυβέρνηση δηλαδή και να προκύψει, θα εφαρμόσει ένα μεσομακροπρόθεσμο πρόγραμμα ήδη ψηφισμένο στην βουλή από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που περιγράφει με την παραμικρή λεπτομέρεια αυτά που πρόκειται να συμβούν για τα πολλά επόμενα χρόνια, σε ορισμένους μάλιστα τομείς, όπως στις συντάξεις μέχρι το 2060!"

Είναι τόσο πολιτικοί απατεώνες οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που παριστάνουν τους πολιτικούς αντιπάλους με διαφορετικές θέσεις και προγράμματα την στιγμή που έχουν ψηφίσει και έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α 28/14-2-2012) όλα τα νέα βάρβαρα μέτρα που μας περιμένουν, με πίνακες, χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένα ποσά, που θα προέρθουν από νέο σφαγιασμό, μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας».

Και ολοκληρώνω με μια πάγια δική μου άποψη: Οι εκλογές δεν μπορεί ν’ αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό. Γιατί οι εκλογές αφορούν τους συσχετισμούς στην κορυφή και όχι τους συσχετισμούς ανάμεσα στην κορυφή και τη βάση. 
Μήπως σύντροφοι αυτή την στιγμή η αναγκαιότητα είναι η πάλη για την δημιουργία ενός ρωμαλέου ταξικού κινήματος απαλλαγμένο απ’ τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, μήπως θα πρέπει να ανοίξουμε μέτωπο με κάθε αστικό θεσμό, όπως οι εκλογές, να ξεφύγουμε απ’ τα παραλυτικά βαρίδια της αστικής νομιμότητας και της θεσμολαγνείας;
Πηγή: βαθύ κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου