20/5/12

Στο Μόντρεαλ απαγορεύονται οι διαδηλώσεις - Μεγάλη διαδήλωση κατά της απαγόρευσης

 
A protester holds a sign depicting Premier Jean Charest during a large rally designed as an act of defiance against Quebec's new law restricting protests.
Χιλιάδες διαδηλωτές εξοργισμένοι από τους δύο νόμους που ψηφίστηκαν στην Καναδική Βουλή την Παρασκευή και οι οποίοι απαγορεύουν τις διαδηλώσεις στο κέντρο του Μόντρεαλ ξεχύθηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας.
 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης το Σάββατο το βράδυ (19/5) και αρκετοί από αυτούς φορούσαν μάσκες ή κουκούλες κάτι που πλέον απαγορεύεται.

Οι αρχές κήρυξαν παράνομη τη διαδήλωση μισή ώρα αφού ξεκίνησε, η αστυνομία τους ζήτησε να διαλυθούν και ταυτόχρονα κάλεσαν τα αντίστοιχα ΜΑΤ. Τουλάχιστον επτά άτομα έχουν συλληφθεί σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας αλλά μάλλον ο αριθμός των συλληφθέντων είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Η αστυνομία έριξε χημικά και δακρυγόνα στους διαδηλωτές για να τους διαλύσει. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη βία από τη μεριά της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον υπολογισμό των διοργανωτών στη διαδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 20.000 άτομα.

cbc.ca

Πηγή: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=64605

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου