16/1/13

Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι!

Τραπεζοϋπάλληλοι και οικοδόμοι απεργούν απέναντι στην πολιτική της μνημονιακής εξαθλίωσης! Οι αγώνες των εργαζομένων, μόνη αποτελεσματική απάντηση στη στρατηγική της έντασης και την κυβερνητική τρομοκρατία

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι τραπεζοϋπάλληλοι με αιχμή του δόρατος τις εξελίξεις που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων στις 11:00 έξω από το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και, στη συνέχεια, πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Ενώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) τονίζει ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις, με κεντρικό αίτημα να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Τέλος, επισημαίνει ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο, αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.

Απεργούν σήμερα οι οικοδόμοι όλης της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, ενάντια στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, καθώς και ενάντια στην εκτεταμένη ανεργία που μαστίζει τον κλάδο.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα γίνεται στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ.

πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου