30/11/13

Διόδια: άγριο εισπρακτικό σαφάρι με αυξήσεις έως 60%!

«Πάρτι» με ρευστό από το κρατικό ταμείο

«Δώρο» 1,65 δις ευρώ στις κατασκευαστικές
 
Αυξήσεις φωτιά που φθάνουν μέχρι και το 60% αλλά και δημιουργία  νέων σταθμών  προβλέπουν οι αναθεωρημένες συμβάσεις για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων που κατατέθηκαν στη Βουλή. 

Η κύρωσή τους,   θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το αργότερο μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. 

Η κύρωση των αναθεωρημένων συμβάσεων, θα σημάνει επανέναρξη των οδικών έργων, και σύμφωνα με την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε αύξηση του  το ΑΕΠ κατά 1,5% σε βάθος τριετίας και θα δημιουργηθούν 20.000 θέσεις εργασίας.
Θα σημάνει όμως και μια σημαντική επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες που θα κληθούν και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στα διόδια Αφιδνών το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60% και θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα.

Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, το αντίτιμο στον σταθμό της Πελασγίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αυξηθεί από τα 1,9  στα 2,4 Ευρώ.

Στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, στον σταθμό Μοσχοχωρίου θα αυξηθεί κατά περίπου 30%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 4 ευρώ από 3,1 ευρώ που ισχύει σήμερα. Αμετάβλητη ωστόσο θα είναι η τιμή για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά.
Αύξηση 30% θα υπάρξει και στα διόδια της Ελευσίνας, αν και τα διόδια θα μειωθούν στους μετωπικούς σταθμούς στο Ζευγολατιό, το Ρίο και τη Νέα Πέραμο, από 20% έως και 50%.

Νέοι σταθμοί
Επίσης θα δημιουργηθούν και νέοι σταθμοί, όπως στο τμήμα Μεταμόρφωση - Μαλιακός (σε Βαρυμπόμπη, Αγιο Στέφανο και στο Βαθύ λίγο πριν από την Θήβα) καθώς και στο τμήμα Ελευσίνας - Κορίνθου  στη (Νέα Πέραμο, Πάχη, Αγ. Θεοδώρους).
Πάντως, στους συχνούς χρήστες που πραγματοποιούν διελεύσεις ηλεκτρονικά, στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων θα παρέχονται εκπτώσεις έως και 50%, ανάλογα με τη συχνότητα των διελεύσεων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου