10/11/13

Καταδίκη – καταγγελία για την διάλυση της ΕΡΤ

«Κανένας δεν έκανε τόσα πολλά για εμάς, όσο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ "Κανένας δεν έκανε τόσα πολλά για εμάς, όσο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ"

...αναδημοσιεύουμε, με τη συμπλήρωση ότι όπως είχαμε γράψει και στο ertopen, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, καλούσε στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Σύρο για την ΕΡΤ...

Ρεπορτάζ του Κ. Ν. Δραγάτη

ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ξεπλύματος της ντροπής των Κυκλάδων επιχειρεί ο σύλλογος εργαζόμενων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που υπηρετούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη.
Εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και καταγγελίας ενάντια στην νέα φασιστική πράξη της κυβέρνησης να εισβάλει στις 7 Νοεμβρίου 2013 στο κτίριο της ΕΡΤ για να εκδιώξει μετά από πέντε μήνες τους φασιστικά και παράνομα απολυμένους και μη αποζημιωμένους εργαζόμενους της μοναδικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που συνέχιζε και συνεχίζει να λειτουργεί.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος Κυκλάδων είναι ο μόνος που κατά τη δεύτερη φασιστική πράξη της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 11.00 στην Πλ. Μιαούλη στην Ερμούπολη Σύρου…

Πολλοί Κυκλαδίτες από εμάς ίσως ξεχάσαμε ότι για πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ τεχνικοί και δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που κρατούσαν τη σύνδεση των νησιών μας με την πρωτεύουσα, ήταν εκείνοι που προωθούσαν τα αιτήματά μας όταν ξεκινούσε ο τουρισμός και δεν υπήρχαν μέσα, ήταν εκείνοι που μας πρόβαλαν αιτήματα για τα πρώτα Κέντρα Υγείας, τους γιατρούς κλπ.

Ήταν εκείνοι που το χειμώνα που βρισκόμασταν αποκλεισμένοι μας κρατούσαν συντροφιά μέσα από τα δημόσια ερτζιανά και τους δέκτες της τηλεόρασης. Επίσης, ήταν εκείνοι – οι τεχνικοί της ΕΡΤ μαζί με αυτούς του δημόσιου ΟΤΕ – οι οποίοι σε κατσάβραχα και σε ραχούλες δημιούργησαν και ανέπτυξαν τους χώρους τους οποίους βρήκαν έτοιμους και δωρεάν τα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά κανάλια για να εκπέμπουν σήμα και να βλέπουμε σήμερα τηλεόραση και να ακούμε ραδιόφωνο.

Επίσης, τα ντοκιμαντέρ και τα αφιερώματα στα νησιά μας που είναι τα μοναδικά που ακόμα υπάρχουν αρχειοθετημένα και χρησιμοποιούνται για την ιστορική γνώση, την αρχαιολογική προβολή και την τουριστική προβολή, είναι παραγωγές που είτε έχουν γυριστεί από τους ανθρώπους της ΕΡΤ, είτε έχουν γυριστεί με την υποστήριξη της ΕΡΤ. Σ’ αυτό το πλαίσιο, είναι ντροπή να μην έχει «ανοίξει μύτη» στα νησιά μας για τα γεγονότα γύρω από την ΕΡΤ, εκτός από κάποιες ισχνές αντιδράσεις κάποιων που στο τέλος κατηγορούνται ως γραφικοί.

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο καταγγελίας του συλλόγου εργαζομένων στην Περιφέρεια:   

«Καταδίκη – καταγγελία κυβερνητικής πολιτικής για την διάλυση της ΕΡΤ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΝΑ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και την χρήση χημικών ενάντια στους εργαζόμενους καθώς και την προσαγωγή συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ στην αστυνομία. Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη», την ώρα μάλιστα που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έβαλαν λουκέτο στην ΕΡΤ είναι άκυρη, αφού δεν επικυρώθηκε από την βουλή εντός την προβλεπόμενης προθεσμίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απολυμένους της ΕΡΤ και τους καλούμε να μην φοβηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους και την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που στέλνει αυτούς στην ανεργία και την ενημέρωση – ψυχαγωγία στους μεγαλοεργολάβους. Η δεύτερη πράξη του κυβερνητικού πραξικοπήματος για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, της 7ης Νοεμβρίου με την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, συνέπεσε (;) με την ψήφιση στη Βουλή, από την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, του σκανδαλώδους νόμου – δώρου της κυβέρνησης προς τους καναλάρχες – εργολάβους, με τον οποίο τους παραχωρούνται, δωρεάν, οι ψηφιακές άδειες! Έτσι, σε συνδυασμό  με την «παραχώρηση» του φορέα των ψηφιακών συχνοτήτων  στην ιδιωτική DIGEA, δηλαδή τον συνεταιρισμό των ίδιων εργολάβων, αποκαλύπτεται πλήρως για ποιών τα συμφέροντα δουλεύει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Μετά την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση, την πρόνοια, το νερό, το περιβάλλον, το ρεύμα, τις επικοινωνίες που παραδίδονται στους ιδιώτες, δέχεται βάρβαρη επίθεση και η δημόσια ενημέρωση, με τρόπο μάλιστα που αποκαλύπτει ότι τα όρια της σημερινής δημοκρατίας οριοθετούνται από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Υλοποιείται, έτσι, σταδιακά και συνολικά η διάλυση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας κοινωνικού χαρακτήρα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις και η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού.

Ζητάμε άμεσα:
- Την απομάκρυνση των ΜΑΤ από το κτήριο της ΕΡΤ
- Την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που έβαλε λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και απέλυσε όλους τους εργαζόμενους
- Την επαναλειτουργία της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης με συνθήκες που να επιτρέπουν απρόσκοπτα την αντικειμενική ενημέρωση του λαού.
- Καλούμε όλους τους εργαζομένους και τα σωματεία της Σύρου να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης προς στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής».

Πηγή: parosnewsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου