5/11/13

Ευαγγελισμός ώρα «μηδέν»: Τα ράντζα πνίγουν το νοσοκομείο!

Ευαγγελισμός ώρα «μηδέν»: Τα ράντζα συνεχίζουν να πνίγουν το νοσοκομείο!


της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό. Τα ράντζα πνίγουν τους διαδρόμους αλλά και τους ασθενείς στην προσπάθεια τους να βρουν γιατρειά. Το ντοκουμέντο που παρουσιάζει το iatropedia.gr και είναι μόνο ένα στιγμιότυπο από το βράδυ της Κυριακής (3.11.2013), δείχνει ξεκάθαρα τις συνθήκες που επικρατούν.

Παρά τις απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι γιατροί και εργαζόμενοι επιχειρούν να συκοφαντήσουν το νοσοκομείο, η κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας παραμένει τριτοκοσμική.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στην ψυχιατρική κλινική. Το βράδυ της Κυριακής (3.11.2013) που η κλινική εφημέρευε, τα ράντζα …περίσσευαν. Και οι δύο πλευρές του διαδρόμου πνίγηκαν από τα πτυσσόμενα κρεβάτια κάνοντας ακόμη και τους επισκέπτες σχεδόν να μην μπορούν διανύσουν λίγα μέτρα.
Η κατάσταση έχει παγιωθεί εδώ και χρόνια, παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να μην τη βλέπει.
Άλλωστε η κλινική είναι δυναμικότητας 20 κλινών αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων συνήθως είναι από 35 μέχρι 50 άτομα. Και είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς τι επικρατεί αν υπολογίσει ότι στη ψυχιατρική κλινική νοσηλεύονται ασθενείς που παρουσιάζουν διαταραχές συμπεριφοράς, διαταραχές αντίληψης, έχουν διαταραγμένη πρόσληψη πραγματικότητας.

Μέσα σε αυτήν την άκρως συμφορημένη κατάσταση γιατροί και εργαζόμενοι προσπαθούν να αποθεραπεύσουν ανθρώπινες ψυχές που στοιβάζονται στους διαδρόμους.
Κι όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά τις επίμονες προσκλήσεις ειδικά των ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου, επιμένει πως πρόκειται απλά για συκοφαντίες.

Ενδεικτική η απάντηση που έδωσε μέσω του κοινωνικού δικτύου twitter στο σύλλογο των ειδικευομένων γιατρών: «Μια χαρά είναι ο Ευαγγελισμός. Παρά τις συκοφαντίες που δέχεται από σας» απεφάνθη ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν τα μέλη του συλλόγου του ζήτησαν να κάνει έλεγχο του χρόνου αναμονής στον Ευαγγελισμό

Πηγή: iatropedia.gr , Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου