24/11/13

Mε εργαλείο τις αυτοδίκαιες αργίες και τις παραπομπές στα πειθαρχικά, διαλύουν τα νοσοκομεία


11
Εργαζόμενοι νοσοκομείου Λήμνου: Έτσι διαλύουν ένα νοσοκομείο με εργαλείο τις αυτοδίκαιες αργίες και τις παραπομπές στα πειθαρχικά!

Για κανονικό "στήσιμο" διαδικασιών, κάνουν λόγο μέσω της ιστοσελίδας τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Λήμνου, προκειμένου να προχωρήσουν διώξεις σε βάρος εργαζομένων, ταυτόχρονα με την πορεία απαξίωσης του νοσοκομείου, για την οποία ήδη έχουν προχωρήσει σε αρκετές κινητοποιήσεις με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Αναφέρουν τα εξής:
"Αφού ελέω διοίκησης με τη συνδρομή των υποτακτικών τους το νοσοκομείο μας έχει μετατραπεί σε προθάλαμο δικαστηρίου και πειθαρχικού με γελοίες κατηγορίες η συνέχεια παίζεται με τις αποφάσεις του υπουργείου.

Αναλυτικά:

Περίπτωση πρώτη
Μετά την «ανακάλυψη» του Κατσιφαράκη για το «σαμποτάζ» στον αξονικό τομογράφο και την ΕΔΕ που έγινε παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό οι δύο ακτινολόγοι του νοσοκομείου. Το πειθαρχικό συμβούλιο αφού εξέτασε διεξοδικά την υπόθεση κατέληξε ότι δεν υπήρχε βάση για την κατηγορία αυτή, αλλά τους τιμώρησε με την ποινή της επίπληξης διότι «δεν προφύλαξαν ως όφειλαν την περιουσία του νοσοκομείου».

Απόφαση έωλη καθώς δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να είναι υπεύθυνοι για κάτι το οποίο είναι εκτός λειτουργίας και εύκολα προσβάσιμο σε όλους όλο το εικοσιτετράωρο. Με ποιο σκεπτικό οι γιατροί οφείλουν να εκτελούν καθήκοντα σεκιουριτά δεν το γνωρίζουμε.

Η ποινή βέβαια της επίπληξης δεν είναι από μόνη της ιδιαίτερα βαριά κι έτσι θεωρήσαμε όλοι ότι το θέμα έληξε εδώ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Ο Άδωνις και οι υφιστάμενοί του ακόμη και τους γιατρούς με την ποινή της επίπληξης τους θεωρούν επίορκους και προχώρησαν στην αυτοδίκαιη αργία των συναδέλφων με το αιτιολογικό ότι παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό.

Περίπτωση δεύτερη

Σε γενική συνέλευση της ένωσης ιατρών που έγινε προ τριετίας μετά από λεκτικό επεισόδιο και καταγγελίες που έγιναν διενεργήθηκε ΕΔΕ κατά την οποία συνάδελφος νεφρολόγος βρέθηκε ένοχος για εξύβριση. Βέβαια ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο σε γενική συνέλευση. Παράλληλα στην ΕΔΕ βρέθηκαν ύποπτοι για χρηματισμό και διενέργεια ιδιωτικού επαγγέλματος άλλοι δύο «συνάδελφοι» για τους οποίους δεν κινήθηκε φύλλο καθώς ανήκουν στο στενό περιβάλλον της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Τρία χρόνια λοιπόν μετά η διοικήτρια ξεθάβει την υπόθεση και στέλνει στο πειθαρχικό το νεφρολόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν πάλι επίπληξη. Και στην περίπτωση αυτή η ποινή ήταν επίπληξη, και στην περίπτωση αυτή ο συνάδελφος θεωρείται επίορκος και βγαίνει σε αναγκαστική αργία.

Άλλες περιπτώσεις

Επειδή το μένος της Κατίνας κατά ορισμένων συναδέλφων δε λέει να κοπάσει υπάρχουν ακόμη μια σειρά από πειθαρχικά που περιμένουν να βγουν οι αποφάσεις. Πιθανόν και στις περιπτώσεις αυτές τα αποτελέσματα να είναι τα ίδια.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα

Στο ακτινολογικό εργαστήριο από τρεις υπάρχοντες ακτινολόγους οι δύο βγαίνουν σε αναγκαστική αργία με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μένει μόνο με έναν, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι αν μείνει μόνος θα παραιτηθεί γιατί δε μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Συνεπώς το νοσοκομείο μας μένει ΧΩΡΙΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπηρετούν σήμερα δύο νεφρολόγοι που καλύπτουν τις ανάγκες των νεφροπαθών εναλλάξ ανά 15ήμερο. Να ληφθεί υπόψιν ότι η ΜΤΝ λειτουργεί και τα Σάββατα λόγω της ιδιομορφίας των αναγκών των νεφροπαθών.

Με την αργία του διευθυντού της μονάδας ο τεχνητός νεφρός μένει με ένα γιατρό που δεν είναι δυνατόν να καλύπτει τις ανάγκες του ολόκληρο το μήνα. Αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς τουλάχιστον για κάποιες μέρες το μήνα θα μένουν χωρίς δυνατότητα κάλυψης, πράγμα αδύνατον γι αυτούς. Νεφρολόγος δε άλλος δεν προβλέπεται να διοριστεί η δε εναπομείνασα εδώ και καιρό δικαιούται βάση του νόμου να ζητήσει μετάθεση, την οποία και ζητάει και παρανόμως δεν της δίνεται ακόμη..

Συνεπώς το νοσοκομείο μας μένει ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η κατάσταση όπως μπορεί να εξελιχθεί

Τις αποφάσεις του πειθαρχικού περιμένουν ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και η επιμελήτρια της γυναικολογικής. Και σ αυτές τις περιπτώσεις ανεξάρτητα του αν υπάρξει κάποιου είδους ποινή ή αθωωθούν το νοσοκομείο θα μείνει με έναν  επικουρικό χειρουργό και έναν γυναικολόγο, καθώς και η διευθύντρια της γυναικολογικής κλινικής έχει καταθέσει αίτηση για συνταξιοδότηση.

Έτσι λοιπόν έχουμε ένα νοσοκομείο με μία παθολόγο, ένα χειρουργό, ένα γυναικολόγο, έναν ακτινολόγο και μία νεφρολόγο.

Αυτός λοιπόν είναι ένας εύκολος τρόπος να κλείσεις ένα νοσοκομείο. Στέλνεις τους γιατρούς στο πειθαρχικό, τους ονομάζεις επίορκους, τους βγάζεις σε αναγκαστική αργία και το νοσοκομείο μένει κολοβό, άσχετα αν δεν έχεις θεωρητικά απολύσεις κανέναν.

Ζούμε σε ένα ποινικό μεσαίωνα, όπου το τεκμήριο της αθωότητας εξέλειπε και καλούμαστε όλοι να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου