21/11/13

Μαθητές στα Σφακιά κάνουν κατάληψη με την στήριξη γονέων και Δήμου


Μαθητές στα Σφακιά κάνουν κατάληψη με την στήριξη γονέων αλλά και του Δήμου

Σε κατάληψη του Γυμνασίου - Λυκείου Σφακίων με την πλήρη στήριξη καθηγητών, γονέων αλλά και του Δήμου προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν καθηγητές σε βασικά μαθήματα στα οποία μάλιστα θα κληθούν σε λίγο καιρό να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Δήμος Σφακίων απέστειλε επιστολή σήμερα προς τον Υπουργό Παιδείας περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, την απόγνωση γονέων και μαθητών αλλά και την πλήρη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα που δίνουν για το αυτονόητο: την κάλυψη των κενών
θέσεων και την άμεση έναρξη των μαθημάτων
 
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής
Ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Χώρας Σφακίων

Κε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σ’εσάς προκειμένου να σας περιγράψουμε την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Χώρας Σφακίων, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν καλυφθεί οι ειδικότητες Βιολόγου (ΠΕ0404) καθώς και Φυσικού (ΠΕ0401) με αποτέλεσμα:

-στην Α΄Λυκείου που φέτος πρώτη φορά εφαρμόζεται το πρόγραμμα του Νέου Λυκείου δεν παραδίδονται τα μαθήματα της Φυσικής και της Βιολογίας

- Στη Β΄Λυκείου δεν γίνεται το μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ούτε το μάθημα της Βιολογίας.

-Στην Γ΄ Λυκείου δε γίνεται το μάθημα της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης ούτε τα μαθήματα Γενικής παιδείας Φυσικής και Βιολογίας που είναι Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

- Επίσης δε γίνονται μαθήματα Επιλογής για τις τάξεις Α και Β που και αυτά έχουν σχέση με τις παραπάνω ειδικότητες, καθώς και η Βιολογία δεν διδάσκεται σε καμία τάξη του Γυμνασίου-Λυκείου.

Είναι βέβαια προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών έτσι ώστε αυτοί να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Πανελληνίων
Εξετάσεων και βέβαια καθιστά αβέβαιο το μέλλον των μαθητών της Α΄Λυκείου των οποίων σύμφωνα με τις νέες διατάξεις , η βαθμολογία υπολογίζεται από την Α΄Λυκείου.
Ήδη με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς αναφέρθηκαν τα κενά από τη Διεύθυνση του σχολείου μας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων. Επίσης κι εμείς ως Δήμος έχουμε επανειλημμένα ενοχλήσει τους αρμόδιους φορείς χωρίς όμως καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

Ενόψει λοιπόν της αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος όλοι οι μαθητές του Σχολείου με την πλήρη στήριξη όλων των γονέων αποφάσισαν την κατάληψη του σχολείου προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία-απόγνωση και την αγανάκτησή τους καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα και οι ελλείψεις παραμένουν, καθιστώντας τραγική την κατάσταση.

Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι, δίπλα στον αγώνα των παιδιών και απαιτούμε από εσάς το αυτονόητο, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες,

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου