14/2/14

Σπουδαστικό ασφαλείας στα σχολεία: Πλήρες φακέλωμα!


13 Φεβρουαρίου

Σπουδαστικό ασφαλείας στα σχολεία: 
Πλήρες φακέλωμα ζητά η ΓΑΔΑ
 
Πρακτικές βγαλμένες από το "χρονοντούλαπο της Ιστορίας" και της επταετούς χούντας ζουν μαθητές στο Κερατσίνι, οι οποίοι κλήθηκαν στο Τμήμα μετά από κατάθεση της... διευθύντριας του σχολείου τους, σύμφωνα με την οποία συμμετείχαν σε κατάληψη τον Οκτώβριο. 

Την ίδια ώρα η ΓΑΔΑ ζητάει πλήρες φακέλωμα των σχολείων από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις.

Οι μαθητές στο Κερατσίνι κλήθηκαν να καταθέσουν και να ενημερωθούν ότι θα κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις, μετά την κατάθεση των ονομάτων τους από τη διευθύντρια του λυκείου τους, ενώ ο διευθυντής του γυμνασίου που συστεγάζεται στις ίδιες εγκαταστάσεις αρνήθηκε να καταθέσει ονόματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών που κλήθηκαν να καταθέσουν, ενημερώθηκαν μετά το πέρας της κατάθεσής τους ότι δεν θα είναι σε θέση να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας τους!

Με το υπ’αριθ. Πρωτ. 28460/14/220075 της 6/02/2014 η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορ/λικης Αττικής βασιζόμενη στην υπ’ αριθμ. 1668 από 5/2/2014 διαταγή Γ.Ε.Α.Ν.Ε και την 18648/14/214806 από 5/02/2014 διαταγή Γ.Α.Δ.Α- Τ.Γ.Α,  ζητά από τους Διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων δικαιοδοσίας της:

α) Την «πλήρη  καταγραφή των σχολικών μονάδων» που λειτουργούν σε περιοχές αρμοδιότητας Διευθύνσεων Αστυνομίας ΓΑΔΑ, υποβάλλοντας «το υπόδειγμα της καταγραφής  σε μορφή excel στις οικείες Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας»,  

β) την «μεθόδευση προσωπικών επαφών και συναντήσεων με τους κ. Διευθυντές των ανωτέρω σχολείων,  με σκοπό την καταγραφή υφιστάμενων προβλημάτων και αναγκών κατά τη λειτουργία των σχολείων, καθώς και τη συλλογή τυχόν αιτημάτων που θα υποβληθούν από αυτούς (τους Διευθυντές των σχολείων) και αφορούν το πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης  και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Αστυνομίας ειδικότερα »  και 

γ) τη «σύνταξη εμπεριστατωμένων αναφορών για τα ανωτέρω και την υποβολή των απόψεων τους υπ’ αυτών προς τις οικείες Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας».

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου