9/2/14

Οι τελευταίες μέρες του Διαδικτύου;


ΕΕ και ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιτρέψουν σε μεγάλες πολυεθνικές να ελέγχουν το τι βλέπουμε στο Διαδίκτυο. Είναι οι τελευταίες μέρες του Διαδικτύου στη μορφή που το ξέρουμε. Όμως, υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου και εταιρίες του Διαδικτύου αντεπιτίθενται. Κάνε κλικ για να συμμετέχεις στη μεγαλύτερη έκκληση για ελεύθερο και δημοκρατικό Διαδίκτυο που υπήρξε ποτέ:
SIGN THE PETITION
- See more at: http://www.inprecor.gr/archives/249196#sthash.eJ7dh3fg.dpuf
Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορεί πλέον να ελέγχει και το τι βλέπουμε στο Διαδίκτυο. Θα είναι το τέλος του Διαδικτύου στη μορφή που το ξέρουμε. Η δημοκρατική αποστολή του να παρέχει ελεύθερη πληροφόρηση σε όλους, όπως την είχαν συλλάβει οι ιδρυτές του World Wide Web, θα σβήσει για πάντα.


Το κίνημά μας έχει δημιουργηθεί πάνω σ’αυτό το όραμα και χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο για να πολεμήσουμε τη διαφθορά, να σώσουμε ζωές και να παρέχουμε βοήθεια σε χώρες οι οποίες βρίσκονται σε κρίση. 

Όμως η ΕΕ και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν τη δυνατότητα στις ισχυρότερες πολυεθνικές να εμφανίζουν τις σελίδες τους με μεγάλες ταχύτητες, ενώ όλες οι υπόλοιπες σελίδες είτε θα επιβραδύνονται, είτε θα γίνονται διαθέσιμες μόνο αν ο χρήστης πληρώσει. Αυτό σημαίνει πως και οι δράσεις του Avaaz, όπως η μετάδοση αποκλειστικών πλάνων ακτιβιστών απ’τη Συρία ή η οργάνωση εκστρατειών για τη διάσωση του πλανήτη μας, απειλούνται!

Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται αποφάσεις και στις δύο μεριές του Ατλαντικού.
Όμως, υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου, εταιρίες του Διαδικτύου και ειδικοί αντεπιτίθενται. Αν εκατομμύρια από εμάς σταθούμε στο πλευρό τους, μπορούμε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη έκκληση για δημοκρατικό και ελεύθερο Διαδίκτυο που υπήρξε ποτέ. 

Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες:

Μέχρι τώρα, κάθε καινοτομία στο Διαδίκτυο ωφελούσε όλους μας. 
Αν για παράδειγμα ο Ρούπερτ Μέρντοχ και το υπερ-συντηρητικό κανάλι του Fox News έχει στη διάθεσή του μια τεχνολογία για να μεταδίδει βιντεάκια, την ίδια τεχνολογία μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης για να δείξουν τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία, τη Συρία και την Παλαιστίνη. Οι πολιτικοί ονόμασαν αυτό το χαρακτηριστικό «Ουδετερότητα του Δικτύου» και μάλιστα υπήρχαν νόμοι στις ΗΠΑ για την προστασία του, μέχρι που ένα δικαστήριο τους κατάργησε. Τώρα, το Ευρωκοινοβούλιο απειλεί να περάσει νόμο ο οποίος δίνει στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) το δικαίωμα να μοιραστούν το Διαδίκτυο μεταξύ τους και να αρχίσουν να χρεώνουν ή να επιβραδύνουν τις ιστοσελίδες που δεν πληρώνουν.

Μπορούμε όμως να το σταματήσουμε αυτό. Πρώτα θα εμφανιστούμε με ένα τεράστιο ψήφισμα στην ανοιχτή συνεδρίαση που γίνεται αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ όπου συζητείται η επαναφορά προστατευτικών μέτρων για το Διαδίκτυο. Στη συνέχεια θα αναθέσουμε σε μια υψηλής απόδοσης ομάδα λόμπι να διασφαλίσει ότι οι απόψεις των πολιτών πάνω στο θέμα λαμβάνονται υπόψη από τις επιτροπές της ΕΕ. Αυτά θα είναι τα πρώτα βήματα για να κερδίσουμε αυτό το σημαντικό αγώνα μέσα στους επόμενους μήνες.

Πάροχοι Διαδικτύου όπως η Vodafone και η Verizon πιέζουν ασφυχτικά για ένα δίκτυο που θα επωφελεί τους πλούσιους. Χωρίς αντίδραση απ’τους απλούς πολίτες, μπορεί να κερδίσουν και να βλάψουν έτσι και τη δράση του κινήματός μας. Το μεγαλύτερο μέρος του Διαδικτύου βρίσκεται στις ΗΠΑ και την ΕΕ γι’αυτό και μας αφορά όλους. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. 

Κάνε κλικ παρακάτω για να συμμετέχεις τώρα:
Όταν το κίνημά μας είχε τα μισά μέλη απ’ότι έχει τώρα, αγωνιστήκαμε και βοηθήσαμε να σταματήσουμε τη συνθήκη ACTA και τους νόμους λογοκρισίας του Διαδικτύου SOPA/PIPA. Σήμερα είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ. Ας ενώσουμε τις φωνές μας για να προστατεύσουμε την ελευθερία αυτού του μέσου που μας έφερε κοντά.

Με ελπίδα,
Pascal, Emma, Dalia, Luis, Emilie, Luca, Sayeeda και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

ΠΗΓΕΣ : Τέλος στην Ουδετερότητα του Δικτύου στις ΗΠΑ – Τι συμβαίνει στην Ευρώπη (in.gr)

Οι 5 τρόποι με τους οποίους θα αλλάξει το Διαδίκτυο χωρίς την Ουδετερότητα του Δικτύου – 5 Major Ways the Internet Will Change Without Net Neutrality (ABC News)
http://abcnews.go.com/Business/major-ways-internet-change-net-neutrality/story?id=21541399

Έτσι μπορεί ακόμη να επιβιώσει η Ουδετερότητα του Δικτύου – Here’s how net neutrality can still survive (Washington Post)
http://www.washingtonpost.com/blogs/the-switch/wp/2014/01/15/heres-how-net-neutrality-can-still-survive/

Ευρωπαϊκές ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν την Ουδετερότητα του Δικτύου – European civil rights groups join forces to defend net neutrality (PC World)
http://www.pcworld.com/article/2087660/european-civil-rights-groups-join-forces-to-defend-net-neutrality.html

Ξεκαθάρισμα για την Ουδετερότητα του Δικτύου – Coming Clean on Net Neutrality (The Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/timothy-karr/coming-clean-on-net-neutr_b_4679346.html

Μεταρρύθμισες στην αγορά τηλεπικοινωνιών της ΕΕ απειλούν την Ουδετερότητα του Δικτύου και την προστασία δεδομένων – EU telecoms market reforms threaten net neutrality and privacy (Wired)
http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-11/19/eu-telecoms-reform-concerns

Προστατεύστε το Διαδίκτυο – Save the Internet
http://savetheinternet.eu/en/

Ουδετερότητα του Δικτύου – Network Neutrality (EDRI papers)
http://edri.org/wp-content/uploads/2013/10/paper08_20131023_web.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου