21/2/14

Πράκτορες της ΕΥΠ-τράπεζες-offshore, πιασμένοι χέρι-χέρι...

Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους ακόμα τρέφουν αυταπάτες σχετικές με τον ρόλο του αστικού κράτους και τους πραγματικούς σκοπούς των υπηρεσιών του, μάλιστα δε των μυστικών.

Καθώς η μπόχα που αναδύεται από το βρώμικο χρήμα και τις λιγδιασμένες απόπειρες νομιμοποίησής του με τη διαμεσολάβηση κράτους και πολιτικού συστήματος μας πνίγει κάθε φορά που ανασηκώνεται μια πέτρα σκανδάλου, ορισμένα ονόματα και εγκληματικές δολοπλοκίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 'Οχι πολύ φως, αλλά αρκετό για να σε κάνει να υποθέσεις το μέγεθος της διαφθοράς που κρύβεται στο σκοτάδι. 

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι στην υπηρεσία των τραπεζών και των offshore εταιρειών δεν έχουν τεθεί μόνο υπουργεία και πολιτευτές, αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Πράκτορες της ΕΥΠ όπως ο πρώην διευθυντής κατασκοπείας, Κώστας Αγγελάκης και ο Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, συνεργάτης του,  διώκονται πλέον, καθώς σύμφωνα με την Εισαγγελεία Αθηνών είναι ηθικοί αυτουργοί της επιχείρησης σπίλωσης και ενοχοποίησης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για τις αποκαλύψεις σχετικά με απάτες και υπεξαιρέσεις των εν λόγω ευαγών ιδρυμάτων. 

Ο εν λόγω εκδότης του ΗΟΤ DOC είχε εμφανιστεί ως μισθοδοτούμενος από την ΕΥΠ με πλαστές αποδείξεις, ενώ η γυναίκα που αποκάλυψε την πλαστογραφία (την οποία παραδέχτηκε ότι είχε κάνει η ίδια με εντολή του Αγγελάκη) αναγκάστηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Παρόμοια τύχη επεφύλασσαν τα τρωκτικά στην Αγγελική Αγούλου, πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο, επειδή είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος επιβαρυντικά στοιχεία για την τράπεζα. Εδώ η μέθοδος σπίλωσης της καταγγέλλουσας διαφέρει: είναι η τοποθέτηση ναρκωτικών σε κατάστημα της οικογένειας Αγούλου, τα οποία στη συνέχεια θα ανακάλυπτε η αστυνομία. Αυτό θα γινόταν μάλιστα παρουσία καναλιών, ώστε η Αγγελική Αγούλου να καταγγελθεί ως αναξιόπιστη μάρτυρας.

Στην επιχείρηση σπίλωσης του Βαξεβάνη αναμείχθηκαν εξαάλλου και μπλογκ όπως το fimotro του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη, ενώ ανάλογη αθλιότητα σε βάρος του δημοσιογράφου Βασίλη Χήτου είχε δημοσιεύσει ο Ελεύθερος Τύπος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου