24/2/11

Χρέος θανάτου 340 δις ευρώ και η επιμήκυνση στις Καλένδες

Η χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 41,8 δις ευρώ το 2010, φθάνοντας τα 340, 28 δις ευρώ αποτελεί την περίτρανη απόδειξη ότι στη χώρα έχει συντελεστεί εθνική προδοσία.

Μια εθνική προδοσία με παρακλάδια και περισσότερους του ενός υπευθύνους. Μια εθνική προδοσία που αποδεικνύει το άθλιο παιχνίδι που παίχτηκε στη χώρα όχι μόνο με τις απίθανες σπατάλες, τους συνεχείς δανεισμούς, τα ληστρικά επιτόκια, τις λογιστικές αλχημείες, αλλά και με μια σειρά μεθοδεύσεις που εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι αποσκοπούσαν στην υποδούλωση της χώρας. 

Όπως έγινε γνωστό, το χρέος δεν διογκώθηκε μόνο λόγων των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, καθώς αυτά καταλαμβάνουν ένα μέρος μόνο του χρέους (τα 23 δις ευρώ).  Τα υπόλοιπα οφείλονται στην ανάληψη χρεών του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τα οποία εκδόθηκαν ομόλογα και στο γεγονός ότι κατέπεσαν και άλλες εγγυήσεις για δάνεια των ΔΕΚΟ σε συνδυασμό με την αύξηση των ελλειμμάτων τους.

Επιπλέον, τα μικρής διάρκειας δάνεια του μηχανισμού στήριξης έχουν ως αποτέλεσμα τα εξαιρετικά υψηλά χρεολύσια, καθώς το ποσό των 40,5 δις ευρώ είναι ληξιπρόθεσμο εντός του 2011, ενώ τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2016 φθάνουν τα 154,9 δις ευρώ και τα χρεολύσια
των ομολόγων των επομένων ετών θα αυξηθούν κι’ άλλο, λόγω ακριβώς της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης!
 
Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, τα δάνεια από τον μηχανισμό στήριξης, το γνωστό «ασφαλές καταφύγιο», ακριβώς επειδή είναι μικρής διάρκειας μειώνουν στη μέση την διάρκεια του δανεισμού της χώρας, γεγονός που καθιστά πιεστική και δυσβάστακτη την αποπληρωμή του. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το 2008 η μέση διάρκεια του δανεισμού μας ήταν τα 10,96 χρόνια, το 2010 είχε πέσει στα 3,68 χρόνια.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επισημαίνει ότι σημαντικός παράγοντας της αύξησης του χρέους υπήρξε η αναθεώρηση του χρέους που έγινε σε συνεργασία της ΕΛΣΤΑΤ με την Eurostat!

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι εκείνη η αναθεώρηση, που υποτίθεται ότι έγινε εν αγνοία της κυβέρνησης, καθώς τα στελέχη της υποστήριζαν (elzoni.gr) στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου, ότι η στατιστική υπηρεσία «είναι πλέον ανεξάρτητη» και πως η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι στοιχεία στέλνει στην ΕΕ.

Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε πως η ΕΛΣΤΑΤ είχε εντάξει στο χρέος και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν επιβάλλεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η Eurostat, όμως, το επέβαλε στην ΕΛΣΤΑΤ και αυτή έστειλε τα στοιχεία τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη, χωρίς μάλιστα να ενημερώσει την κυβέρνηση!

Επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια της οποίας οι συνέπειες φάνηκαν χθες στην αύξηση του χρέους. Και αποκαλύπτεται σχέδιο, συνωμοσία, σαφής πρόθεση να εμφανίζεται η Ελλάδα περισσότερο χρεωμένη από όσο είναι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ, με αφορμή το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, βάσει του οποίου η υπηρεσία μετετράπη στην ενός ανδρός αρχή (του Προέδρου), κατήγγειλε ότι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ, μέχρι τον διορισμό του, τον Ιούνιο του 2010, παρέμενε υπάλληλος του Ταμείου, αλλά με..άδεια άνευ αποδοχών! (elzoni.gr)

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει κουνηθεί φύλλο. Παρά το γεγονός δηλαδή ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο να τοποθετείται σε τόσο νευραλγική θέση άνθρωπος από το ΔΝΤ, τη στιγμή που η χώρα έχει δανειστεί από το ΔΝΤ, καμιά ευαισθησία δεν έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα. Και δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση επί του θέματος. ΄

Τώρα πληροφορούμεθα ότι το χρέος αυξήθηκε λόγω εκείνης της αναθεώρησης του ελλείμματος προς τα πάνω, με αποτέλεσμα αυτό να φθάσει στο 15,4% (κάτι που ανακοινώθηκε την επομένη του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών και ενώ είχαν από τον Οκτώβριο ανακοινωθεί τα στοιχεία για όλες τις υπόλοιπες χώρες).
 

Μάλιστα, η ΕΛΣΤΑΤ είχε στείλει τα στοιχεία που μας έκαψαν -και που χθες βγήκαν στην επιφάνεια οι συνέπειες -χωρίς να τεθούν υπ’ όψιν του Διοικητικού Συμβουλίου της, το οποίο απλώς συνεκλήθη για να τα.. επικυρώσει!

Κατόπιν όλων αυτών, πώς να μην βγαίνουν οι Έλληνες αξιωματούχοι σαν βρεγμένες γάτες μετά από κάθε συνάντησή τους με τους «μεγάλους» της Ευρώπης.

Εδώ και μήνες έχουν ανακοινώσει θριαμβευτικά την προοπτική επιμήκυνσης του χρέους και κάθε φορά αυτή μετατίθεται στις Ελληνικές Καλένδες.

Το ίδιο έγινε και κατά την πολυδιαφημισμένη ως κρίσιμη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο.

Για άλλη μια φορά, η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε πως η αλλαγή της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, μπορεί να συζητηθεί στο πλαίσιο της συνολικής απάντησης στην κρίση χρέους της Ευρώπης.

Ο δε κ. Παπανδρέου, επανέλαβε πως η Ελλάδα θα επιστρέψει την βοήθεια. Προφανώς. Και με το παραπάνω. Και η γερμανικής εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» επανήλθε με αναφορές στην προειδοποίηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, που πάλι έκρουσε τον κώδωνα για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ποιος ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ; «Δώστε στους Έλληνες πίσω την δραχμή τους»!

Τα σχόλια περιττεύουν..

Πηγές: elzoni.gr και http://www.stopcartel.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου