23/2/11

Ο Καντάφι οδηγεί στα άκρα τη χώρα του


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος απηύθυνε διάγγελμα προς το λαό, φανερά εξαγριωμένος. Δεν παραιτούμαι, είμαι πολεμιστής, θα ηγηθώ της επανάστασης, είπε, κατηγορώντας όσους έχουν εξεγερθεί ότι πληρώθηκαν για να αμαυρώσουν τη φήμη της Λιβύης. Θα πεθάνω σαν μάρτυρας, δεν θα φύγω από τη χώρα τόνισε,
Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους -αν αγαπάτε τη Λιβύη-προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ του.

Κατηγόρησε όσους εξεγέρθηκαν ότι είναι.. υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, ενώ αποκάλεσε καταραμένους όσους υποδαυλίζουν τις ταραχές.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει βία μέχρι στιγμής, αλλά θα το κάνω αν χρειαστεί, υπογράμμισε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του παρομοίασε τους από αέρος βομβαρδισμούς κατά των εξεγερμένων στη Λιβύη με τους βομβαρδισμούς του αμερικανικού στρατού στη Φαλούτζα του Ιράκ, όταν επιχειρούσαν να καταπνίξουν την εκεί εξέγερση. Λέγοντας αυτό, ο Καντάφι ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην κατακρίνουν τις κινήσεις του, τη στιγμή που και αυτές έπραξαν παρομοίως, όπως τόνισε.

Οι χρυσές δουλειές του Καντάφι στην Ιταλία

Υπενθυμίζεται ότι ο Καντάφι, ο οποίος δεν είχε κάνει επίσημη δήλωση από τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε άρχισαν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του, παρουσιάστηκε στην τηλεόραση στη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη, για να διαψεύσει τις φήμες περί αποχώρησής του για τη Βενεζουέλα.

Λίγο μετά τις 2 το πρωί, εμφανίστηκε ενώπιον οπαδών του, κάνοντας μία δήλωση 20 δευτερολέπτων. Μεταξύ άλλων, είπε: "Θέλω να διευκρινίσω ότι είμαι στην Τρίπολη, όχι στη Βενεζουέλα. Μην πιστεύετε αυτά τα κανάλια, είναι σκυλιά". Νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει ότι ο Καντάφι εγκατέλειψε τη χώρα για τη Βενεζουέλα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε τη χρήση βίας κατά πολιτών στη Λιβύη


Ποτάμια αίματος

Περισσότεροι από 560 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση στη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, το καθεστώς Καντάφι έδωσε εντολή, το βράδυ της Δευτέρας, στην πολεμική αεροπορία να βομβαρδίσει περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ στρατιώτες χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά κατά διαδηλωτών.

Αξιωματούχοι αυτομόλησαν αρνούμενοι να υπακούσουν σε αυτές τις διαταγές.

Οι ανατολικές περιοχές έχουν τεθεί εκτός ελέγχου του Καντάφι

Λίβυοι στρατιώτες στην πόλη Τομπρούκ, στα ανατολικά της χώρας, δήλωσαν σε ανταποκριτή του Reuters πως έχουν παύσει να υποστηρίζουν τον Καντάφι και πως η ανατολική περιοχή της χώρας στο σύνολό της δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχό του.

Βομβαρδίστηκε η πίστα του αεροδρομίου της Βεγγάζης

Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου της Βεγγάζης, βομβαρδίστηκαν με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η προσέγγιση αεροσκαφών, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμαντ Αμπούλ Γέιτ.

Εκτός Αραβικού Συνδέσμου η Λιβύη

Η συμμετοχή της Λιβύης στις συνόδους του Αραβικού Συνδέσμου ανεστάλη, όπως ανακοινώθηκε μετά από επείγουσα συνεδρίαση. Το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής της Λιβύης στις Συνόδους του και σε κάθε οργανισμό που εξαρτάται από τον Αραβικό Σύνδεσμο μέχρις ότου οι λιβυκές αρχές αποδεχθούν τις διεκδικήσεις του λιβυκού λαού, αναφέρει η ανακοίνωση.

πηγη  nooz.gr

Πηγή: http://www.stopcartel.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου