26/2/11

Το ΝΑΤΟ μελετά επέμβαση στη Λιβύη, με «φύλλο συκής» τον ΟΗΕ!

Απαράδεκτο σχέδιο κυρώσεων επεξεργάζεται ο ΟΗΕ!

Την ίδια στιγμή ο εξεγερμένος λαός, προετοιμάζεται για τη "μάχη της Τρίπολης", απέναντι στις τελευταίες δυνάμεις του Καντάφι!

Στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, μελετάει το ΝΑΤΟ, προκειμένου να υπερασπιστεί τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Δύσης. Για το σκοπό αυτό, σήμερα Παρασκευή (25.02) θα πραγματοποιηθεί τόσο έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ όσο και έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Προσπαθώντας να βαφτίσει μια ενδεχόμενη στρατιωτική εισβολή ως «ανθρωπιστική παρέμβαση», ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, είπε πως μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να βασίζεται σε εντολή του ΟΗΕ. Οι επίμαχες δηλώσεις, αποτελούσαν «απάντηση» στη δημόσια εκφρασμένη εκτίμηση του Φιντέλ Κάστρο, ότι το ΝΑΤΟ θα εισβάλει στη Λιβύη.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Γαλλία και Βρετανία, θα καταθέσουν κοινό ψήφισμα με το οποίο θα ζητούν την επιβολή συνολικού εμπάργκο όπλων, επιβολή σκληρότατων κυρώσεων καθώς και αίτημα παραπομπής της Λιβυκής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Το κοινό αυτό σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό, τουλάχιστον ως προς τα βασικά του σημεία όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί σαφέστατα να αποτελέσει προάγγελο μιας ιμπεριαλιστικής  στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ. 

 Επίσης, η επιβολή γενικότερων κυρώσεων, αποτελούν εξωτερική παρέμβαση ερήμην του λιβυκού λαού, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην ισχυροποίηση του καθεστώτος Καντάφι.

Πριν τη δημοσίευση των βασικών σημείων του γαλλοβρετανικού ψηφίσματος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ανακοίνωσε πως είχε τηλεφωνικές επαφές με τους Πρωθυπουργούς της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε λόγο για την απόδοση ευθυνών στο Μουαμάρ Καντάφι, αιχμή που συμπεριλήφθηκε άλλωστε στο γαλλοβρετανικό σχέδιο ψηφίσματος.

Μάλιστα, ακόμα και η ΕΕ, (σύμφωνα με κατευθυνόμενες διαρροές), δεν αποκλείει μια πολεμική επέμβαση στη χώρα, για «απομάκρυνση πολιτών της». Από τη μεριά της, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάριν Άστον, έκανε επίσης λόγο για την αναγκαιότητα επιβολής κυρώσεων...

Τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας και Ιταλίας, δεν αποτελούν έκπληξη

Οι χώρες αυτές, επιθυμούν την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη λήξη των επαναστατικών εξελίξεων που αυτή τη στιγμή συντελούνται στη Λιβύη και την αντικατάσταση του δικτατορικού καθεστώτος Καντάφι, από ένα κατ΄ επίφαση δημοκρατικό – συνταγματικό καθεστώς, στα πρότυπα του Αφγανιστάν και του Κοσσόβου.

Η Λιβύη, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες του κόσμο, ενώ διαθέτει τα μεγαλύτερα γνωστά κοιτάσματα στην αφρικανική ήπειρο. Υπολογίζεται πως η ημερήσια παραγωγή της χώρας, επαρκεί για την κάλυψη του 8% των ημερήσιων αναγκών των ΗΠΑ ενώ υπολογίζεται πως προμηθεύει το 25% των πετρελαϊκών αναγκών της Ιταλίας! Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου, στις διεθνείς αγορές έχουν εκτοξευτεί κατά +15%, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, λόγω και της δράσης των κερδοσκοπικών funds!

Επιπλέον, μάλιστα η Λιβύη αποτελεί σημαντικό εμπορικό εταίρο της ΕΕ, με εξαγωγές αξίας € 27,3 δις, το 43% εκ των οποίων (€ ω11,8 δις) κατευθύνεται προς την Ιταλία, ενώ ακολουθεί η Γαλλία με € 4,7 δις!

Τέλος, η Λιβύη έχει υπογράψει με την Ιταλία, διμερή συμφωνία, βάσει της οποία η πρώτη αναλαμβάνει να παίζει το «μπουλντόγκ» απέναντι στα κύματα των εξαθλιωμένων της υποσαχάριας Αφρικής, που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στις χώρες της ΕΕ, με την ελπίδα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Είναι λοιπόν εύλογες οι ιμπεριαλιστικές «ανησυχίες» και «ευαισθησίες» των συγκεκριμένων τεσσάρων χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία) για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη.

Οι ευθύνες μάλιστα της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, θα είναι πολύ μεγάλες, εάν τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή, συνδράμουν ενεργά, στα όποια πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ!

Το σίγουρο είναι πως οι όποιες εξελίξεις στη χώρα θα είναι ραγδαίες και φτάνουν στην κορύφωσή τους. Ο μισητός από το λαό Καντάφι, βρίσκεται οχυρωμένος στην πρωτεύουσα Τρίπολη, τη μόνη άλλωστε μεγάλη πόλη την οποία ελέγχει! Εκπρόσωποι του εξεγερμένου λαού καθώς και στρατιωτικά τμήματα, που βρίσκονται στο πλευρό τους, αφήνουν να εννοηθεί πως η διεξαγωγή της «μάχης της Τρίπολης» είναι μόνο θέμα χρόνου!

Το καθεστώς σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία, ανακοινώνοντας τη διανομή 500 δηναρίων (400 δολάρια) σε κάθε οικογένεια καθώς και αυξήσεις έως και 150% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων!

Το που θα πάνε τα πράγματα στη Λιβύη, δεν είναι καθόλου μα καθόλου ξεκάθαρο!  

Παράγοντας Χ, είναι ο ίδιος ο λιβυκός λαός, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του πήρε τις τύχες του στα χέρια του. Τη στιγμή αυτή, είναι και ο μόνος που μπορεί να, αποτρέψει τη μετατροπή της Λιβύης, σε ένα ακόμα νέο προτεκτοράτο της Δύσης!

Πηγή: http://www.iskra.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου