10/8/13

Δυο μήνες αγώνα: ΕΡΤ ζωντανή, πομπός μιας κοινωνίας που αγωνίζεται!Δυο μήνες αγώνα: ΕΡΤ ζωντανή, πομπός μιας κοινωνίας που αγωνίζεται! 

Στο ΣτΕ συζητήθηκε η αίτηση αναστολής για το κλείσιμο της ΕΡΤ 

Θερινός κινηματογράφος στο ραδιομέγαρο αυτό το σαββατοκύριακο!

Με την  συμπλήρωση δύο μηνών αγώνα, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και χιλιάδες αλληλέγγυοι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, να αποτελούν τον πομπό μιας κοινωνίας που αγωνίζεται. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα αντοχής με συνέπεια, οργάνωση και ήθος, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο διάσπασης και λάσπης από τη πλευρά της κυβέρνησης.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως για αυτό το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος, στο δροσερό προαύλιο του Ραδιομεγάρου (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα παρακάτω).

Εν τω μεταξύ, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα  την Πέμπτη (8/8), πραγματοποιήθηκε μεθοδευμένη κυβερνητική επιχείρηση για το κλείσιμο των πομπών που αναμετέδιδαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναλογικά.
«Ρίχνοντας» τον ένα μετά τον άλλο τους πομπούς μεθοδεύεται η οριστική φίμωση της φωνής των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
 
Ξεκίνησαν από τα Στείρα Ευβοίας, προχώρησαν στο Βίτσι της Φλώρινας, ακολούθησε ο πομπός του Πηλίου και της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να σιγήσει και η ΕΡΑ Αιγαίου

Πλέον, από στη συχνότητα της ΝΕΤ εκπέμπει η "Δ"Τ και από της ΕΤ3 το κανάλι της Βουλής. Οι εργαζόμενοι, όμως, κόντρα και πέρα από τις προσπάθειες της κυβέρνησης του "μαύρου" και των πραξικοπηματικών μεθόδων φίμωσης κρατούν ζωντανή την ΕΡΤ σαν φωνή της κοινωνίας και όχι σαν φερέφωνο της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

ΣΤΟ ΣτΕ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) συζητήθηκε η αίτηση αναστολής που υπέβαλε πριν από λίγες εβδομάδες ο δικηγόρος της ΕΡΤ Γεώργιος Κόκκας.
Ο κ. Κόκκας ζητεί να ανασταλούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες διάφορες υπουργικές αποφάσεις και κυβερνητικές πράξεις που αφορούν την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ, τη διάλυσής της, τις διαδικασίες των επικείμενων προσλήψεων, την άσκηση των καθηκόντων του ειδικού εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη. 

Η σχετική συνεδρίαση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών υπό τον νέο πρόεδρο του ΣτΕ, Σ. Ρίζο και με εισηγητή, όπως και στην πρώτη υπόθεση, της ΠΟΣΠΕΡΤ τον σύμβουλο επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη.
Ο Γ. Κόκκας ζήτησε μεταξύ άλλων να δοθεί εντολή στο μεταβατικό αυτό στάδιο για να παραχωρηθεί η δυνατότητα να μεταδίδουν οι εργαζόμενοι σε μία από τις επτά συχνότητες το πρόγραμμα που ήδη εκπέμπουν και είναι πλήρες, όπως υποστήριξε, καθώς περιλαμβάνει ενημέρωση και δελτία ειδήσεων.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για ενέργειες του ειδικού εκκαθαριστή, ότι μπορεί να ασχολείται μόνο με το ενεργητικό και το παθητικό της ΕΡΤ αλλά όχι με το τηλεοπτικό της μέλλον, ενώ τόνισε ότι με το νέο πείραμα που ακολουθείται υπάρχει φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου σημείωσαν ότι με βάση την αρχική απόφαση του ΣτΕ έχουν ληφθεί όσα μέτρα ήταν δυνατόν να ληφθούν σχετικά με την επαναλειτουργία, τις προκηρύξεις και τις διαδικασίες προσλήψεων κ.λπ., δεδομένου ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους και σωματεία των εργαζομένων καθώς και ανυπέρβλητα εμπόδια λόγω της παραμονής εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Υποστήριξαν, επίσης, την ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης και επεσήμαναν ότι συνεχίζονται οι απαραίτητες ενέργειες με στόχο να μεταδίδεται από τις 19 Αυγούστου πλήρες πρόγραμμα με ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές και μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων. Πρόσθεσαν ότι θα ακολουθήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοφώνου και των διαδικτυακών υπηρεσιών καθώς χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.
Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου