20/8/13

Η «δημοκρατία σας» βρωμάει φασισμό

Η «δημοκρατία σας» βρωμάει φασισμό 

Στις 13/8 το βράδυ δολοφονείται ο Θανάσης Καναούτης στο Περιστέρι από τον ελεγκτή και τον οδηγό του τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε, επειδή δεν είχε εισιτήριο. Ο οδηγός και ο ελεγκτής αφήνονται ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στις 14/8 σύντροφοι και συντρόφισσες στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε παρεμβάσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Μετά από επίθεση της αστυνομίας συλλαμβάνονται 13 άτομα τα οποία θα δικαστούν   τη Τρίτη 27/8 με την κατηγορία «διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία».

Μας εξοργίζει αυτός ο ανερυθρίαστος κανιβαλισμός ελεγκτών «πού κάνουν καλά τη δουλειά τους»
Πού δεν υπολογίζουν την ζωή μπροστά στα φράγκα.
Πού τσαμπουκαλεύονται μπροστά στους «τζαμπατζήδες» με ύφος χιλίων ράμπο
Πού αρνούνται να δεχτούν το εισιτήριο που προσφέρει κάποιος άλλος γιατί πολύ απλά δεν τους νοιάζει αν θα κοπεί ένα ακόμα εισιτήριο.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο εξευτελισμός του «τζαμπατζή», ενίοτε και η βιολογική του εξόντωση, καθώς και το ποσοστό που θα βάλουν στην τσέπη τους από τα πρόστιμα.

Μας εξοργίζει όμως και η ανερυθρίαστη ανθρωποφαγία του κάθε φιλήσυχου και νομοταγή πολίτη που δικαιολογεί το μπατσικό μένος κάθε ελεγκτή, επειδή πιστεύει ότι η κρίση που βιώνει οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι δεν πληρώνουν, ενώ αυτός, πάντα συνεπής, πάντα νοικοκυραίος, «υφίσταται την αδικία».

Τέλος θεωρούμε άκρως επικίνδυνες τις δηλώσεις που οπλίζουν τον τσαμπουκά του κάθε ελεγκτή και οδηγού των ΜΜΜ, όπως αυτές του υπουργού μεταφορών στη βουλή: «Μας ενδιαφέρει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το φαινόμενο των τζαμπατζήδων». Πράγματι όλοι είναι ίσοι
απέναντι στον νόμο: ο νόμος απαγορεύει εξίσου στους φτωχούς όσο και
στους πλούσιους να κλέβουν ψωμί και να μην πληρώνουν στο τρόλεϊ.

Ε, αφού λοιπόν δεν μπορείτε να μας ανεχτείτε, εξασφαλίστε για όλους, χωρίς προϋποθέσεις, τις βασικές κοινωνικές ανάγκες:  τροφή,  στέγαση, μετακίνηση, περίθαλψη,  εκπαίδευση. Αλλιώς θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας
Κάθε φορά που «η δημοκρατία σας» δολοφονεί, θα το γράφουμε με μεγάλα γράμματα όπου κρίνουμε εμείς ότι πρέπει να γραφεί. Γιατί  δεν βολευόμαστε στην υποταγή και την απάθεια. Τις θεωρούμε και τις δυο θανατηφόρες…

Όλοι/ες στα Δικαστήρια Θεσ/νικης την Τρίτη 27/8 στις 11.30πμ. 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Α.Σ.Α.) 

πηγή: antifathess.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου