29/8/13

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε ενεχυριασμένη αποικία

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε ενεχυριασμένη αποικία 

του Γιώργου Παπαγεωργίου

Πίσω από τις -φαινομενικές- παλινωδίες των Γερμανών γύρω από το θέμα της Ελλάδας κρύβεται μια στέρεη πραγματικότητα, η οποία δύσκολα θα μεταβληθεί ύστερα από τις εκλογές στη χώρα αυτή.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως ένα είδος νεο-αποικίας, την οποία “καταλαμβάνεισταδιακά σε πολλά επίπεδα.

Από το κούρεμα που δεν γίνεται για να παραμείνει η χώρα εξαρτημένη και υποτελής,  μέχρι τη διείσδυση γερμανικών τραπεζών οι οποίες με το πρόσχημα της “αναπτυξιακής βοήθειας” βάζουν “πόδι” σε όποια επένδυση γίνεται στη χώρα - ακόμα κι αν αυτή χρηματοδοτείται με κοινοτικά κονδύλια.

Τώρα πλέον αποκαλύπτεται και το νέο σχέδιο για μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας σε ξένες εταιρίες οι οποίες θα την μοσχοπουλήσουν. Η σχετική μελέτη μάλιστα έγινε από το ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης (τον λεγόμενο ESM), γεγονός που καθιστά σαφές ότι προετοιμάζεται το έδαφος για μια ουσιαστική κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού Κράτους.
Οι δανειστές βλέπουν ότι το χρέος είναι αδύνατον να εξοφληθεί και σπεύδουν να καλυφθούν με “ενέχυρα”, διατηρώντας ταυτόχρονα τον έλεγχο της χώρας.

Είναι ξεκάθαρο ότι το ελληνικό χρέος (όπως και το χρέος των άλλων χωρών) και τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί ως υποτιθέμενη "βοήθεια" στην πραγματικότητα είναι ένα εργαλείο υποτέλειας και εξάρτησης το οποίο η Γερμανία δεν προτίθεται να απολέσει.

Η οικονομική πολιτική στην Ελλάδα, όπως και πληθώρα άλλων αποφάσεων, ακόμα και εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις κατευθύνονται από τους δανειστές.

Γιαυτό και απορρίπτεται κατηγορηματικά ένα νέο κούρεμα” το οποίο θα μείωνε το κεφάλαιο του ελληνικού χρέους και θα απελευθέρωνε σε σημαντικό βαθμό την Ελλάδα από την εξάρτηση και την υποτέλεια.

Αυτό είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο, αντί για κούρεμα, οι Γερμανοί προωθούν την ελάφρυνση του χρέους (η οποία είναι αντικειμενικά απαραίτητα) με τη μορφή επιμήκυνσης των δανείων και μείωσης των επιτοκίων.

Με τον τρόπο αυτό, οι δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους θα μειωθούν, αλλά το δάνειο θα παραμείνει στο ακέραιο και ο χρόνος εξόφλησης -όπως και η οικονομική και πολιτική εξάρτηση από τους δανειστές- θα παραταθεί χρονικά.

Με τις εξελίξεις που δρομολογούνται πλέον για μεταφορά της κρατικής περιουσίας σε εταιρείες υπό ξένο έλεγχο, η διαδικασία μετατροπής της Ελλάδας σε αποικία περνάει σε νέα, σκληρότερη φάση.

Είναι μια εξέλιξη που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Και εάν η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να αντιταχθεί, τότε ο μόνος δρόμος είναι να μιλήσει ο λάος..

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου