20/8/13

Υγεία SOS, στους δρόμους οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή και εργαζομένων από την ΕΡΤ 3


Υγεία SOS, στους δρόμους οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη - συμμετοχή εργαζομένων από την ΕΡΤ 3

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας τους στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που στέκεται ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τη διαθεσιμότητα.
Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι "με μεγαλόστομες δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και εμφανίζει τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων ως αναδιοργάνωση του Συστήματος".

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Νοσοκομείου «Παναγία», το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αφροδισίων Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.
Επίσης στην διαμαρτυρία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ΟΤΑ και από την ΕΡΤ3. Τέλος το παρόν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ και η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη».

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κλείσει ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων αναφέρει: « Η απόφαση του Υπουργού Υγείας να κλείσει και το Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας άρον άρον και καταργώντας ένα νοσοκομείο που παρέχει εδώ και δεκαετίας τις βασικές ανάγκες των ψυχικά πασχόντων σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, διαλύει την ψυχική υγεία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πάρκα, γέφυρες και παγκάκια θα είναι ο «τόπος διαμονής» των ψυχικά αρρώστων».

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου