7/8/13

Κάλεσμα για πανυγειονομικό ξεσηκωμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6 Αυγούστου 2013
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

Συναδέλφισσες-οι,
Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας δεν αφήνουν πια καμιά αμφιβολία. Στέλνει με διαδικασίες εξπρές σε διαθεσιμότητα - απολύσεις εκατοντάδες υγειονομικών{1618 άτομα είπε) και προετοιμάζει το έδαφος για το νέο κύμα της επόμενης χρονιάς και στα Νοσοκομεία της επαρχίας

Ενώ λέει ότι αλλάζει το χαρακτήρα τους, στην ουσία βάζει λουκέτα σε 10 δημόσια νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Εξαφανίζει γενικά νοσοκομεία, τα αποσύρει από την εφημερία, καταργεί κλινικές, τμήματα, και διαθέσιμα κρεβάτια, από μεγάλες περιοχές, με ιδιαίτερα χτυπημένους από τις περικοπές, την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση πληθυσμούς.

Στις 23 Αυγούστου ανακοινώνονται ηλεκτρονικά τα ονόματα των συναδέλφων που περνούν σε διαθεσιμότητα και δηλώνει ότι στο διάστημα μέχρι τις 16 Σεπτέμβρη όλα θα έχουν τελειώσει...
Είναι ενδεικτικό για το πόσο μετράνε οι κούφιες υποσχέσεις των υπουργών, ότι στην λίστα για την διαθεσιμότητα μπαίνουν οι γιατροί του ΙΚΑ που η προηγούμενη κινητικότητα τους έφερε στο ΕΣΥ.

Επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι εκτιμήσεις του συντονιστικού και αρκετών δυνάμεων ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε στο υπουργείο υγείας για να βάλει λουκέτα σε μια σειρά νοσοκομεία, αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια στην επαρχία. Να προχωρήσει τις περικοπές και τις απολύσεις που απαιτεί η τρόικα.

Πιστεύουμε ότι πρέπει κάποιος να τους σταματήσει,η απάντηση πρέπει να είναι ένας πανυγειονομικός αγωνιστικός ξεσηκωμός με απεργίες και καταλήψεις, συντονισμένα και πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα
- Καλούμε στις 23 Αυγούστου, 7.30μμ στο αμφιθέατρο του Αγ.Σάββα (Μετρό Αμπελοκήπων), σωματεία νοσοκομείων, επιτροπές αγώνα, συνδικαλιστές, υγειονομικούς σε ανοιχτή μαζική συνέλευση του συντονιστικού της Αθήνας Πειραιά.
- Καλούμε ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ να προκηρύξουν από τώρα απεργία στις 23/8 και κλιμάκωση με επαναλαμβανόμενες απεργίες και καταλήψεις από Δευτέρα 26/8.
- Προτείνουμε να προχωρήσουμε σε Πανελλαδικό - πανυγειονομικό συλλαλητήριο στο τέλος Αυγούστου με πιθανές ημερομηνίες τις 30/8 ή 2/9 στην Αθήνα και σε ανοιχτή σύσκεψη- συνέλευση για πανελλαδικό συντονισμό των νοσοκομείων
- Συντονισμό του αγωνιστικού ξεσηκωμού των νοσοκομείων με τους εργαζόμενους σε σχολεία, δήμους, ΙΚΑ, ΕΡΤ με απεργία διαρκείας μέχρι να τους ανατρέψουμε.
-Περιμένουμε προτάσεις από όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τους χώρους ψυχικής υγείας και πρόληψης για κοινό βηματισμό

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου