29/8/13

Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σωματείων Βάσης, Εργαζομένων, Ανέργων και Συλλογικοτήτων (Θεσ/νίκης): Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση


Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σωματείων Βάσης, Εργαζομένων, Ανέργων και Συλλογικοτήτων (Θεσ/νίκης): Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση

H επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, μέσω των κυβερνήσεων του και της τρόικα συνεχίζεται. Στο στόχαστρο τώρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα με πρώτους τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας αλλά και τις τελευταίες κρατικές παραγωγικές μονάδες που έχουν απομείνει στην χώρα όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΕΛΒΟ και η ΕΑΣ. Η επίθεση αυτή πέραν του ότι έρχεται να προσθέσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ανέργους στους ήδη 1,7 εκατομμύρια υπάρχοντες, δεν αφορά μόνο όσους εργάζονται στο δημόσιο αλλά αφορά όλη την εργατική τάξη καθώς έρχεται να πλήξει ακόμη περισσότερο την ήδη περιορισμένη πρόσβαση των κατώτερων κοινωνικά στρωμάτων σε περίθαλψη και μόρφωση.

Σε αυτόν τον αγώνα η διαπλεκόμενη όλα αυτά τα χρόνια με τα κόμματα εξουσίας καθεστωτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, όχι μόνο δε μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της εργατικής τάξης αλλά ούτε καν τον ίδιο της εαυτό, καθώς αφού συνέβαλε τα μέγιστα στο ξεπούλημα όλων των εργατικών αγώνων και δικαιωμάτων τώρα βάλλετε και η ίδια από την κυβέρνηση ως φορέας διαφθοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ΕΡΤ που το εν μία νυκτί κλείσιμο της οδήγησε στην ταυτόχρονη διάλυση της πάλε ποτέ κραταιάς ΠΟΣΠΕΡΤ.
Οι ολοένα και αυξανόμενες "επαναστατικές" κορώνες που αρθρώνουν οι εργατοπατέρες αυτό το διάστημα δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να διαφυλαχθούν τα ιδιαίτερα προνόμια της γραφειοκρατίας και δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν.
Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής χρεοκοπίας χρειαζόμαστε περισσότερο παρά ποτέ ένα εργατικό κίνημα με νέες δομές, απαλλαγμένο από τις πρακτικές και τις παθογένειες του παρελθόντος. Ένα εργατικό κίνημα από την βάση, χωρίς καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες, σωματεία σφραγίδες και αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Ένα κίνημα που θα συνενώνει τους εργάτες με όλους αυτούς που παρέμεναν όλα αυτά τα χρόνια αποκλεισμένοι από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, όπως οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι. και το οποίο θα αγωνίζεται για την ολοκληρωτική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και που θα οδηγήσει στην ανθρώπινη χειραφέτηση.

Ο Συντονισμός Σωματείων Βάσης, Εργαζομένων, Ανέργων και Συλλογικοτήτων είναι μια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Δημιουργήθηκε μέσα από την εμπειρία του αγώνα της ΒΙΟΜΕ και μέσα από τις ανάγκες που ανέδειξε το ίδιο το κίνημα, με σκοπό να συγκεντρώσει και να συσπειρώσει όλα τα δυναμικά στοιχεία του εργατικού κινήματος.

Σε αυτή την προσπάθεια προσκαλούμε κάθε σωματείο, συλλογικότητα, εργαζόμενο ή άνεργο να συμμετέχει στην ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/8 στις 19:00 στην Λέσχη Εργαζομένων και Ανέργων (Φιλλίπου 56) για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας από τους μέχρι σήμερα αγώνες, αλλά κυρίως για να συζητήσουμε για το αναγκαίο επαναστατικό εργατικό σχέδιο δράσης της επόμενης περιόδου με αρχή την πορεία της ΔΕΘ.

Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σωματείων Βάσης, 
Εργαζομένων, Ανέργων και Συλλογικοτήτων 

πηγή: efimeridadrasi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου