10/8/13

Χρυσαυγίτες... εν αποδράσει;

Η φωτογραφία εικάζεται ότι προέρχεται από κατασκήνωση της Χ.Α. (Χα! όπως όταν γελάμε) που βρίσκεται στα Χανιά (μη μου πείτε ότι δεν διάλεξαν την πόλη με κριτήριο την πρώτη συλλαβή της!) 

Διακρίνονται χρυσαυγίτες οπλισμένοι με ακόντια και ασπίδες να τρέχουν.

Πρόκειται για αναπαράσταση αρχαίας οπλιτοδρομίας; Πρόκειται δηλαδή για κάποια σύγχρονη αρχαιοπρεπή απλυτοδρομία; Οι χρυσαυγίτες βρίσκονται εν αθλητική δράσει ή εν αποδράσει; Διότι λίγο αγριεμένο μου φαίνεται το πλήθος στο βάθος.... 

Όπως και να έχει το πράγμα, η φωτογραφία θα μπορούσε να κοσμεί ευθυμογράφημα, καθώς η ιλαρότης που εκπέμπει ο οπλισμός και οι ασθμαίνουσες φιγούρες πάνω στην άμμο, ενισχύεται από την αντίθεσή της προς το ανυποψίαστο τοπίο και προς το λυκαυγές (...να σου πάλι η Αυγή)!

Για ό,τι κι αν πρόκειται ένα είναι το βέβαιο: δεν είναι συνετό να αγνοεί κανείς κάθε... μαλακία με περικεφαλαία!

2 σχόλια:

  1. Είναι γνωστό ότι οι γελοίοι δε θα μπορούσαν να βρίσκονται κοντά στα Χανιά και γι'αυτό επέλεξαν ένα κομμάτι παραλίας προς το Καστέλλι, με κάθε μυστικότητα (sic!) ώστε να μην παρεμποδιστεί το [δωδεκα]θεάρεστο έργο τους. Στην παγκρήτια αυτή συνεύρεση βρέθηκαν οι γνωστή σε όλους χούφτα αμόρφωτων πατσοκοιλιάδων που δεν επέλεξαν την κρητική πάλη (όπως απεικονίζεται στις τοιχογραφίες) αλλά τη σπαρτιατική (όπως θα την απεικόνιζαν σε κόμιξ).
    Όσο βγαίνουν τέτοιοι είναι ακίνδυνοι. Ο κίνδυνος είναι οι "νοικοκυραίοι" που τους ψηφίζουν, οι υπερασπιστές της "κανονικότητας" που τους χρησιμοποιούν και οι κάθε λογής εγκληματικές προσωπικότητες που με αφορμή τη φασίζουσα ιδεολογία ακονίζουν τα δολοφονικά διαστροφικά τους ένστικτα.
    Ας είμαστε σε επιφυλακή λοιπόν, να μη νομίζουμε ότι ξεμπερδεύουμε επειδή είναι λίγοι και ηλίθιοι. Το παράδειγμα του βιαστή παιδιού στο Αιγάλεω δείχνει πόσα πλοκάμια μίσους και εκμετάλλευσης έχει το μασκαρεμένο τους κοινωνικό προφίλ: προσέχουμε, προσέχουμε πολύ, είναι εμετικοί, είναι σάπιοι, είναι επικίνδυνοι.
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1485675

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ηλίθιοι, αλλά όχι λίγοι. Και μεταξύ τους δεν υπάρχουν μόνο τυπικοί μικροαστοί «νοικοκυραίοι» που λέει κι ο Ανώνυμος 12:01 αλλά πολύ περισσότεροι μέσα στον γενικό πληθυσμό και μέσα στην εργατική τάξη και ανάμεσα στους ανέργους. Φασιστοειδή δεν είναι μόνο οι χειροκροτητές. Είναι και όσοι φοβούνται (ακόμα) να χειροκροτήσουν. Δυνητικά είναι και όσοι κάνουν ότι δεν βλέπουν, και όσοι ριγούν μπροστά στα εθνικά σύμβολα της εθνικής υπεροχής και χειροκροτούν και καταπίνουν αμάσητη τη σχετική παραμυθία, και εκπρόσωποι της νεοεθνικιστικής διανόησης, και αριστεροί έτοιμοι να αποδεχτούν ξανά (αν δεν θεωρούν μάλιστα και απαραίτητους) νέους «φωτισμένους» τυράννους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή