4/8/13

Κοινή ανακοίνωση εργαζομένων σε παιδεία-πολιτισμό-υγεία-ΕΡΤ

 

Κοινή ανακοίνωση εργαζομένων σε παιδεία- πολιτισμό-υγεία- ΕΡΤ. Παρέμβαση πριν από πολιτιστικές εκδηλώσεις  

 Η Τρόικα διατάζει, η κυβέρνηση εκτελεί: 

Να απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ως Ιφιγένειες, προκειμένου να «εξευμενιστούν» οι αγορές.

Ξεπουλούν όλα τα δημόσια αγαθά: Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό, δημόσια Ραδιοτηλεόραση, περιβάλλον, ύδρευση, καθαριότητα, ενέργεια, δρόμους, λιμάνια, συγκοινωνίες, νησιά. Όλα μετατρέπονται σε εμπόρευμα και υποτάσσονται στο κέρδος. Ο κοινωνικός ιστός διαλύεται.
·  Στο Υπουργείο Παιδείας κατάργησαν με μια μονοκοντυλιά τις μισές  ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής εκπαίδευσης θέτοντας σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικούς, σε αχρηστία 830 εργαστήρια και στην αβεβαιότητα 20.000 μαθητές.

·  Στο Υπουργείο Πολιτισμού ζητούν 500 απολύσεις, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμία λογική. Απολύσεις προσωπικού που δουλεύει χρόνια στην πολιτιστική κληρονομιά, που αγαπάει τη δουλειά του και την κάνει όσο πιο καλά μπορεί, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες.

·  Στο Υπουργείο Υγείας σχεδιάζουν 2500 απολύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων.

·   Με μια ανακοίνωση κατάργησαν πραξικοπηματικά τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Οι αριθμοί των απολύσεων  θα αυξάνονται όσο θα αγριεύει η Λερναία Ύδρα,  από το φθινόπωρο και μετά.

Το κράτος υπακούοντας πειθήνια  τις εντολές της Τρόικας ξεπουλά όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά:
·        Στέλνει τους μαθητές στους επιχειρηματίες- κερδοσκόπους της  ιδιωτικής εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία και την παραπαιδεία.

·        Ξεπουλά μνημεία μουσεία και απέραντες δημόσιες εκτάσεις με αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές natura. Σε αυτούς τους χώρους δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση οι κάτοικοι, ούτε οι υποψιασμένοι επισκέπτες. Οι απολύσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού δεν θα συνεισφέρουν σε τίποτα στα ταμεία του κράτους: αν αφήσουν κλειστούς τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία, αν σταματήσουν τις ανασκαφές, απλώς θα μειωθούν τα έσοδα του δημοσίου. Τα συμφέροντα των επενδυτών δεν έχουν καμία τέτοια ευαισθησία παρά μονάχα την αγωνία για ολοένα χαμηλότερα μεροκάματα και λιγότερους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα.

·         Αποδομώντας τη Δημόσια Υγεία αφήνουν ασθενείς που δεν έχουν χρήματα στη τύχη τους, καρκινοπαθείς και ασθενείς με χρόνιες  παθήσεις χωρίς φάρμακα και το νησί μας χωρίς παιδιατρική κλινική.

·        Βάζει λουκέτο στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, φιμώνοντας τη αντικειμενική ενημέρωση και τον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία. Παράλληλα δεν εισπράττει τα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα ιδιωτικά  κανάλια

Δεν θα τους αφήσουμε!
Θα σταματήσουμε αυτήν την βαρβαρότητα γιατί τίποτα από αυτά που ετοιμάζουν δεν είναι μη ανατρέψιμο. 
Το οφείλουμε σε αυτούς που εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά, με περικοπές στους μισθούς τους και αυτοθυσίες  χωρίς υπερωρίες, το οφείλουμε σε αυτούς που θυσιάστηκαν και αγάπησαν τη δουλειά τους.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας και έχουμε το βαρύ χρέος απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα που ζητά ένα καλύτερο αύριο και έχει δικαίωμα στη ζωή.
Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας, για να πούμε όχι στις απολύσεις, όχι στην πολιτική που ιδιωτικοποιεί τα πάντα και παράγει μόνο φτώχεια για τους πολλούς και κέρδη για τους λίγους.




Εργαζόμενοι Χίου  στα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού και στην ΕΡΤ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου