28/8/13

Ο φετινός Σεπτέμβρης θα ξεκινήσει αλλιώτικα, με τους δικούς μας όρους!

Ο φετινός Σεπτέμβρης θα ξεκινήσει αλλιώτικα, με τους δικούς μας όρους!

Λίγες μέρες πριν, το βράδυ της 13ης Αυγούστου, μερικά μέτρα πιο κάτω από το δημαρχείο του Περιστερίου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης. Ένας ακόμη νέος, σαν και εμάς, στο βωμό της κρίσης τους. Ένας ακόμη «τζαμπατζής» και περιθωριακός, σαν και μας, που δεν πλήρωσε το εισιτήριο στο λεωφορείο που ανέβηκε. 

Ένα ακόμη θύμα της μαυρίλας που θέλουν να αποκαλούν ζωή, για τη γενιά μας. Για το κράτος τους, την αστυνομία και τους ελεγκτές, όποιος δεν πληρώνει αυτά που τον διατάζουν είναι παρείσακτος. Για τις κυβερνήσεις τους όποιος σηκώνει κεφάλι στη χούντα και τη μνημονιακή λεηλασία είναι εχθρός. Το αποδεικνύουν καθημερινά πως η νεολαία που ξυπνά και αντιστέκεται και όποιος άλλος αγωνίζεται θα βρεθεί αντιμέτωπος με σιδερένια πειθαρχία. Από τη μία ΜΑΤ, βία και δακρυγόνα, από την άλλη απολύσεις, λιτότητα, ανεργία και ένα μέλλον γεμάτο μιζέρια και εξαθλίωση.
Η πολιτική ευθύνη είναι ξεκάθαρη και βαραίνει τους ίδιους που σαν οδοστρωτήρας καταπατούν τα δικαιώματά μας τα τελευταία χρόνια. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ και τα συμφέροντα των πολυεθνικών οδήγησαν την κοινωνία σε αυτό το σημείο. Να χάνει ένα άνεργο νεολαίο, 19 χρονών, για 1,40… Δεν είναι έκπληξη όμως για μας, μιας και βλέπουμε καθημερινά την κατάντια της πολιτικής τους. Σχολεία ρημαγμένα και ένα εκπαιδευτικό σύστημα ανίκανο να μορφώσει πλέον το μέλλον αυτού του τόπου, τους μαθητές του! Μας θέλουν πρόβατα, ανίκανα να σκέφτονται και να δρουν πέρα από τα δοσμένα πλαίσια. Φοβούνται μια γενιά που δε θα συνηθίσει ποτέ τη ζωή που της ετοιμάζουν. Δε θα δεχτεί ποτέ να γίνει δούλος των δικών τους κερδών, πόσο μάλλον αδικοχαμένο θύμα, σαν τον Θανάση.

Θα βαδίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει χρόνια τώρα! 

Νωπές για μας είναι οι μνήμες από το Δεκέμβρη του 2008, τότε που χάθηκε ένας άλλος νέος και εκείνος σαν και μας. Ένας από μας. Είμαστε σίγουροι πως οι άρχοντες αυτού του τόπου και όχι μόνο, η ηγεσία της αστυνομίας και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ θυμούνται πολύ καλά την απάντηση που είχαν πάρει. Το ξέρουμε πως μας φοβούνται, ιδιαίτερα τώρα, σε μια κρίσιμη για αυτούς περίοδο, κατά την οποία καταστρώνουν μεγαλοπρεπή σχέδια για την ολοκληρωτική καταστροφή του δημόσιου και δωρεάν σχολείου. Προσπαθούν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους σε σχολεία, μαζί με δασκάλους και καθηγητές. Βλέπουν το δικαίωμα στη μόρφωση ως πολυτέλεια και θέλουν να γίνει προνόμιο για λίγους. Το σχολείο που ονειρεύονται θα είναι ανιαρό, γεμάτο με επιχειρήσεις, σπόνσορες και αξιολογητές. Θα ξεμείνει όμως από ζωντανές νεολαιίστικες φωνές, γεμάτες όρεξη για μάθηση, γνώση και ζωή.

Γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουν και οι ίδιοι πως το έργο τους δε θα είναι εύκολο. Ο φετινός Σεπτέμβρης θα ξεκινήσει αλλιώτικα, με τους δικούς μας όρους. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι σε κάθε στροφή του αγώνα, σε κάθε καμπή του κοινωνικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει. Θα κλείσουμε τα σχολειά μας για όσο χρειαστεί. Θα τα κλείσουμε όμως μόνο για αυτούς. Θα μείνουν ανοιχτά για τους αγώνες που θα δώσουμε μαζί με γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όποιον άλλον αντιστέκεται! Θα μείνουν ανοιχτά στις διαδηλώσεις, στις συγκεντρώσεις και στις απεργίες των δασκάλων και των καθηγητών μας αλλά και όλων των εργαζομένων.

Θα γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων εκείνων που εκμεταλλεύονται, όλων εκείνων που άμεσα ή έμμεσα σηκώνουν το χέρι ενάντια στην εξεγερμένη και μαχόμενη νεολαία.

Θα γίνουμε αυτοί που θα κόψουν μονομιάς αυτό το χέρι και θα δώσουν μια και καλή τέλος στη δολοφονική πολιτική τους.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το λύκειο την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου