9/2/11

O ελληνικός στρατός σε ασκήσεις καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων!

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΝΑΤΟ τρέμουν τις εξεγέρσεις των λαών της ευρύτερης περιοχής!

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως τόσο οι ελληνικές όσο και γενικότερα οι νατοϊκές ένοπλες δυνάμεις, εκπαιδεύονται στο να αναλάβουν καθήκοντα καταστολής των όπου γης λαϊκών κινητοποιήσεων!

Η δημιουργία σχετικών στρατιωτικών τμημάτων (Ευέλικτα Ταχυκίνητα Στρατιωτικά Τμήματα) αποφασίστηκε από την Ε.Ε. το 2003 και στις 2 Οκτωβρίου του 2006 εγκρίθηκε από τη Στρατιωτική Επιτροπή.

Στην Ελλάδα ειδικά, η σχετική συζήτηση φάνηκε να απασχολεί τα επιτελεία ακόμα περισσότερο, μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008...

Αν και η πραγματοποίηση σχετικών ασκήσεων είχε καταγραφεί στον ελληνικό τύπο κατά καιρούς, για πρώτη φορά μια τέτοια σχετική άσκηση καταγράφτηκε σε βίντεο το οποίο είναι διαθέσιμο στο Internet (μπορείτε να το δείτε πατώντας το link στο τέλος του ρεπορτάζ). Πρόκειται για την άσκηση «ΚΑΛΛΙΜΜΑΧΟΣ» που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Κορομηλά» του Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία

Το σενάριο της άσκησης, συμπεριλάμβανε τρομοκρατική επίθεση, καταστολή διαδηλωτών και εξουδετέρωση βόμβας! Σε αυτή μάλιστα, συμμετείχαν και στρατιώτες θητείας στο ρόλο των διαδηλωτών, ενώ οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) έφεραν πλήρη εξοπλισμό ανάλογο με αυτών που φέρουν τα ΜΑΤ στις πορείες!

Με τον τρόπο αυτό, οι ένοπλες δυνάμεις, παίζουν το ρόλο της χρυσής εφεδρείας της κρατικής καταστολής, είτε εναντίον του ελληνικού λαού είτε εναντίον των λαών της ευρύτερης περιοχής!

Στην Ελλάδα, τα συνεχώς επικαιροποιούμενα μνημόνια, οδηγούν στην απελπισία (και ενίοτε στην απόλυτη εξαθλίωση) ευρύτατα τμήματα της εργατικής τάξης. Για αυτό άλλωστε και τα κινήματα αντίστασης έχουν αρχίσει να υιοθετούν δυναμικές πρακτικές έμπρακτης ανυπακοής (πχ δεν πληρώνω), με μαζικά μάλιστα χαρακτηριστικά!

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δυναμική του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, με όρους καταστολής και ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων (συλλήψεις αγροτών, αυτόφωρο για μη-επικύρωση εισιτηρίου στις συγκοινωνίες, κακουργηματικές κατηγορίες για τους αλληλέγγυους στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας κλπ).

Γνωρίζοντας λοιπόν πολύ καλά πως η ελληνική κοινωνία διακατέχεται σήμερα από μια διάχυτη βουβή οργή, η πολιτική ελίτ, προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει με άγρια καταστολή μια γενικευμένη λαϊκή εξέγερση!

Σε διεθνές επίπεδο, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, στη Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE) αλλά και στο Σχηματισμό Μάχης HELBROC, που συναποτελούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Ως Σχηματισμός Μάχης στα πλαίσια των «Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης» της ΕΕ μπορεί να φέρει σε πέρας ευρύ φάσμα αποστολών όπως επιχειρήσεις εκκένωσης πλήθους, διαχωρισμό αντιμαχομένων πλευρών  κλπ στο πλαίσιο κατευθύνσεων από την Ε.Ε. και το ΓΕΕΘΑ.

Οι σχετικές δυνάμεις, προβλέπεται να μπορούν να αναπτυχθούν και εκτός συνόρων, δηλαδή εν προκειμένω και εναντίον πχ των εξεγερμένων λαών της Βόρειας Αφρικής.... Η σύμπτωση άλλωστε της συγκεκριμένης άσκησης με την εξέγερση της Αιγύπτου προκαλεί διάφορους συνειρμούς!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της άσκησης, (τα επίμαχα πλάνα βρίσκονται από το 2:50 και μετά), πατώντας εδώ

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου