22/5/11

Το 40% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για το ευρώ!

euro_exitΛυσσώδης η επίθεση των κυρίαρχων κύκλων σε κάθε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ!

Σε έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής (22/5) το 40% των πολιτών που ρωτήθηκαν εκφράζουν ΑΡΝΗΤΙΚΗ γνώμη για το ευρώ, ενώ το 58% θετική και το 2% δεν εκφράζει γνώμη.

Νομίζουμε ότι το εύρημα της δημοσκόπησης, στο βαθμό που ως τάση, έστω, είναι αξιόπιστο, είναι εντυπωσιακό.
Είναι κατά τη γνώμη μας άκρως εντυπωσιακό το γεγονός ότι  το 40% των πολιτών εκφράζει αρνητική άποψη για το ευρώ.
Και είναι εντυπωσιακό, όχι μόνο γιατί το ποσοστό είναι αρκετά υψηλό αλλά κυρίως γιατί επικρίσεις για το ευρώ δεν ακούγονται καθόλου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά ούτε και από το σύνολο, σχεδόν, των πολιτικών δυνάμεων.

Αντίθετα, γίνεται μια καθημερινή πολύ μεγάλη πλύση εγκεφάλου για τα «προτερήματα» του ευρώ και μια άνευ προηγουμένου «καταστροφολογία» για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, καθιέρωσης εθνικού νομίσματος και διαμόρφωσης μιας νέας προοδευτικής πορείας!

Το εύρημα του 40% των πολιτών να έχει αρνητική γνώμη για το ευρώ, παρότι μόνο το 16% απαντά θετικά, σε άλλο ερώτημα, πως θα είναι καλύτερα η επιστροφή στη δραχμή (λάθος ερώτηση!), ενώ το 10% ότι τα πράγματα θα έμεναν ίδια και το 8% δεν έχει γνώμη, έχει μια ιδιαίτερη σημασία, πρώτα απ’ όλα για την Αριστερά.

Γιατί δείχνει πως ένας κόσμος ψάχνεται μέσα στην κρίση και χειραφετείται από τα στερεότυπα των μέσων ενημέρωσης και του συστήματος, κατευθυνόμενος σε ριζοσπαστικούς προσανατολισμούς, που υπερβαίνουν και αυτήν την Αριστερά!

Αυτό, επίσης, έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC όπου το 34% των πολιτών τάχθηκε υπέρ της «στάσης πληρωμών» (μόνο 36% κατά!), ενώ το 27% ήταν υπέρ της εξόδου από το ευρώ.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει ξεσπάσει ένας λυσσασμένος πόλεμος των κυρίαρχων εναντίον των «εχθρών» του ευρώ και των υποστηρικτών της πτώχευσης.

Χαρακτηριστικό είναι το κύριο άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής, όπου, φοβισμένη η εφημερίδα από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ανακράζει:
«ΔΡΑΧΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ»!
Και εις ανώτερα!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου