20/5/11

Σε πλατεία 'Ταχρίρ' έχει μετατραπεί κεντρική πλατεία της Μαδρίτης!

Χιλιάδες άνεργοι και επισφαλείς δίνουν δυναμικό παρόν παρά την αστυνομική βία!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

Μια ξεχωριστή κινητοποίηση συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Πουέρτα δελ Σολ, μία από τις γνωστότερες και κεντρικότερες πλατείες της ισπανικής πρωτεύουσας.

Χιλιάδες νεαροί Μαδριλένιοι συγκεντρώνονται κάθε βράδυ εκεί, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση, την ανεργία και την επισφάλεια. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, ιδιαίτερα της Ανδαλουσίας.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 15ης Μαΐου, για αυτό και το κίνημα αποκαλείται «Κίνημα 15-Μ». Το βράδυ της Τρίτης βρίσκονταν στην Πουέρτα δελ Σολ χιλιάδες άτομα, ενώ και το πρωί της Τετάρτης παρέμεναν σε σκηνές τουλάχιστον 400 άτομα.

Νέα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί από το βράδυ της Τετάρτης και για κάθε βράδυ μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου, ημέρα τοπικών εκλογών.

Οι συμμετέχοντες ξεκαθαρίζουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, δεν υποκινούνται από κανέναν και ότι η όλη η κινητοποίηση ουσιαστικά διοργανώθηκε από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Κυκλοφορεί, πάντως, μια διακήρυξη γνωστή ως «plataforma Democracia Real Ya!» (στην οποία είναι αρκετά δύσκολο να συνδεθείς στο Ίντερνετ), ενώ γκρουπ έχουν δημιουργηθεί και στο Facebook.

Πολλές είναι ήδη οι προσωπικότητες της καλλιτεχνικής (κυρίως) ζωής της Ισπανίας που στηρίζει το κίνημα, με μηνύματα στο Facebook ή το twitter.

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου