28/5/11

Ευρώ ή τανκς!


Η έξοδος από το ευρώ δεν τρομοκρατεί κανέναν, παρά μόνο τους Γερμανούς τραπεζίτες--------------Γ.Παπανδρέου -- Δ. Δασκαλόπουλος – Μ.  Δαμανάκη σε απέλπιδες προσπάθειες να τρομοκρατήσουν το λαό!
Είναι σχεδόν, απίστευτο ότι η Μαρία Δαμανάκη πιστεύει ότι, ακολουθώντας τα χνάρια του Προέδρου του ΣΕΒ και τις υποδείξεις του Γ. Παπανδρέου, μπορεί να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό.
Είναι σχεδόν, αδιανόητο ότι η Μαρία Δαμανάκη θεώρησε ότι φοβίζει τους πολίτες λέγοντας ή θα συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή!
Τόσο “ανόητοι” φαντάζεται ότι είναι οι έλληνες εργαζόμενοι, η ευρωπαία επίτροπος;
Πρώτα από όλα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν είναι καθόλου μια παραδείσια επιλογή.
Αντίθετα, η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ είναι θεμελιώδης λόγος που η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες της ευρωπεριφέρειας, βρίσκεται στο σημερινό χάλι!
Επομένως, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ φοβίζει όλο και λιγότερους στη χώρα μας.
Ακόμα χειρότερα, όμως, είναι αδιανόητο ότι η Μαρία Δαμανάκη, με την ομπρέλα της κυβέρνησης, επιχειρεί να εκβιάσει τον ελληνικό λαό με την έξοδο, από το συνένοχο για το σημερινό κατάντημα της χώρας, ευρώ!
Ο εκβιασμός ενός λαού, με οποιοδήποτε φόβητρο, παραπέμπει σε άλλου είδους αντιλήψεις και καθεστώτα!
Πολύ περισσότερο, όταν ο εκβιασμός έχει ως στόχο την αποδοχή των κατεδαφιστικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τα οποία, αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν στην καταστροφή και θα επιφέρουν τη χαριστική βολή στη χώρα!
Σήμερα η χώρα χρειάζεται έναν εναλλακτικό προοδευτικό δρόμο ανασυγκρότησης και όχι τη θηλιά της 5ης δόσης και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Και αυτός ο προοδευτικός δρόμος περνάει μέσα από τη διαγραφή του χρέους και την σύγκρουση με ένα ενιαίο νόμισμα το ευρώ, που συνιστά μηχανισμό επιδείνωσης της κρίσης και όχι εξόδου από αυτή!

Παραθέτουμε στη συνέχεια προηγούμενο δημοσίευμα της Ίσκρα, σχετικά με τα σενάρια τρομοκρατίας γύρω από το ευρώ:

ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΕΥΡΩ!

Μετά τη γελοία προπαγάνδα τόσο του Υπουργού Οικονομικών όσο και των ΜΜΕ, πως το Μνημόνιο είναι "μονόδρομος", καθώς δήθεν διασφαλίζει τα απαραίτητα κονδύλια για μισθούς και συντάξεις, εσχάτως επιστρατεύτηκε και η "τρομοκρατία" μιας πιθανής εξόδου της χώρας από το ευρώ!
Την αρχή έκανε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσπαθώντας να θέσει στην ατζέντα του πολιτικού διαλόγου, τόσο κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και κατά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, το δίλημμα εθνική συνεννόηση ή "περιθωριοποίηση" της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δήλωσε τα εξής, αναφερόμενος στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς: "...να πετύχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα που είναι τα ελλείμματα και το χρέος. Διότι, αν αυτό δεν το κάνουμε, βεβαίως η Ελλάδα θα βρεθεί πολύ σύντομα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων".
Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Γ. Παπανδρέου εμφανιζόταν θετικός στην πρόταση για ένα δημοψήφισμα σχετικά με το Μνημόνιο ΙΙ. Ακολούθησε, η επί του παρόντος, διάψευση τέτοιων σεναρίων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή.
Οι εν λόγω πάντως ζυμώσεις δεν αφορούν μόνο την Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα. Αντιθέτως, μέχρι και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, έσπευσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης με συνέντευξη του στον Βήμα 99,5, να εκφράσει τη δική του πρόταση του για δημοψήφισμα. 
Και η αλήθεια είναι, πως διατύπωσε την πρότασή επιδεικνύοντας δεινή επικοινωνιακή οξυδέρκεια, υποστηρίζοντας πως το ερώτημα δεν είναι εάν συμφωνούμε ή όχι με το μνημόνιο, αλλά εάν επιθυμούμε να παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή όχι.
Το γαϊτανάκι των "τρομοκρατικών" πολιτικών παρεμβάσεων, έκλεισε, προς το παρόν, η Επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, η οποία μιλώντας αρκετά πιο ωμά, (και  φέροντας τα σημαντικά προνόμια της Ευρωπαίας Επιτρόπου) έκανε λόγο για μεθόδευση σεναρίων αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, χωρίς φυσικά να υποδείξει ή έστω να φωτογραφήσει το ποιοί μεθοδεύονται τα σενάρια αυτά. "Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες", κατέληξε. 

Αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι και ή ίδια η Κομισιόν, εξέφρασε μέσω του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, τη δυσαρέσκειά της για τις δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη.
Είναι προφανές πως οι παραπάνω παρεμβάσεις, δεν είναι τυχαίες ως προς το timing τους, αλλά συνδέονται ευθέως με την ισχυρή πιθανότητα μιας κοινωνικής έκρηξης κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και τώρα, ο κατατρομοκρατημένος αστικός πολιτικός κόσμος, ο κατεξοχήν υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και των εργαζομένων, προσπαθεί να κρύψει το μνημονιακό έγκλημά, πίσω από το συνένοχο ευρώ!
Και το ευρώ είναι συνένοχο, καθώς το πρόβλημα του χρέους, δεν έπεσε από τον ουρανό αλλά είναι απόρροια, μεταξύ άλλων, της παραγωγικής αποσάθρωσης και των τρομακτικών ελλειμμάτων στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, τα οποία με τη σειρά τους οφείλονται στο ίδιο το ευρώ!
Όπως έχουμε γράψει πολλάκις στην Iskra, το δημόσιο χρέος, δεν μπορεί να αποπληρωθεί παρά με τίμημα την εξόντωση του ελληνικού λαού. Και θεωρούμε πως η πρόταση μας για διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, θα πρέπει να συνοδευθεί από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως απαραίτητη κίνηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς για την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Οι μόνοι σε αυτόν τον κόσμο, που έχουν πραγματικά να χάσουν από τη διαγραφή του χρέους και την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, είναι οι μεγάλες ευρωπαϊκές (και ειδικά οι γερμανικές) τράπεζες, καθώς έτσι και θα έχουν απώλειες από το ελληνικό (δημόσιο και ιδιωτικό) χρέος αλλά και(κυρίως) γιατί έτσι είναι πολύ πιθανόν να επακολουθήσει "ντόμινο" πτωχεύσεων και διαλυτικών τάσεων στο σύνολο της Ευρωζώνης!
Αντιθέτως, ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τη στιγμή που η μόνη εναλλακτική είναι ένα πολυετές και εξαιρετικά βάρβαρο μνημόνιο!
Πηγή:  http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου