24/11/11

Βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ & συλλήψεις στην κατάληψη της ΔΕΗ!

Ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση δεν έκαναν πίσω από τη καλή τους τη καρδιά στο ζήτημα του χαρατσιού της ΔΕΗ (ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ! Αναστολή στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αναγκάζεται να κάνει η κυβέρνηση ).  
Υποχώρησαν γιατί έχει αναπτυχθεί ένα μαζικό και δυνατό κίνημα ανυπακοής

Αυτό το κίνημα ακολούθησε στη πράξη συγκεκριμένη τακτική

Παρέκαμψε την πραξικοπηματική, σε διάφορες εκδοχές της, κεντρική κυβέρνηση και άρχισε να ασκεί πίεση στους Δήμους και τις Δημοτικές αρχές. 

Έτσι οι δήμαρχοι και οι λοιποί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, νοιώθοντας την καυτή ανάσα των λαϊκών κινητοποιήσεων και παρότι πολλοί απ’ αυτούς είχαν αρχικά ενδοιασμούς, άρχισαν να υποχωρούν και να αποδέχονται, σε "διάφορους βαθμούς", τα αιτήματα των εξεγερμένων δημοτών.

Τι σημαίνει “σε διάφορους βαθμούς”:
- Οι δήμοι εκείνοι που αγκαλιάζουν ολοκληρωτικά την ανυπακοή και καλούν και οι ίδιοι τους δημότες σε ανυπακοή, με πλήρη υποστήριξη νομική και πρακτική (π.χ. επανασυνδέσεις ρεύματος).

Πρωτοπόρος τέτοιος δήμος φαίνεται να είναι αυτός της Ν. Ιωνίας. Άλλος επίσης μεγάλος δήμος είναι της Πάτρας.

- Οι δήμοι εκείνοι που, χωρίς να καλούν και οι ίδιοι τους δημότες σε ανυπακοή, ωστόσο, υπόσχονται πλήρη υποστήριξη νομική και πρακτική (π.χ. επανασυνδέσεις ρεύματος).
Τέτοιοι, για παράδειγμα, είναι: Νέας Σμύρνης, Καβάλας, Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης, κλπ
  
Το αποτέλεσμα των προηγούμενων εξελίξεων είναι, η κυβέρνηση και χρήματα να μην εισπράττει και πολιτικό κόστος να έχει. 
Έτσι σε προφανή πολιτικό ελιγμό προσπαθεί, με την υποχώρηση, καταρχήν να περιορίσει το πολιτικό κόστος. 
Κατά δεύτερον θα προσπαθήσει να διασπάσει το κίνημα, περιορίζοντας τη μη πληρωμή του χαρατσιού στις τυπικά προβληματικές ομάδες του πληθυσμού (π.χ. άνεργους). 
Αλλά αυτό δεν καλύπτει την πλειοψηφία των πολιτών που έχει πρόβλημα σε οποιαδήποτε περίπτωση. 
Γι’ αυτό οι αγώνες πρέπει να συνεχισθούν, με πλήρη και συνολική ανυπακοή, τόσο στο συγκεκριμένο χαράτσι όσο και στα άλλα. Για παράδειγμα ο δήμος Πατρών καλεί σε ανυπακοή σε όλα τα χαράτσια.

Για να συνεχισθούν όμως δυναμικά οι αγώνες και πολύ περισσότερο να επεκταθούν, πρέπει να γίνουν γνωστοί, τόσο αυτοί όσο και οι νίκες τους. Έτσι εντείνεται η αόρατη παρακίνηση που με τον τρόπο της οδηγεί τους ανθρώπους το έναν μετά τον άλλον στους αγώνες και τελικά στη δημιουργία κινημάτων, που με τη σειρά τους μεταδίδονται. 

Ο νόμος αυτός της αόρατης παρακίνησης είναι από τους σημαντικότερους στους κοινωνικούς αγώνες.
Επομένως, απέναντι στη σιωπή των καθεστωτικών ΜΜΕ, πρέπει να υπάρξει διάδοση με οποιονδήποτε τρόπο, ζωντανό προφορικό, γραπτό, ηλεκτρονικό, των αγώνων και των επιτευγμάτων τους.

Σήμερα για μια ακόμη φορά, το κράτος έδειξε το αυταρχικό του πρόσωπο!

Λίγο μετά τις 8 το πρωί έξω από το Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, στην οδό Μεσογείων, δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν προκειμένου να σπάσουν την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου, καθώς και άλλων συνδικαλιστών που έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού.

«Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Φωτόπουλος. «Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία...Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα φτωχό, άνεργο και συνταξιούχο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κατάληψη και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. 
Κόσμος μεταβαίνει τώρα έξω από το κτίριο της ΔΕΗ (ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 194) σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κήρυξε 48ωρη απεργία για τους εργαζόμενους του κτιρίου της Μεσογείων!

Η συγκυβέρνηση Παπαδήμου εφαρμόζει το μνημόνιο με το γνωστό κατασταλτικό τρόπο! 
Εμείς αγωνιζόμαστε για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας!

Όλοι/όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια σήμερα στις 17:00 έξω από το δημαρχείο Αθηναίων (Πλ. ΚΟΤΖΙΑ)

πηγή: http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/ και ίσκρα,  Πέμπτη 24-11-11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου