16/11/11

Κάτω η νέα εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση

του Γιώργου Ρούση

Για πρώτη φορά δεν επιτρέπεται να παραχωρηθεί  ούτε λεπτό ανοχής απέναντι στη νέα κυβέρνηση, όχι μόνον από  τους πολιτικοποιημένους αριστερούς πολίτες, αλλά ακόμη  από  κάθε στοιχειωδώς ορθολογικά σκεπτόμενο  άνθρωπο ο οποίος έχει υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής που αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα  εντείνει.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης  μικρή  σημασία έχει  για το μέλλον του λαού μας. 
Αυτός θα είναι στο ίδιο έργο θεατής. 
Και  αυτό θα συμβεί διότι αυτή η κυβέρνηση:
-Είναι προϊόν της ξεδιάντροπης, εκβιαστικής, κατοχικού τύπου, επέμβασης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου για συναίνεση στην κορυφή, έτσι ώστε αυτή να μπορέσει, όσο γίνεται, να αντισταθμίσει τη δεδομένη απώλεια κοινωνικής συναίνεσης από τη βάση.
Αυτό είναι αναγκαίο, για να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα για τους κυρίαρχους, η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

- Η ιδέα του σχηματισμού της υιοθετήθηκε και στηρίχτηκε με πάθος  από τους ιδεολογικούς εκπροσώπους  της αστικής τάξης και με λιγότερη ή περισσότερη θέρμη από τις συνιστώσες του αστικού  μπλοκ αστικής εξουσίας, δηλαδή από το κατέχων το πρώτο βραβείο  νεοφιλελευθερισμού  ΠΑΣΟΚ, το προς στιγμήν «δεν σε παίζω με την μπάλα μου» κυβερνητικό εξαπτέρυγο ΛΑΟΣ, τη δήθεν αντιμνημονιακή ΝΔ, τη δήθεν ταγμένη στη συναίνεση, για να επιβιώσει πολιτικά, «Δημοκρατική Συμμαχία», και πιο χαλαρά  από  τους Πασόκους με πολιτικά της αστικοθεσμολάγνου  «Δημοκρατικής Αριστεράς».

-Είναι προϊόν της σχετικής αυτοτέλειας των  πολιτικών του συστήματος, οι οποίοι ναι μεν είναι υπηρέτες  της  αστική τάξης, από την άλλη όμως προσπαθούν να διαφυλάξουν και τα προσωπικά τους ιδιοτελή συμφέροντα, λειτουργώντας όπως γράφει  ο Νίτσε σαν  «ειδωλολάτρες» του εξουσιαστικού θρόνου, ή « αναρριχητικοί  και ακόλαστοι »  πίθηκοι.

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα τόσο από τη εμμονή του Γιώργου Παπανδρέου να παραμένει γαντζωμένος με νύχια και με δόντια στην εξουσία, όσο και από την άρνηση  του Αντώνη Σαμαρά να υποστεί τη φθορά της πριν καν  τη γευτεί.

-Είναι βέβαιο ότι θα διέπεται από  τη μονοδιάστατη δογματική σκέψη  με βάση την οποία το καλό των λαών, ταυτίζεται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των νόμιμων ή παράνομων τοκογλύφων, και  με βάση την οποία δεν έχουμε άλλη λύση παρά την υποταγή στα κελεύσματα των δυναστών μας.

-Είναι επίσης  βέβαιο ότι   για πρώτη φορά  θα τηρήσει  τις υποσχέσεις της, μια και αυτές  δεν τις έδωσε στο λαό, αλλά στους  δυνάστες του. Με βάση αυτές  θα συνεχίσει  την  πολιτική της πολύπλευρης έντασης της εκμετάλλευσης του λαού, του ξεπουλήματος της χώρας, της έντασης της εξάρτησης και  του αυταρχισμού.

Εξ  ου και δεν θα είναι κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» αλλά κυβέρνηση λαϊκής καταστροφής. Στην πραγματικότητα από την   άποψη  της πολιτικής που πρόκειται να εφαρμοστεί είχαμε  πολύ κακό για το τίποτα. Με άλλα λόγια  «ώδινεν όρος και έτεκε μυν».

-Είναι  βαθιά  αντιδημοκρατική όχι μόνο διότι συγκροτήθηκε κατ’ απαίτηση   ξένων κέντρων , όχι μόνο διότι αποτελεί προϊόν παρασκηνιακών παζαριών πίσω από την πλάτη του  λαού, και όχι  προϊόν λαϊκής εντολής, όχι μόνο  διότι θα εφαρμόσει και θα δεσμεύσει το λαό μας για δεκαετίες με μια συμφωνία  με την οποία διαφωνεί στη  συντριπτική του  πλειοψηφία, αλλά και λόγω της σύνθεσής της. Ο έχων τον πρώτο λόγο σε αυτήν  είναι παντελώς άγνωστος και ουδέποτε κριθείς από το λαό,  ενώ αντίθετα είναι   γνωστός και ευμενώς αποδεκτός από τους διεθνείς  τοκογλύφους μια και ως τραπεζίτης ανήκει στη φάρα τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μεταξύ άλλων είναι μέλος του λόμπυ  της Trilateral Commission (Τριμερούς Επιτροπής), έναν  οργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του ’70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών και που έχει  ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας αυτών των εταιρειών.[i]

Τέλος  είναι βαθιά αντιδημοκρατική διότι σε αυτή θα συμμετέχει, στα πλαίσια της ανοιχτής πια εθνικοσοσιαλιστικής συμμαχίας,  και η φύσει  αντιδημοκρατική ακροδεξιά και μάλιστα με εκπρόσωπο της, μεταξύ άλλων,  τον Μάκη Βορίδη, τον τσεκουροφόρο τέως  πρόεδρο της ΕΠΕΝ,  κόμματος που ίδρυσε ο δικτάτορας   Παπαδόπουλος!

Αλλά ακόμη και ο τρόπος που το λαϊκό ένστικτο  αντιμετώπισε την  καθυστέρησης της συγκρότησης αυτής της κυβέρνησης είναι ενδεικτικός του χαρακτήρα της. Οι απλοί άνθρωποι σε αντίθεση από την αγωνία  των κατακτητών  και των ντόπιων παπαγάλων τους όχι μόνον δεν αγωνιούσαν,  αλλά  διασκέδαζαν με το σήριαλ αυτής της καθυστέρησης.

Και διασκέδαζαν διότι αυτή:
-γελοιοποιούσε  το φθαρμένο στη λαϊκή συνείδηση κυρίαρχο πολιτικό  σύστημα,
- αποκάλυπτε το πραγματικό ποιόν των πολιτικών των αστικών κομμάτων,
- εκνεύριζε   τους απεχθείς καταχτητές μας,
- τάραζε  τις μισητές  αγορές,
- έστω και   για λίγες μέρες  διακόπηκαν οι ανακοινώσεις  λήψης αντιλαϊκών  μέτρων.

Τώρα που η νέα κυβέρνηση  είναι πραγματικότητα, η γνήσια δηλαδή η αντιEE Αριστερά, επιβάλλεται  δίχως την παραμικρή χρονοτριβή να στραφεί αν όχι άμεσα μετωπικά –κάτι που δυστυχώς δεν είναι ακόμη δυνατόν να επιτευχθεί -τουλάχιστον συντονισμένα,  εναντίον της,   εναντίον του μπλοκ εξουσίας που  την στηρίζει, εναντίον των ξένων αφεντικών της .
                                                                                                            
ΥΓ.  Να υποθέσω ότι στην επέτειο του Πολυτεχνείου,  για να το τιμήσει,  εκ μέρους της κυβέρνησης θα καταθέσει στεφάνι ο Μάκης Βορίδης;

[i] Βλέπε άρθρο του Γ. Βασσάλου στο http://www.aristerovima.gr

Πηγή: "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", 13/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου